Annonce
Navne

Fra musikskolen i Spjald til eget solo-album: SØP forstår at tune bassen

Fredag den 5. november udgiver bassist Søren Østergaard Pedersen albummet ”With an Open Mind”. Pressefoto
Søren Østergaard Pedersen har medvirket på mange andre musikeres udgivelser. I dag udgiver han sit første solo-album - "With an Open Mind".

Spjald: Søren Østergaard Pedersen, der fredag udgiver albummet ”With an Open Mind”, er vokset op i Spjald, hvor han gik på byens musikskole, der på det tidspunkt havde hele 300 elever.

Udover musikken fik han mest tiden til at gå med at tune knallerter og brænde dæk af. Hans far spillede irsk folkemusik på mandolin, og da Søren var 11 år, fik han sin første bas inspireret af en af hans storebrors seje venner.

Da han gik i gymnasiet i Ringkøbing, var han som 18-årig til koncert med Niels Henning Ørsted Pedersen (NHØP), og det var her, han fik øjnene og hjertet op for kontrabassen. På konservatoriet blev han undervist af Bo Stief, der kunne mærke SØPs lyst og skabertrang. ”Spil den du er,” sagde Stief. Lige siden har SØP ladet kontrabassen fortælle sine historier.

Annonce

- Min puls falder hver gang, jeg tager min kontrabas frem. Det er som at komme hjem. Der er ånd, stemning og sjæl i det træ, siger Søren Østergaard Pedersen.

Søren Østergaard Pedersen har håndplukket et stærkt hold musikere til sin instrumentale debutudgivelse. I et jazzet, lyrisk, og melodisk univers, skaber de nærvær og stemning og underbygger kontrabassens alsidighed, hvor både de dybe toner og de dybe følelser får frit løb.

Et ekstra talerør

- Kontrabassen er gennem årene blevet et slags ekstra talerør for mig. Et sted, hvor det ikke handler om ord, høflighed og etikette, men mere om det at skabe, lytte og være nærværende, siger SØP.

- Musikken er en forlængelse af mine tanker. Jeg er et stemningsmenneske. Måske er jeg en lidt atypisk jyde, for jeg snakker om det, jeg går og grubler over og er ikke bleg for at lukke op for mit indre, siger Søren Østergaard Pedersen.

En af de helt personlige historier som en af titlerne dækker over, er nummeret ”The New O”. Det er dedikeret til hans andet barn, som fik en svær start i livet, da han skulle akut opereres, da han var blot fem uger gammel.

Kontrabassen kan stå helt alene. Den kan smelte ind i en orkesterklang. Den kan være stille og poetisk men også kraftfuld og vejvisende i musikken. Smuk og sårbar men også vild og voldsom.

Søren Østergaard Pedersen

- Man havde fundet ud af, at vores søn havde en forsnævring på hovedpulsåren. Operation og hospitalsopholdet var en hård oplevelse. Men ud af denne oplevelse, voksede også en fascination over menneskets vilje til overlevelse. Få dage efter operationen, fortsatte han nemlig bare sin babyudvikling og begyndte at smile igen. ”The New O” er et udtryk for de kontrastfulde følelser, jeg havde omkring denne oplevelse.

Men hvad er det præcist, kontrabassen kan?

- Kontrabassen kan stå helt alene. Den kan smelte ind i en orkesterklang. Den kan være stille og poetisk men også kraftfuld og vejvisende i musikken. Smuk og sårbar men også vild og voldsom, siger Søren Østergaard Pedersen.

Kort om SØP

Søren Østergaard Pedersen er opvokset i Spjald, hvor han gik i musikskolen. I dag er han bosat i Jelling, men han er ofte i Spjald for at besøge sine forældre.

Uddannet rytmisk bassist fra Syddansk Musikkonservatorium i Odense.

Modtaget en Danish Music Award med bandet ”Trias” i 2012.

Underviser i bas på MGK Midtvest i Holstebro.

Har blandt andet medvirket på albums med Trias, Svestar, Nordstrand, Julie Ben Semmane, Jesper Hertz Trio og  Suntan Trio.

Udgiver fredag den 5. november debutalbummet ”With an Open Mind”.


 
Annonce
Skjern For abonnenter

Økonomisk trængte står i kø for at få råd og vejledning: Marianne afviser flere på grund af mangel på frivillige rådgivere

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Klar besked til 800 festdeltagere efter to coronasmittede: Bliv testet så hurtigt som muligt

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Rokader i Skjern Håndbold

Debat

Naturkraft: Det er en god idé at have viden, før man afviser noget

Ringkøbing-Skjern

Snart er der hjælp til vaccine-presset: Læger må vaccinere mod corona i egen praksis

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Udsatte unge cyklede til Frankrig og fandt vejen til et bedre liv: - Hele mit liv har forandret sig

Navne

Mindeord: - Nu er det sjove forbi, lød de sidste ord, inden 92-årige Johannes Kirk fra Spjald sov ind

Ringkøbing

Mistanke om corona-varianten Omikron på Ringkjøbing Gymnasium – 1. g’erne er sendt hjem

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Ringkøbing-Skjern

Vindernumre i Lions Julelotteri 2021

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Boligforening indgår aftale om specialpris: 1700 beboere tilbydes at skifte el-selskab

Tarm

Tyveknægte løb fra Brugsen med fyldt indkøbskurv - nu sidder de i spjældet og venter på udvisning

Annonce