x
Annonce
Ringkøbing

Sag om kvinde, der er forsvundet: Politiet får assistance til at gennemsøge færge

Det er denne færge, 'Hammershus', som 23-årige Karen Kubel Rolighed fra Ringkøbing søndag eftermiddag gik ombord på i Rønne på Bornholm. Siden er hun ikke set. Foto: Bornholmslinjen
Med hjælp fra Beredskabsstyrelsen er politiet på Bornholm torsdag formiddag i gang med at gennemsøge den færge, som 23-årig kvinde fra Ringkøbing gik ombord på i søndags. Siden er hun ikke set.

Ringkøbing/Bornholm: Det er fortsat et mysterium, hvad der er blevet af 23-årige Karen Kubel Rolighed fra Ringkøbing. Klokken 17 i søndags gik hun ombord på færgen 'Hammershus', der skulle sejle hende fra Rønne på Bornholm til Køge på Sjælland.

Siden har Karen Kubel Rolighed været forsvundet.

- Med assistance fra Beredskabsstyrelsen er vi nu i gang med at gennemsøge skibet engang til. Vi skal blandt andet have kigget ind i alle hulrum på færgen, siger efterforskningslederen i sagen om den forsvundne kvinde, vicepolitiinspektør Henrik Schou, Bornholms Politi.

Tirsdag eftermiddag udsendte politiet en efterlysning, og siden er der kommet omkring 30 henvendelser fra folk, der mener, at de har set Karen Kubel Rolighed. Ifølge Henrik Schou peger henvendelserne i vidt forskellige retninger:

- På nogenlunde samme tid er hun set i Hirtshals, Vejen, Rødovre og på Bornholm, konstaterer efterforskningslederen, der fortsat mangler konkrete spor at gå efter.

Da 'Hammershus' mandag morgen vendte retur til Rønne, blev der på færgen fundet en mulepose, der tilhører Karen Kubel Rolighed. I posen fandt politiet hendes mobiltelefon, en computer og et par sko.

Annonce

Der er mulighed for, at hun har fået et lift. Vi har ikke mulighed for at kigge ind i bilerne via kameraerne på stedet.

Henrik Schou, vicepolitiinspektør

Gik ikke selv i land

Samtidig med, at den 158 meter lange færge med plads til 720 passagerer nu bliver gennemsøgt for anden gang, har Bornholms Politi afsat to betjente til at gennemse overvågningsvideoer:

- Det er også anden gang, vi gør det. Der er utroligt mange kameraer på skibet, siger vicepolitiinspektør Henrik Schou.

Ved at nærstudere videomateriale fra havnen i Køge har politiet allerede fået sikkerhed for, at Karen Kubel Rolighed ikke gik i land på egen hånd, da 'Hammershus' lagde til kaj søndag aften omkring klokken 22.30.

- Men der er mulighed for, at hun har fået et lift. Vi har ikke mulighed for at kigge ind i bilerne via kameraerne på stedet, tilføjer Henrik Schou.

Da politiet tirsdag eftermiddag efterlyste Karen Kubel Rolighed, der i efteråret 2019 var elev på Vestjyllands Højskole i Velling ved Ringkøbing, blev der blandt andet lagt vægt på, at hun medbragte en rød vandrerygsæk.

På det tidspunkt havde politiet en formodning om, at der var tale om en ret unik rygsæk. Det har dog vist sig ikke at være tilfældet, og det kan være en af grundene til, at henvendelserne fra borgere rundt om i landet peger i hver sin retning.

Annonce
Annonce
Ringkøbing

Mor til fire: - Det er op til mig at vælge, om jeg sender mine børn afsted

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Vestjylland

Regionsrådsformand: Situation i Holstebro er så alvorlig at patienter må sendes til andre hospitaler

Annonce