Ringkøbing-Skjern

Søren Elbæk til nye ministre: Kom og se, hvorfor vi har brug for en 2+1-vej

Det er først og fremmest af hensyn til den tunge trafik og betydningen for erhvervslivet i Vestjylland, at vi skal have 2+1-vejen, fastslår Søren Elbæk. Foto Mads Dalegaard.
Viceborgmesteren vil gerne have transportministeren og erhvervsministeren til Ringkøbing-Skjern for at vise dem behovet for en 2+1-vej.

RINGKØBING-SKJERN: Viceborgmester Søren Elbæk (S) inviterer nu i et åbent brev transportminister Benny Engelbrecht og erhvervsminister Simon Kollerup på besøg i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Han vil gerne vise partifællerne på Christiansborg, hvorfor der er behov for en 2+1-vej fra Herning til Ringkøbing.

I sidste uge spurgte Dagbladet Benny Engelbrecht, om den nye regering fortsat går ind for den 2+1-vej, som den tidligere regering lovede at sætte penge af til. Det gav han ikke noget klart svar på.

Søren Elbæk har også noteret sig svaret, og skriver i sit brev til de to ministre:

"Denne sag handler mere om erhvervsudvikling end trafikudvikling. Etableringen af en 2+1-vej er helt afgørende for den erhvervsudvikling, vi oplever i vores del af landet lige nu - og som vil stige i de kommende år".

"Jeg mener, etableringen af en effektiv fysisk infrastruktur er helt afgørende for fastholdelse af denne udvikling i de kommende år", fortsætter han.

Flere gode grunde

Søren Elbæk nævner flere grunde til en 2+1-vej:

- Hovedvej 15 er belastet af usædvanlig meget tung trafik, herunder massive transporter af vindmøller fra Vestas i Lem og Ringkøbing. Desuden betjener A15 hele Arla Foods produktionsanlæg i Videbæk og Nr. Vium.

- Virksomhederne i vort område har brug for at rekruttere specialiseret arbejdskraft fra store dele af Jylland, og det kræver en effektiv fysisk infrastruktur.

- Ringkøbing-Skjern Kommune har én af landets største koncentrationer af industriarbejdspladser.

- Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets bedst bidragende, når det drejer sig om bruttonationalprodukt, og er derfor "en ret god forretning for Danmark".

- Turismeudviklingen vil opleve en massiv styrkelse i de kommende år.

- I forlængelse heraf åbner to store forlystelsesattraktioner inden for to år, nemlig Søndervig Feriepark og Naturkraft.

- Hvide Sande Havn og by oplever stadig stigende aktiviteter, og vil få en betydende rolle i forbindelse med den grønne omstilling på havet de kommende år.

Erhvervsfremmende

Over for Dagbladet understreger Søren Elbæk, at han ikke finder det uforståeligt, at en helt ny regering vil kigge på nogle af de smalle forlig, der blev indgået i den foregående "blå" regerings tid.

- Hvad jeg er rædselsslagen for, er, om regeringen forstår alvoren i det her. Kigger man på trafiktællinger alene, kan man sikkert finde asfaltstrækninger i Danmark, der har større trafiktæthed end A15. Derfor er det mig magtpåliggende at understrege, at det drejer sig om erhvervspolitik. Det er også derfor, vi beder om en 2+1-vej, ikke en motorvej. En 2+1-vej er netop velegnet til afvikling af tung trafik, og det har vi brug for, siger Søren Elbæk.

- Et andet afgørende vigtigt spørgsmål er tiltrækning og fastholdelse af specialiseret arbejdskraft. Det er sådan set ikke svært for vore virksomheder at tiltrække folk; problemet er at fastholde dem, hvis transporttiden bliver for lang.

Søren Elbæk håber, at de to ministre vil kigge forbi Vestjylland.

- Jeg vil meget gerne lave et program for dagen, der viser, hvorfor vi har behov for 2+1-vejen, siger han.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Portræt

Flemming Schantz: Først da jeg gik konkurs og mistede alt, lærte jeg at drive forretning

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

Tarm For abonnenter

Jonas har fans verden over - men skal stadig gå tur med hunden Pepsi hjemme i Tarm

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Udland For abonnenter

Britisk ambassadør: Stor­britannien forlader EU 31. oktober - aftale eller ej

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Videbæk For abonnenter

Borgere går i aktion: Vil have bedre internet

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Annonce