Annonce
forside

Søskende spiller sammen for første gang

<p>For 20 år siden prøvede Cecilie og Simon Stenspil at spille børneteater sammen. Nu er det professionelt og for alvor i Holstebro. Pressebillede</p>

Cecilie og Simon Stenspil skal i Stones-teaterkoncerten synge op til hinanden - og forældrene er blandt de første som har købt billet...

De har været utrolig heldige med deres forældre. Det synes søskendeparret Cecilie og Simon Stenspil. De to skal nu for første gang som professionelle skuespillere optræde sammen, og det sker i »Rolling Stones Teaterkoncerten« i Black Box i Holstebro.

Det var ikke forældrenes idé, at begge børn skulle være skuespillere. Men mor Lisbeth Stenspil og far Børge Krogh Samuelsen har altid bakket dem op i deres ønsker, drømme og liv. Det sker også i Holstebro.

»Vores forældre skyndte sig at købe billetter til teaterkoncerten i Holstebro. Denne gang behøver de ikke køre to steder hen for at se os,« siger Cecilie Stenspil.

Annonce

Vært i Roskilde

Cecilie Stenspil er ældst og i teaterverdenen måske den mest kendte af de to søskende. Men Simon Stenspil har også allerede medvirket i flere TV-serier og haft hovedroller på teatre. I musikverdenen løber lillebror foran. Simon Stenspil har gennem flere år været vært på en af de største scener på Roskilde Festivalen.

Dermed havde han fri adgang til at opleve koncerten med Rolling Stones i sommer. I Roskilde fik han den aften besøg af Cecilie. Dermed oplevede de to søskende for første gang verdens største rockband live.

»Men vi har hørt alle de gamle numre som børn. Vores far spillede dem,« siger Simon Stenspil.

Annonce

Sådan var hjemmet

Forældrene har aldrig pacet de to børn. Men de har lyttet til deres ønsker. Det var okay at tage en uge fri fra skole for at spille teater. Lektierne skulle bare klares samtidig.

»Vi er meget tætte i familien. Vi laver mange ting sammen. Det bliver vi ved med,« siger Cecilie Stenspil.

Moderen er pædagog på en skole i Albertslund, faderen IT-mand, der udvikler betalingssystemer og i dag ansat i Kommunernes Landsforening i København.

Rolling Stones Teaterkoncerten fortolker bandets sange i et scenisk univers.

»Det bliver rørende, poetisk og sjovt. Det er ikke et psykologisk drama, selvom vi har dybere tanker, som bobler nede under overfladen. Det er ganske enkeltmusik og dramatik med knald på, og hvor sanseligheden forhåbentlig rører publikum. Rolling Stones er rockens ABC. Det er et fantastisk rockband. Vi går ikke ind og agerer Mick Jagger - ham kan ingen kopiere. Men vi bruger den fede musik,« siger Cecilie Stenspil.

Annonce

Sådan er Holstebro

Cecilie Stenspil har flere gange spillet i Teatersalen i Musikteatret Holstebro. Nu prøver hun nabobygningen, Black Box. Hun glæder sig over de muligheder, som det giver, at der er højt til loftet. Cecilie Stenspil er også imponeret over den store tribune, hvor hun kan mærke, publikum sidder godt.

Simon Stenspil synes, at kulturhuset i Holstebro virker professionelt. Han glæder sig over, at byen bakker op bag teaterkoncerten.

»Forleden kørte vi med en taxachauffør, der straks fortalte, hvornår hun skulle ind at se »Rolling Stones Teaterkoncerten«. Der var også et par mennesker på gågaden, som kontaktede os og sagde, at de glædede sig til forestillingen. Det er skønt at opleve, at byen bakker op om kulturlivet,« siger Simon Stenspil.

Annonce

Nedtælling

Nedtællingen er begyndt til teaterkoncerten - premieren på »Rolling Stones Teaterkoncert« i Black Box i Holstebro er på torsdag 2. oktober.

Publikum kan se frem til klassikere som »Satisfaction«, »Honky Tonk Woman« og »You Can't Always Get What You Want«.

Instruktøren Rolf Heim har tidligere forvandlet Leonard Cohens og Nick Caves musik til prisvindende teaterkoncerter. Forestillingen spiller i Holstebro frem til og med søndag 12. oktober. pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold

Anders Eggert fejrede mål-jubilæum: Det skete selvfølgelig med et mål på straffekast

Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Skjern Håndbold

Genlæs liveblog: Skjern vandt traditionsopgør efter kanonstart

Annonce