Annonce
Vestjylland

Sag om menneskehandel: Læge lånte penge til ghanesere på skib

Arkivfoto: Morten Stricker/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Praktiserende læge fik ondt af underbetalte ghanesere, fortalte lægen i retten. Han lånte dem penge og inviterede dem hjem på mad.
Annonce

To afrikanere tjente så lidt på et skib i Thyborøn Havn, at de måtte samle flasker i fritiden. Men en af dem måtte også i flere omgange låne penge af en familielæge i byen.

Det skriver Fagbladet 3F.

Det kom i dag frem i Retten i Holstebro, hvor en dansk reder er tiltalt for menneskehandel. Tidligere praktiserende læge Hans Asger Holmsgaard havde mødt afrikanerne i Thyborøn Kirke. Han udlånte 4.000-5.000 kroner til Reuben Kotei.

- Reuben var bekymret for økonomien og sin syge ægtefælle. Familien skulle betale for en operation. Reuben var bange for, at hun ville dø, hvis hun ikke fik den rette behandling, fortalte Hans Asger Holmsgaard til Fagbladet 3F.

De to afrikanere har i over tre år opholdt sig i Thyborøn. De var lovet arbejde, når et skib skulle sejle til Afrika for at fiske. Men rederen udsatte afsejlingen igen og igen. Imens fik afrikanerne en månedsløn svarende til 7.000-9.000 danske kroner for op til 11 timers arbejde seks dage om ugen med blandt andet at renovere skibet.

- De forventede, de skulle tilbage til Afrika om tre måneder. Det blev de ved med at sige. Efterhånden holdt jeg op med at spørge. Det må være hårdt at være væk fra familien så længe, sagde Hans Asger Holmsgaard til Fagbladet 3F.

Sagen begyndte ved Retten i Holstebro i august i fjor, men undervejs har der været flere udsættelser på grund af sygdom. Nu er sidste retsmøde planlagt til på fredag i denne uge.

I retten i dag vidnede også en af afrikanernes danske kolleger. Han havde arbejdet sammen med dem under reparation af skibet.

Hans månedsløn var 26.000 kroner og vel at mærke efter arbejdsmarkedsbidrag og skat. Det er altså flere gange mere, end afrikanerne fik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce