Annonce
Ringkøbing-Skjern

Viceborgmester beder om ekstern undersøgelse i Ørskov-sag: Kan ikke leve med beskyldninger

Børne- og familieudvalgsformand rine Ørskov (S) fastholder, at hun ikke vidste, at hendes mor var kandidat til en af de tre nye stillinger som afdelingsleder. Arkivfoto: Jørgen Kirk.
Viceborgmester Søren Elbæk (S) vil have undersøgt, om Trine Ørskov (S) var inhabil i behandlingen af den sag, som gav hendes mor et nyt vellønnet job. Også fagchefens håndtering skal evalueres, mener S.

Ringkøbing-Skjern: Den socialdemokratiske byrådsgruppe kan ikke leve med, at børne- og familieudvalgsformand Trine Ørskov (S) de seneste dage er blevet beskyldt for nepotisme og inhabilitet.

Derfor beder viceborgmester Søren Elbæk og resten af byrådsgruppen nu om at få iværksat en ekstern undersøgelse af sagen. Elbæk ønsker også at få evalueret fagchef Flemming Nielsens håndtering af sagen. Det fremgår af en mail sendt til borgmesteren.

Sagen begyndte på byrådsmødet i sidste uge, hvor Trine Ørskov som udvalgsformand opfordrede sine byrådskolleger til at bakke op om en gennemgribende ændring af det specialiserede område, der blandt andet betød, at der skulle ansættes tre nye afdelingsledere til en løn på 725.000 kroner plus pension. De nye lederstillinger blev genstand for en timelang debat, da flere byrådsmedlemmer ikke ønskede at ansætte flere ledere. Men flertallet endte med at godkende planen.

Tre dage senere blev det offentliggjort, at det kun er to af de tre nye afdelingslederstillinger, der bliver slået op. Fagchef Flemming Nielsen valgte nemlig at ansætte Trine Ørskovs mor, der er afdelingsleder i hans forvaltning, uden om ansættelsesudvalget. Fagchefen forklarede i sidste uge overfor Dagbladet, at han ikke nåede at advisere ansættelsesudvalget, men at alt er gået efter bogen. En udlægning, der siden blev bakket op af kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen.

Trine Ørskov har understreget, at hun på intet tidspunkt anede, at hendes mor var kandidat til stillingen. Og at hun har gjort sig umage med ikke at blande politik og privatliv.

Beslutningen om at bede om en uvildig undersøgelse blev truffet på et ekstraordinært gruppemøde hos socialdemokraterne søndag aften. Økonomiudvalget skal diskutere sagen tirsdag morgen.

- Der er tale om en alvorlig sag og nogle alvorlige beskyldninger. Det er en trussel mod vores lokale demokrati, og det kan vi ikke have siddende på os. Derfor ønsker vi at få undersøgt sagen til bunds, siger en fåmælt Søren Elbæk.

Viceborgmesteren ønsker ikke at uddybe, hvorfor den socialdemokratiske gruppe vil have undersøgt fagchef Flemming Nielsens rolle i håndteringen af sagen.

Men hvis økonomiudvalget bakker op om socialdemokraternes forespørgsel, så kommer der altså en ekstern undersøgelse af forløbet.

Habil eller inhabil

En ansat inden for den offentlige forvaltning, kan blive erklæret inhabil i forhold til en bestemt sag, hvis:

Den ansatte har en særlig personlig eller økonomisk interesse i en given sags udfald, eller hvis den ansatte har været repræsentant for en anden med en lignende interesse tidligere i samme sag.

Den ansattes ægtefælle, slægtninge eller andre nærtstående har en særlig personlig eller økonomisk interesse i sagens udfald.

Den ansatte har en nær tilknytning til et selskab, en forening eller en anden juridisk person, som har en særlig interesse i sagens udfald.

Sagen vedrører en klage over for en anden offentlig myndighed, og den ansatte tidligere har medvirket til den afgørelse, som sagen angår, eller på anden vis medvirket til gennemførelsen af de handlinger, der er forbundet til sagens afgørelse.

Du kan også erklæres inhabil, hvis der er andre omstændigheder, som vækker tvivl om din objektivitet, eller hvis det vurderes, at du ikke er i stand til at foretage en professionel behandling af sagen.

Reglerne om habilitet er udarbejdet for, at undgå, at en sagsbehandler behandler en given sagen ud fra en bestemt interesse og på den måde påvirker sagens udfald.

Kilde: Legaldesk.dk

Annonce
Tarm For abonnenter

Hør alarmopkaldet fra den dag, da Casper døde: 'Vi kan ikke få kontakt, og han er helt blå'

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Sand hindrer bådene i at komme på fjorden: - Hvis der er for meget vind, kan man være sikker på at sidde fast

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Glimt fra gamle dage: Krocket-dyster, sommerpostbude og gymnaster på udlandsturné

Ringkøbing-Skjern

Tips fra boligstylistens eget hjem: Med svejse-apparat og evighedsblomster kommer man langt

Ringkøbing-Skjern

Risiko for farligt vejr: DMI varsler risiko for kraftig regn og lokale skybrud

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern: Ugens billigste hus ligger i Hvide Sande

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Hvem er de falske profeter?

Sport

God start for badmintonstjerne fra Videbæk: Landstræner roser dansk herredouble efter vigtig OL-sejr

Sport

Mens du sov: Få nattens danske OL-højdepunkter her

Ringkøbing-Skjern

Spærretid giver ingen ballade: Slut med at stille spørgsmål til politikerne frem til valget

Danmark For abonnenter

Cold Hawaii: Kystby i Thy surfer på en bølge af tilflyttere

Tarm

Markræs gik galt: 5000 kvadratmeter mark futtede af

Annonce