forside

Søskende spiller sammen for første gang

<p>For 20 år siden prøvede Cecilie og Simon Stenspil at spille børneteater sammen. Nu er det professionelt og for alvor i Holstebro. Pressebillede</p>

Cecilie og Simon Stenspil skal i Stones-teaterkoncerten synge op til hinanden - og forældrene er blandt de første som har købt billet...

De har været utrolig heldige med deres forældre. Det synes søskendeparret Cecilie og Simon Stenspil. De to skal nu for første gang som professionelle skuespillere optræde sammen, og det sker i »Rolling Stones Teaterkoncerten« i Black Box i Holstebro.

Det var ikke forældrenes idé, at begge børn skulle være skuespillere. Men mor Lisbeth Stenspil og far Børge Krogh Samuelsen har altid bakket dem op i deres ønsker, drømme og liv. Det sker også i Holstebro.

»Vores forældre skyndte sig at købe billetter til teaterkoncerten i Holstebro. Denne gang behøver de ikke køre to steder hen for at se os,« siger Cecilie Stenspil.

Vært i Roskilde

Cecilie Stenspil er ældst og i teaterverdenen måske den mest kendte af de to søskende. Men Simon Stenspil har også allerede medvirket i flere TV-serier og haft hovedroller på teatre. I musikverdenen løber lillebror foran. Simon Stenspil har gennem flere år været vært på en af de største scener på Roskilde Festivalen.

Dermed havde han fri adgang til at opleve koncerten med Rolling Stones i sommer. I Roskilde fik han den aften besøg af Cecilie. Dermed oplevede de to søskende for første gang verdens største rockband live.

»Men vi har hørt alle de gamle numre som børn. Vores far spillede dem,« siger Simon Stenspil.

Sådan var hjemmet

Forældrene har aldrig pacet de to børn. Men de har lyttet til deres ønsker. Det var okay at tage en uge fri fra skole for at spille teater. Lektierne skulle bare klares samtidig.

»Vi er meget tætte i familien. Vi laver mange ting sammen. Det bliver vi ved med,« siger Cecilie Stenspil.

Moderen er pædagog på en skole i Albertslund, faderen IT-mand, der udvikler betalingssystemer og i dag ansat i Kommunernes Landsforening i København.

Rolling Stones Teaterkoncerten fortolker bandets sange i et scenisk univers.

»Det bliver rørende, poetisk og sjovt. Det er ikke et psykologisk drama, selvom vi har dybere tanker, som bobler nede under overfladen. Det er ganske enkeltmusik og dramatik med knald på, og hvor sanseligheden forhåbentlig rører publikum. Rolling Stones er rockens ABC. Det er et fantastisk rockband. Vi går ikke ind og agerer Mick Jagger - ham kan ingen kopiere. Men vi bruger den fede musik,« siger Cecilie Stenspil.

Sådan er Holstebro

Cecilie Stenspil har flere gange spillet i Teatersalen i Musikteatret Holstebro. Nu prøver hun nabobygningen, Black Box. Hun glæder sig over de muligheder, som det giver, at der er højt til loftet. Cecilie Stenspil er også imponeret over den store tribune, hvor hun kan mærke, publikum sidder godt.

Simon Stenspil synes, at kulturhuset i Holstebro virker professionelt. Han glæder sig over, at byen bakker op bag teaterkoncerten.

»Forleden kørte vi med en taxachauffør, der straks fortalte, hvornår hun skulle ind at se »Rolling Stones Teaterkoncerten«. Der var også et par mennesker på gågaden, som kontaktede os og sagde, at de glædede sig til forestillingen. Det er skønt at opleve, at byen bakker op om kulturlivet,« siger Simon Stenspil.

Nedtælling

Nedtællingen er begyndt til teaterkoncerten - premieren på »Rolling Stones Teaterkoncert« i Black Box i Holstebro er på torsdag 2. oktober.

Publikum kan se frem til klassikere som »Satisfaction«, »Honky Tonk Woman« og »You Can't Always Get What You Want«.

