Annonce
Hvide Sande

Samarbejde langs kysten: Cold Hawaii rykker tættere på Hvide Sande

I efteråret bliver alle sejl sat til for at give surfere spektakulære oplevelser i Hvide Sande og Klitmøller. Pressefoto

De to surfing-organisationer Friends of Cold Hawaii i Thy og Waterz i Hvide Sande indleder nyt samarbejde, der skal gavne vestkysten.

Hvide Sande: Vestkysten har en enestående chance for at kunne udvikle sig til en af Europas absolut største turistområder for vandsport. Det mener folkene bag de to organisationer Friends of Cold Hawaii i Thy og Waterz i Hvide Sande, der nu indleder et samarbejde.

- Vi skal blandt andet samarbejde, når vi laver store events. Målet er at løfte vandsporten i både Thisted og Ringkøbing-Skjern Kommune for både dem, der bare dyrker det for sjov - altså bredden - men også, når det kommer til eliten, siger Rasmus Fejerskov, der er formand for Friends of Cold Hawaii i Klitmøller.

Katrine Kock Frandsen, der er projektleder på Waterz, siger om det nye samarbejde, der blandt andet omfatter vidensdeling og events:

- Vi har lært rigtig meget af Cold Hawaii - ikke mindst af alle de gode kræfter, der gennem årene har været med til, sammen med vores egne folk, at udvikle og afvikle Waterz-festivalen. Det har sendt os begge i den internationale top, når det gælder det gode værtsskab for vandsportsinteresserede.

Annonce

Vi er ikke på den måde konkurrenter, og jo mere fokus, vi får på vandsport på hele Vestkysten, jo flere besøgende og turister trækker vi til Vestkysten. Det gavner os alle

Rasmus Fejerskov, formand for Friends of Cold Hawaii i Klitmøller

Vil gavne hele kysten

Samarbejdet er etableret, og de to foreninger er godt i gang med at udveksle ekspertise:

- Waterz skal stå for hele afviklingen af konkurrencerne samt kommunikationen under 2019 Cold Hawaii PWA World Cup´en til september, mens vores egen organisation står for den overordnede planlægning samt øvrige arrangementer i forbindelse med World Cup'en i Klitmøller fra 17. til 23. september, siger Rasmus Fejerskov.

I ugerne op til - fra 1. til 17. september - sætter Waterz-festivalen sit tydelige præg på Hvide Sande med omkring 1000 starter i indtil videre fire forskellige, overordnede konkurrencer:

- Så vi har hele systemet oppe at køre i forvejen, så et samarbejde giver rigtig god mening, siger Katrine Kock Frandsen.

Både bestyrelsen i Friends of Cold Hawaii og i Waterz forventer sig meget af det nye samarbejde.

- Vi er ikke på den måde konkurrenter, og jo mere fokus, vi får på vandsport på hele Vestkysten, jo flere besøgende og turister trækker vi til Vestkysten. Det gavner os alle - fra sommerhusudlejere, restauranter og købmænd til serviceerhverv og surfskoler, siger Rasmus Fejerskov.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce