Annonce
forside

Søskende spiller sammen for første gang

<p>For 20 år siden prøvede Cecilie og Simon Stenspil at spille børneteater sammen. Nu er det professionelt og for alvor i Holstebro. Pressebillede</p>

Cecilie og Simon Stenspil skal i Stones-teaterkoncerten synge op til hinanden - og forældrene er blandt de første som har købt billet...

De har været utrolig heldige med deres forældre. Det synes søskendeparret Cecilie og Simon Stenspil. De to skal nu for første gang som professionelle skuespillere optræde sammen, og det sker i »Rolling Stones Teaterkoncerten« i Black Box i Holstebro.

Annonce

Det var ikke forældrenes idé, at begge børn skulle være skuespillere. Men mor Lisbeth Stenspil og far Børge Krogh Samuelsen har altid bakket dem op i deres ønsker, drømme og liv. Det sker også i Holstebro.

»Vores forældre skyndte sig at købe billetter til teaterkoncerten i Holstebro. Denne gang behøver de ikke køre to steder hen for at se os,« siger Cecilie Stenspil.

Vært i Roskilde

Cecilie Stenspil er ældst og i teaterverdenen måske den mest kendte af de to søskende. Men Simon Stenspil har også allerede medvirket i flere TV-serier og haft hovedroller på teatre. I musikverdenen løber lillebror foran. Simon Stenspil har gennem flere år været vært på en af de største scener på Roskilde Festivalen.

Dermed havde han fri adgang til at opleve koncerten med Rolling Stones i sommer. I Roskilde fik han den aften besøg af Cecilie. Dermed oplevede de to søskende for første gang verdens største rockband live.

»Men vi har hørt alle de gamle numre som børn. Vores far spillede dem,« siger Simon Stenspil.

Sådan var hjemmet

Forældrene har aldrig pacet de to børn. Men de har lyttet til deres ønsker. Det var okay at tage en uge fri fra skole for at spille teater. Lektierne skulle bare klares samtidig.

»Vi er meget tætte i familien. Vi laver mange ting sammen. Det bliver vi ved med,« siger Cecilie Stenspil.

Moderen er pædagog på en skole i Albertslund, faderen IT-mand, der udvikler betalingssystemer og i dag ansat i Kommunernes Landsforening i København.

Rolling Stones Teaterkoncerten fortolker bandets sange i et scenisk univers.

»Det bliver rørende, poetisk og sjovt. Det er ikke et psykologisk drama, selvom vi har dybere tanker, som bobler nede under overfladen. Det er ganske enkeltmusik og dramatik med knald på, og hvor sanseligheden forhåbentlig rører publikum. Rolling Stones er rockens ABC. Det er et fantastisk rockband. Vi går ikke ind og agerer Mick Jagger - ham kan ingen kopiere. Men vi bruger den fede musik,« siger Cecilie Stenspil.

Sådan er Holstebro

Cecilie Stenspil har flere gange spillet i Teatersalen i Musikteatret Holstebro. Nu prøver hun nabobygningen, Black Box. Hun glæder sig over de muligheder, som det giver, at der er højt til loftet. Cecilie Stenspil er også imponeret over den store tribune, hvor hun kan mærke, publikum sidder godt.

Simon Stenspil synes, at kulturhuset i Holstebro virker professionelt. Han glæder sig over, at byen bakker op bag teaterkoncerten.

»Forleden kørte vi med en taxachauffør, der straks fortalte, hvornår hun skulle ind at se »Rolling Stones Teaterkoncerten«. Der var også et par mennesker på gågaden, som kontaktede os og sagde, at de glædede sig til forestillingen. Det er skønt at opleve, at byen bakker op om kulturlivet,« siger Simon Stenspil.

Nedtælling

Nedtællingen er begyndt til teaterkoncerten - premieren på »Rolling Stones Teaterkoncert« i Black Box i Holstebro er på torsdag 2. oktober.

Publikum kan se frem til klassikere som »Satisfaction«, »Honky Tonk Woman« og »You Can't Always Get What You Want«.

Instruktøren Rolf Heim har tidligere forvandlet Leonard Cohens og Nick Caves musik til prisvindende teaterkoncerter. Forestillingen spiller i Holstebro frem til og med søndag 12. oktober. pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

EU. Fiskeriet skal med i Brexit-aftalen

Læserbrev: I disse dage dominerer Brexit-forhandlingerne EU. Og det kan få store konsekvenser for danske virksomheder, særligt det danske fiskeri, hvis ikke der landes en aftale. Derfor er det vigtigt, at vi på tværs af partiskel står sammen om at få en aftale med briterne, der tager højde for fiskeriet. Forleden besøgte vi Thyborøn Havn. Et besøg der affødte to vigtige erkendelser. Først og fremmest, at der skal meget til at slå de vestjyske fiskere og havnearbejdere ud af kurs. Der er fuld gang i fiskeriet og handlen i Thyborøn. Men også at truslen fra Brexit hænger som en mørk sky over havnen. Truslen er ikke ny. Om nogen, er vores danske fiskere blandt dem, der følger Brexit-cirkusset allernærmest, og det er med god grund. De danske fiskere fanger omkring 40 procent af deres fisk i britisk farvand, og omkring 30 procent af deres indkomst stammer fra selv samme områder. Uanset om Brexit bliver hårdt eller blødt, vil Storbritannien få status af at være tredjeland i forhold til EU. Hvis ikke vi lander en Brexit-aftale, der tager højde for fiskerierhvervet, vil det få fatale konsekvenser ikke blot for fiskerne fra Thyborøn, men for alle danske fiskere og de følgeerhverv, som fiskeriet skaber. En rapport fra Aalborg Universitet viser, at vi med det værst tænkelige scenarie alene i fiskeribranchen vil miste knap 1000 jobs samt næsten en milliard kroner i indtægter. Det vil være katastrofalt for særligt nord- og vestjyske havnebyer som Thyborøn. Dog er der plads til forsigtig optimisme. Selv for to vestjyder som os. EU står nemlig sammen på tværs af lande og partiskel. For nylig vedtog vi en aftale i Europa-Parlamentet, der forlænger den nuværende ordning, så briterne fortsat kan fiske i EU's farvand. Det betyder også, at vi kan fiske i deres farvand næste år, selvom det skulle blive et hårdt Brexit. EU er klar til at lave en aftale for fiskerne, hvis briterne er. Briterne har selv meget at tabe ved en Brexit-aftale, der ikke tager højde for fiskerierhvervet. Får vi ikke adgang til britisk farvand, får briterne heller ikke adgang til at sælge fisk til resten af Europa. EU kan virke fjernt og bureaukratisk. Men Brexit får virkelige konsekvenser for virkelige mennesker. Som vestjyske repræsentanter i EU vil vi gøre alt, der står i vores magt, for at sikre en Brexit-aftale, der beskytter vores danske fiskere.

Annonce