Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-ordfører afviser kritik fra Landbobank-direktør: Vi skal ikke gamble med folkesundheden

Anders Kronborg, S-ordfører for landbrug, fødevarer og dyrevelfærd, siger, at regeringens corona-politik over minkavlerne "handler om menneskeliv". Pressefoto.
Anders Kronborg (S), ordfører for landbrug, fødevarer og dyrevelfærd, siger, at regeringen læner sig op ad sundhedsmyndighedernes anbefalinger, når det gælder corona-smitte i mink.
Annonce

RINGKØBING-Skjern: - Det handler om menneskeliv.

Det siger Anders Kronborg, S-ordfører for landbrug, fødevarer og dyrevelfærd i et svar til Landbobank-direktør John Fiskers kritik af regeringens politik over for minkavlerne.

- Det er strengt nødvendigt, at vi går resolut til værks for at få stoppet coronasmitten på minkfarme. Tiden er ikke til at tage chancer og gamble med folkesundheden. Hvis der er risiko for corona-smitte på en minkfarm, hvor virussen kan mutere til nye former, som kommende vacciner ikke kan håndtere, så skal vi selvfølgelig have sat en stopper for det, siger Anders Kronborg.


Regeringens indgreb over for minkene bygger på nogle klokkeklare anbefalinger fra sundhedsmyndighederne.

Anders Kronborg, MF og S-ordfører for landbrug, fødevarer og dyrevelfærd


- Når Landbobankens direktør kalder det meningsløst, så viser han, at han tager for let på corona-krisen, og ikke tager folkesundheden alvorligt nok. Regeringens indgreb over for minkene bygger på nogle klokkeklare anbefalinger fra sundhedsmyndighederne, tilføjer han.

Annonce

En trist situation

John Fiskers kritik gik først og fremmest på, at han finder det meningsløst, at raske mink skal slås ihjel, lige inden pelsningssæsonen starter. Hvorfor ikke lade minkavlerne pelse dyrene, sælge skindene, tjene penge til Danmark og spare skatteyderne udgiften til kompensation for de aflivede mink?

- Vi lytter til sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Det har vist sig, at virus godt kan sætte sig i hårene på et minkskind, og for os er det vigtigt at køre efter et forsigtighedsprincip. Vi har set, at virus muterer i mink, og vi vil undgå, at de vacciner mod Covid19, der nu er på vej ind i tredje stadig, ikke virker, som de skal, fordi nye corona-varianter har udviklet sig i mink.

John Fisker kritiserede også informationsniveauet til minkavlerne; de kan ikke få at vide, hvornår de kan sætte nye besætninger ind i tømte bure. Hvorfor oplyser I dem ikke om det, så de ved, hvad de har at forholde sig til?

- Det her er på alle måder en trist situation, og jeg har stor medfølelse med og forståelse for de minkavlere, der rammes hårdt af corona-krisen. Men vi kan ikke give dem noget sikkert svar endnu, da Covid19 hele tiden udvikler sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Bankdirektør: Minusrente er den nye normal - få dig en snak med din bankrådgiver om, hvad du kan gøre ved det

Annonce