Annonce
Videbæk

Salthaller holder flyttedag: Videbæk får ny salthal og siloplads på Fabriksvej 26

Det er her på Fabriksvej 26, hvor materielgården i forvejen er placeret, at den nye salthal skal opføres. Google Maps.
Gamle salthaller på Ørnevej er i meget dårlig stand. Ny salthal til to millioner kroner giver mange fordele; salg af gamle bygninger ventes at indbringe 800.000.
Annonce

VIDEBÆK: De to gamle salthaller på Ørnevej i Videbæk skal sælges, og i stedet skal der bygges en ny salthal og siloplads på adressen Fabriksvej 26, der i forvejen huser den kommunale materielgård.

Det er på Ørnevej, kommunens vej- og parkafdeling opbevarer det salt, der bruges til glatførebekæmpelse om vinteren. Når det skal bruges, transporteres det til Fabriksvej, hvor det blandes op med vand; denne blanding bruges af de saltspredere, der anvendes i Videbæk-området.

Årsagen til, at blandesystemet er placeret på Fabriksvej og ikke på Ørnevej sammen med salthallerne, er, at kommunen vil undgå at genere gæsterne på Hotel Falken, der ligger lige over for hallerne på Ørnevej.

Men nu er bygningerne på Ørnevej i meget dårlig stand, og skal de forsat skulle kunne bruges til at opbevare salt i og være sikre at færdes i, skal de renoveres.

Teknik- og miljøudvalget valgte nu en anden løsning - nemlig at bygge en ny salthal på Fabriksvej 26 på 500 kvadratmeter. Blandesystemet skal flyttes til den nye hal.

De samlede byggeomkostninger er sat til to millioner kroner; til gengæld forventes salget af bygningerne på Ørnevej at indbringe 800.000 kroner.

Annonce

Mange fordele

Ifølge kommunen er der adskillige fordele ved at flytte saltopbevaringen til Fabriksvej 26.

Der bliver ingen unødvendig transport af salt; der skal ske mindre omlæsning med gummibed, fordi saltet kan læsses direkte af i en ny hal med god højde; man får samlet alle operationer på én lokation; vintergrejet opbevares i den gamle salthal på materielgården, og dermed vil der ikke være nogen transport tværs gennem byen; man får en hurtigere og mere direkte læsning af salt; man får bedre udnyttet arealet på Fabriksvej 26; og endelig vil bygningerne på Ørnevej kunne sælges til et andet og bedre formål.

I øvrigt vil en stor del af arbejdet på etableringen af den nye hal kunne foretages af vej- og parkafdelingens egne folk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Vi vil ikke have solcelleanlæg: Naboer på Ledingvej afviser at være blevet hørt om deres holdning til 66 hektar solpark

Skjern Håndbold For abonnenter

Skjern Håndbolds mandskab er i modvind og hårdt ramt mentalt: Her er formand Carsten Thygesens svar på 10 skarpe spørgsmål om krisen

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Skjern Håndbold

Emil Bergholt inden kampen mod barndomsklubben: Skjern har mest at revanchere for vi slog dem to gange i sidste sæson

Annonce