Instruktøren Rolf Heim har tidligere forvandlet Leonard Cohens og Nick Caves musik til prisvindende teaterkoncerter. Forestillingen spiller i Holstebro frem til og med søndag 12. oktober. pcb

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Videbæk For abonnenter

En have med masser af krinkelkroge - men man skal både kunne kigge ind og ud

Erhverv

STS dyrker tæt samarbejde med virksomheder

Navne

Museumsdirektør: Fisk og fritter ved havet - sammen med Ghita Nørby

Erhverv

Et smedejob er også noget for kvinder

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

ØSB A/S har vækstet kraftigt i 2018

Leder For abonnenter

Bøhtosserne og de sande demokrater

Spalte op og spalte ned er der blevet skrevet om koranafbrændings-tossen. Du ved; ham der fuldt bevidst går efter at lave sine demonstrationer på måder og på steder, hvor hans iskolde og desværre alt for ofte ganske korrekte kalkule er, at bål-og-brand-tosser vil gribe den kærkomne anledning til at lade sig krænke så tilpas meget, at det efter deres indskrænkede verdensopfattelse berettiger til larm i gaden. Og dermed får bål-og-brand-tosserne på imponerende vis bekræftet koranafbrændings-tossens pointe - hvis ellers pointe ikke kan siges at være et alt for pænt ord for den verdensopfattelse, som hadprædikanter af alle farver abonnerer på. Faktisk er der både sagt og skrevet mere end rigeligt om Rasmus Paludan. Derfor er hovedpersonerne i disse linjer ikke hverken den ene eller den anden part i bøhtosse-krigen. Det handler tværtimod om demokratisk forståelse ført ud i en ualmindeligt fornem praksis - og om et par seje gutter fra Holstebro, Abbas Maanaki og Ergin Dogan. De to stod bag et vellykket arrangement i Trekanten i Holstebro, hvor de fik beboerne til at samles om pizza, fodbold og lørdagshygge i stedet for at stille op som medvirkende i provokatørens omrejsende cirkus, der var varslet til at ankomme til byen en lørdag i april. Dermed faldt det sture, sture provkationsnummer til jorden med et stille plask - ganske som den slags har fortjent. Maanaki og Dogan er begge som teenagere kommet i ungdomsklubben Jættehøj og forklarer, hvordan værdierne, de lærte der, var afsæt for deres fredelige moddemonstration: Rasmus Paludan skulle have lov at bruge sin ytringsfrihed til at sige, hvad han ville - men de to brugte deres ytringsfrihed til at argumentere for, at alle lod ham stå alene med sine provokationer og sin dyre politibeskyttelse. En beskyttelse, som der i Holstebro ikke blev den fjerneste brug for. Missionen lykkedes nemlig over al forventning, og der var efterfølgende stor ros fra politikommissær Lilian Jensen, som i Dagbladet Holstebro erklærede sig "pavestolt af den præventive indsats, vi så fra beboerne". Hvor ville det dog være fantastisk, hvis 'Holstebro-modellen' kunne brede sig til andre steder i landet. Københavnske Nørrebro kunne for eksempel lære en hel del. Som Ergin Dogan siger: "Det, Rasmus Paludan står for, er ikke de værdier, som vi har lært at kende i Jættehøj og på arbejdsmarkedet. Vi er bare med til at sprede hans retorik og had, når vi lader os provokere. Han ved udmærket, hvilke knapper han skal trykke på, så det eksploderer. Og jeg tror, det er hans formål." Jeg tror, Ergin Dogan har ret - og siger tak til ham, til Abbas Maanaki og til lærere og pædagoger som dem i ungdomsklubben Jættehøj, fordi de på forbilledlig vis formår at vise, hvad demokrati vil sige i virkelighedens verden.

Kultur

Se billederne: En populær påsketradition - traktorerne trak folk til

Erhverv For abonnenter

Unge står i kø for at blive lærlinge hos VM Tarm

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan forgylder du din forening: Ni gode råd til fondssøgning

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Foreningshus købte professionel fundraiser for at rejse millioner