Annonce
Hvide Sande

Saltvandsdambrug bliver til put and take: Fiskesø på Klitten vil samle aktiviteterne

Klittens Put & Take: Søen til venstre skal nedlægges, mens der på det tidligere dambrugsareal til højre skal etableres en stor sø. Google Maps.
Klittens Put & Take vil nedlægge gammelt dambrug og skabe ny fiskesø; Kystdirektoratet er imod, men kommunen bakker op om tiltaget.
Annonce

HVIDE SANDE: Teknik- og miljøudvalget bakker op om at omdanne et saltvandsbrug på Klitten til put and take sø.

Klittens Put & Take på Sønder Klitvej 53 planlægger at samle de hidtidige fiskeriaktiviteter på én enkelt matrikel, samtidig med at tilsvarende aktiviteter nedlægges på de øvrige matrikler på ejendommen.

Dette vil blandt andet indebære, at et gammelt, ikke længere benyttet saltvandsbrug nedlægges, og at der etableres en ny, stor put and take-sø, hvor dambruget hidtil har ligget; materiel, rør, gitre og lignende, der har hørt til saltvandsdambruget, skal fjernes.

Sagen er dog ikke så lige til, som man måske kunne tro. Da dambruget i 1965 blev etableret på ejendommen, var det nødvendigt med en dispensation, da det lå inden for strandbeskyttelseslinjen. Ifølge en tinglyst deklaration fra 1967 skal dambruget sløjfes og føres tilbage til den tilstand, der herskede, før det blev anlagt.

Klittens Put & Take har søgt om at få sløjfet deklarationen, men det har Kystdirektoratet afvist; det fastholder deklarationen.

Klittens Put & Take forsøger derfor på at få omgjort denne afgørelse fra Kystdirektoratet, og har bedt kommunen om en begrundet udtalelse til sagen.

Kystdirektoratet vurderer trods sit afslag, at det ansøgte ikke får negativ betydning for områdets Natura 2000-status - altså som beskyttet naturområde - og at det ikke vil medføre beskadigelse eller ødelægges af betingelserne for dyre- og planteliv.

Samtidig vil der ved omlægning til put and take ske en miljømæssig forbedring af området, og mulighederne for at dyrke lystfiskeri i området vil være til gavn for lokale beboere og turister og for dets indtægtsgrundlag.

Derfor anbefaler teknik- og miljøudvalget Kystdirektoratet, at deklarationen fra 1967 aflyses.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Se fotos fra optagelse af tv-serie: Skuespillere klædt på til havnefest i 30 graders varme

Annonce