Læserbrev

S vil skære millioner: Bevar tilskud til friskolerne

Annette Lind (S) vil tage 4,2 millioner kroner fra friskolerne i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Læserbrev: Annette Lind (S) vil tage 4,2 millioner kroner fra friskolerne i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Det er konsekvensen af Socialdemokratiets forslag om at ændre den såkaldte koblingsprocent fra 76 procent til 71 procent. Et forslag, som partiets undervisningsordfører, Annette Lind, på vegne af hele S går til valg på. Koblingsprocenten er den andel af gennemsnitsudgiften til en folkeskoleelev som privat- og friskolerne modtager i statstilskud pr. elev. Et forslag, vi i Venstre på ingen måde kan bakke op om – tværtimod!

I Venstre går vi således til valg på at fastholde det nuværende niveau for det statslige tilskud til privat- og friskolerne. Hvis Annette Lind og Socialdemokratiet derfor får magt, som man har agt, så vil det markant forringe muligheden for at drive skole med en rimelig kvalitet på de 10 lokale friskoler, der er i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Specifikt taler vi om følgende reduktion i det årlige driftstilskud pr. friskole. Skjern Kristne Friskole: 1.179.000 kroner, Videbæk Kristne Friskole: 834.000 kroner, Velling Friskole: 450.000 kroner, Lyne Friskole: 387.000 kroner, Grønbjerg Friskole: 384.000 kroner, Herborg Friskole: 228.000 kroner, Hover-Torsted Friskole: 222.000 kroner, Hoven Friskole: 186.000 kroner, Stadil-Vedersø Friskole: 180.000 kroner og Ølstrup Friskole: 141.000 kroner. I alt 4.191.000 kroner.

Historikken er jo, at koblingsprocenten i en længere årrække fra 1995-2010 lå fast på de 75 procent. En sats, der i løbet af Helle Thornings regeringsperiode fra 2011 til 2015 gradvis blev reduceret til 71 procent Og som Venstre, siden vi overtog regeringsmagten i 2015 og sammen med de øvrige borgerlige partier herunder ikke mindst Liberal Alliance har øget til nu 76 procent.

Jeg går til valg på at sikre gode lokale uddannelsesmuligheder, der ruster vores unge til fremtiden. Det gælder også for de 1.397 skoleelever, der i dag går på en friskole i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det statslige tilskud til privat- og friskolerne skal derfor fastholdes på det nuværende niveau – ikke reduceres. Husk det når krydset skal sættes ved det kommende folketingsvalg.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce