forside

S vil fjerne forbud mod skattekontrol på privat grund

Nicolai Wammen og Socialdemokratiet vil igen give Skat mulighed for at kontrollere byggepladser på privat grund.

Oven på rapport, der viser øget sort arbejde, vil Socialdemokratiet øge Skats beføjelser på byggepladser.

Når mængden af sort arbejde i Danmark ifølge en rapport fra Rockwool-fonden er steget det seneste år, så skyldes det blandt andet Skats forringede muligheder for at kontrollere byggepladser.

Det mener Socialdemokratiet, som derfor vil tilbagerulle en lovændring, som Venstre-regeringen fik gennemført i 2015 som en del af den såkaldte retssikkerhedspakke.

Indtil da havde Skat mulighed for at begive sig ind på privat område for at kontrollere, om der fandt sort arbejde sted.

Den mulighed skal genindføres, mener politisk ordfører Nicolai Wammen.

- Vi kan se, at der er en stor stigning i sort arbejde, og det betyder, at fællesskabet og velfærdssamfundet går glip af milliarder, som vi kunne have brugt på sygehuse, ældre eller skoler.

- Regeringen har et stort ansvar, fordi man har slækket på kontrollen. Derfor foreslår vi, at man optrapper indsatsen igen, siger Wammen.

Partiet lægger op til at ansætte yderligere 1000 i Skat, hvoraf en fjerdedel skal arbejde med udgangspunkt i et nyt skattecenter med kontrol som hovedopgave.

Hvor mange af dem, der præcis skal tage ud på landets byggepladser og tjekke, om papirerne er i orden, kan ordføreren ikke sætte tal på.

- Det må afhænge af, hvordan Skat vurderer, at de bedst kan løfte kontrolopgaven, siger Nicolai Wammen.

Hos Venstre afviser skatteordfører Louise Schack Elholm, at en tilbagerulning af reglerne vil have nogen synderlig effekt.

Hun fastholder også, at byggepladser med de nuværende regler har pligt til at oplyse hvilke firmaer, der arbejder der.

- Derfor kan man allerede ude ved vejen tjekke, om de afregner skat. Det behøver man ikke at krænke den private ejendomsret for at gøre, siger hun.

Louise Schack Elholm mener også, at en række nye initiativer skal have lov at vise resultater, før man indfører nye regler.

- Vi lavede en skattekontrolpakke sidste år, der først er ved at virke nu. Vi har også lavet en aftale om sort arbejde, som giver øgede kontrolmuligheder, siger hun.

Socialdemokratiet har i kølvandet på rapporten fra Rockwool-fonden sammen med Dansk Folkeparti kaldt skatteminister Karsten Lauritzen (V) i samråd om sagen.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ugens tal og regnskaber: Skjern Brugsforening A.m.b.A. har nedgang i indtjeningen

Annonce
Annonce
Ringkøbing

Snart får Nygade Nord nyt gulvtæppe: Brolægning begynder i denne uge

Ringkøbing

Ny kulturfestival på vej i Ringkøbing: FN's 17 verdensmål bliver præsenteret i børnehøjde

Skjern

Erhvervsrådet vil med ny fælles portal styrke det vestjyske fødevareerhverv

Ringkøbing-Skjern

Både EU-valg og Folketingsvalget finder sted i Ringkøbing-Skjern Kulturcenters hal 1

Navne For abonnenter

Jens Olufsen er stolt efter 25 år i spidsen for museumsforeningen

Læserbrev

Vi vil tage sagen videre: Der er lange udsigter til højhuse uanset byrådets afgørelse

Læserbrev: Selv om byrådet tirsdag skulle sige et spinkelt ja til lokalplansforslaget, der kan bane vej for højhusene langs Bredgade i Videbæk, så kan der alligevel være lange udsigter til at de bliver opført, hvis de overhovedet bliver bygget nogensinde. Hvis ikke et flertal af politikerne i byrådet er modige nok til at komme os naboer til undsætning samt de mange borgere, der har skrevet indsigelser mod forslaget (54 i alt), så er vi desværre tvunget til at tage sagen videre, for at forhindre overgreb på den private fred og udsigt til store økonomiske tab. Der vil blive sendt en byge af klagesager af sted til diverse instanser, ligesom naboerne agter i fælles front at anlægge private retssager for at opnå erstatning eller helt at undgå, at højhusene kommer op på dén placering i Videbæk. Der verserer allerede én klagesag, som handler om manglende udvidet miljøundersøgelse, fordi projektet ikke har undersøgt byggeriets indvirkning på de omkringliggende vandhuller på nabogrunde. Denne sag er endnu ikke afgjort. Dertil vil der komme flere nye klagesager, hvis lokalplansforslaget bliver vedtaget. Dette er vores demokratiske ret, og vi må sige, at der er nok at tage fat på at klage over. Der er tidligere blevet henvist til, at projektet skaber en dårlig stemning i Videbæk – ja tak, dét tror vi. Men hvem er det, der har etableret denne dårlige stemning? Vi, der bliver ramt mest, har jo ikke bedt om dette projekt - vi bruger bare vores demokratiske ret til at ytre vores argumenter imod projektet. Og helt ærligt – ville du ikke også bruge din ret til at protestere, hvis det var dig selv, der helt uventet kunne se frem til tre fem-etagers huse i din baghave? Vil man undgå en videre dårlig stemning i Videbæk fremadrettet, så kan det lettest gøres ved at stemme lokalplanforslaget ned. Det vil ikke vare længe, før vi i Videbæk så kan komme til at se fremad for i fællesskab at finde gode placeringer til nye boliger – både høje og lave. Dårlig stemning kan undgås til fordel for mere borgerinddragelse. Så kære politikere: I sidder med nøglen til Videbæks fremtid i hånden. Stemmer I ja, vil der i fremtiden ingen grænser være for, hvad private investorer kan komme på af ideer, som I må forholde jer til og være tvunget til at vedtage. Stemmer I nej, får byrådet en glimrende mulighed for at tage politisk ansvar for, at der kan tænkes store fællestanker om fremtiden for både højhuse i kommunen som helhed og udviklingen i Videbæk i særdeleshed.

Ringkøbing-Skjern

Videbæk-højhuse vedtages: Fire kristendemokrater stemmer ja

Ringkøbing-Skjern

Borgmester og viceborgmester pakker kampagne pænt ind, men den handler om KD-stemmespild

Ringkøbing

Mette måtte trække sine ord i sig: Nu er fremtiden sikret for lægehus

Hvide Sande

Skibsværft bygger ny hal til større fartøjer: Ansatte slipper for kulde og regn