Hvide Sande

Samarbejde langs kysten: Cold Hawaii rykker tættere på Hvide Sande

I efteråret bliver alle sejl sat til for at give surfere spektakulære oplevelser i Hvide Sande og Klitmøller. Pressefoto

De to surfing-organisationer Friends of Cold Hawaii i Thy og Waterz i Hvide Sande indleder nyt samarbejde, der skal gavne vestkysten.

Hvide Sande: Vestkysten har en enestående chance for at kunne udvikle sig til en af Europas absolut største turistområder for vandsport. Det mener folkene bag de to organisationer Friends of Cold Hawaii i Thy og Waterz i Hvide Sande, der nu indleder et samarbejde.

- Vi skal blandt andet samarbejde, når vi laver store events. Målet er at løfte vandsporten i både Thisted og Ringkøbing-Skjern Kommune for både dem, der bare dyrker det for sjov - altså bredden - men også, når det kommer til eliten, siger Rasmus Fejerskov, der er formand for Friends of Cold Hawaii i Klitmøller.

Katrine Kock Frandsen, der er projektleder på Waterz, siger om det nye samarbejde, der blandt andet omfatter vidensdeling og events:

- Vi har lært rigtig meget af Cold Hawaii - ikke mindst af alle de gode kræfter, der gennem årene har været med til, sammen med vores egne folk, at udvikle og afvikle Waterz-festivalen. Det har sendt os begge i den internationale top, når det gælder det gode værtsskab for vandsportsinteresserede.

Vi er ikke på den måde konkurrenter, og jo mere fokus, vi får på vandsport på hele Vestkysten, jo flere besøgende og turister trækker vi til Vestkysten. Det gavner os alle

Rasmus Fejerskov, formand for Friends of Cold Hawaii i Klitmøller

Vil gavne hele kysten

Samarbejdet er etableret, og de to foreninger er godt i gang med at udveksle ekspertise:

- Waterz skal stå for hele afviklingen af konkurrencerne samt kommunikationen under 2019 Cold Hawaii PWA World Cup´en til september, mens vores egen organisation står for den overordnede planlægning samt øvrige arrangementer i forbindelse med World Cup'en i Klitmøller fra 17. til 23. september, siger Rasmus Fejerskov.

I ugerne op til - fra 1. til 17. september - sætter Waterz-festivalen sit tydelige præg på Hvide Sande med omkring 1000 starter i indtil videre fire forskellige, overordnede konkurrencer:

- Så vi har hele systemet oppe at køre i forvejen, så et samarbejde giver rigtig god mening, siger Katrine Kock Frandsen.

Både bestyrelsen i Friends of Cold Hawaii og i Waterz forventer sig meget af det nye samarbejde.

- Vi er ikke på den måde konkurrenter, og jo mere fokus, vi får på vandsport på hele Vestkysten, jo flere besøgende og turister trækker vi til Vestkysten. Det gavner os alle - fra sommerhusudlejere, restauranter og købmænd til serviceerhverv og surfskoler, siger Rasmus Fejerskov.

0/0
Forsiden netop nu
Erhverv

Nu kan man snart få kinesisk mad i Borris igen

Skjern

Kjærgaard er færdig som kommunaldirektør

Danmark For abonnenter

Far, mor og søn blev dræbt i flystyrt på Island: Svært at fatte, hvad der er sket

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

112

Vold: 15-årig knallertkører slået ned med teleskopstang

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tvinds Fælleseje øger sit millionoverskud

Ringkøbing-Skjern

Ikke i min baghave: Det er for let at slippe for upopulære vindmøller og biogasanlæg

Ringkøbing-Skjern

Rød alarm: Pluk-selv jordbærrene er på vej