Annonce
Ringkøbing

Sammenlægning af skoler i Ringkøbing: Indskrivning efter nye kriterier får effekt fra 2021

Byrådet skal i februar beslutte, om Ringkøbing Skole og Alkjærskolen skal sammenlægges. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Børne- og familieudvalget er igen gået efter princippet om mindst mulig indgriben i sagen om sammenlægning af Ringkøbing Skole og Alkjærskolen. Nu venter der et dialogarbejde med skolebestyrelser og forældre til de tosprogede børn.
Annonce

RINGKØBING: Forslaget om at lægge Ringkøbing Skole og Alkjærskolen sammen til et skoledistrikt pr. 1. august 2020, har rejst et lavpraktisk spørgsmål:

Hvornår skal man påbegynde fordelingen af elever i forhold til indskrivning? Skal man begynde på det nu, eller skal man vente til efter den 1. august 2020, hvor en sammenlægning træder i kraft?

Det spørgsmål har nu været vendt i børne- og familieudvalget, og herfra er beslutningen klar. Det begynder først, når Ringkøbing er blevet til et fælles skoledistrikt efter 1. august 2020.

- Vi følger princippet om mindst mulig indgriben, så det får reelt effekt fra august 2021, fortæller udvalgsformand Trine Ørskov (S) om beslutningen.

Årsagen er, at der ligger et førskole-arbejde, som der skal tages hensyn til, og her er det vigtigt med et ordentligt og kvalificeret arbejde. Endvidere er gode overgange en høj prioritet hos udvalget. Ingen skoleelever bliver flyttet, men til den tid bliver de fordelt mellem de to skoler, så der som udgangspunkt ikke bliver en koncentration i en klasse på over 30 procent tosprogede.

Annonce

I gang med dialog

Inden det når dertil, skal forarbejdet laves grundigt, og ikke mindst venter der et stort dialog-arbejde. Udvalget har besluttet sig for at indgå i en dialog med bestyrelserne på skolerne, og at prioriteringerne laves i samarbejde med dem. For nuværende er det endnu ikke besluttet hvilke kriterier, fordelingen kommer til at basere sig på.

Endvidere er man fra udvalgets side opmærksomme på, at der også forestår et dialog-arbejde med forældrene til de tosprogede børn.

- Vi skal have forklaret dem hvad formålet er med det, og få skabt en forståelse for, hvorfor vi gør det, fortæller Trine Ørskov, der vil foranledige nogle møder med forældrene.

Sammenlægningen af de to skoledistrikter har affødt en stor debat, og lige nu er forslaget ude i høring i otte uger. Selve beslutningen om sammenlægningen skal vedtages på byrådets møde i februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce