Annonce
Hvide Sande

Samarbejde langs kysten: Cold Hawaii rykker tættere på Hvide Sande

I efteråret bliver alle sejl sat til for at give surfere spektakulære oplevelser i Hvide Sande og Klitmøller. Pressefoto

De to surfing-organisationer Friends of Cold Hawaii i Thy og Waterz i Hvide Sande indleder nyt samarbejde, der skal gavne vestkysten.

Annonce

Hvide Sande: Vestkysten har en enestående chance for at kunne udvikle sig til en af Europas absolut største turistområder for vandsport. Det mener folkene bag de to organisationer Friends of Cold Hawaii i Thy og Waterz i Hvide Sande, der nu indleder et samarbejde.

- Vi skal blandt andet samarbejde, når vi laver store events. Målet er at løfte vandsporten i både Thisted og Ringkøbing-Skjern Kommune for både dem, der bare dyrker det for sjov - altså bredden - men også, når det kommer til eliten, siger Rasmus Fejerskov, der er formand for Friends of Cold Hawaii i Klitmøller.

Katrine Kock Frandsen, der er projektleder på Waterz, siger om det nye samarbejde, der blandt andet omfatter vidensdeling og events:

- Vi har lært rigtig meget af Cold Hawaii - ikke mindst af alle de gode kræfter, der gennem årene har været med til, sammen med vores egne folk, at udvikle og afvikle Waterz-festivalen. Det har sendt os begge i den internationale top, når det gælder det gode værtsskab for vandsportsinteresserede.

Vi er ikke på den måde konkurrenter, og jo mere fokus, vi får på vandsport på hele Vestkysten, jo flere besøgende og turister trækker vi til Vestkysten. Det gavner os alle

Rasmus Fejerskov, formand for Friends of Cold Hawaii i Klitmøller
Annonce

Vil gavne hele kysten

Samarbejdet er etableret, og de to foreninger er godt i gang med at udveksle ekspertise:

- Waterz skal stå for hele afviklingen af konkurrencerne samt kommunikationen under 2019 Cold Hawaii PWA World Cup´en til september, mens vores egen organisation står for den overordnede planlægning samt øvrige arrangementer i forbindelse med World Cup'en i Klitmøller fra 17. til 23. september, siger Rasmus Fejerskov.

I ugerne op til - fra 1. til 17. september - sætter Waterz-festivalen sit tydelige præg på Hvide Sande med omkring 1000 starter i indtil videre fire forskellige, overordnede konkurrencer:

- Så vi har hele systemet oppe at køre i forvejen, så et samarbejde giver rigtig god mening, siger Katrine Kock Frandsen.

Både bestyrelsen i Friends of Cold Hawaii og i Waterz forventer sig meget af det nye samarbejde.

- Vi er ikke på den måde konkurrenter, og jo mere fokus, vi får på vandsport på hele Vestkysten, jo flere besøgende og turister trækker vi til Vestkysten. Det gavner os alle - fra sommerhusudlejere, restauranter og købmænd til serviceerhverv og surfskoler, siger Rasmus Fejerskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce