x
Annonce
Hvide Sande

Søndervigs fremtid til debat på borgermøde

Søndervig skal være populær hos både fastboende og turister, så derfor bliver der sat en ny udviklingsplan i gang. PR-foto
Ringkøbing-Skjern Kommune inviterer til møde om udviklingen i lokalområdet for både turister og fastboende.

Søndervig/Kloster: Vestkysten er en attraktion i sig selv, men derfor vil Ringkøbing-Skjern Kommune stadig gerne udvikle Søndervig til glæde for både dem der bor der, men også de mange turister, der hvert år kommer forbi.

Derfor har Ringkøbing-Skjern Kommune bedt arkitektfirmaet Møller & Grønborg om at komme med forslag til en ny udviklingsplan, som skal øge attraktionen af Søndervig som kystby.

Alle interesserede kan 29. januar komme med til borgermøde, hvor planen præsenteres. Det sker kl. 19-21 i Holmsland Idræts- og Kulturcenter i Kloster, og her vil der være indlæg af viceborgmester Søren Elbæk, der også er formand for kommunens Erhvervs- og Vækstudvalg, samt formand for styregruppen for udviklingen af Søndervig og Hvide Sande.

Derudover vil arkitekterne Møller & Grønborg præsentere deres forslag og svare på spørgsmål, og borgerne kan komme med deres input.

Annonce

Borgermøde om udviklingsplan

Borgermøde om udviklingsplanen for Søndervig holdes 29. januar kl. 19-21 på Holmsland Idræts- og Kulturcenter, Bandsbyvej 2, Kloster, Ringkøbing.

Dørene åbner kl. 18.30, og der vil blive serveret kaffe/te og kage. Tilmelding senest 23. januar via Ringkøbing-Skjern Kommunes hjemmeside.

Program:

19.00-19.15: Velkomst ved viceborgmester og formand for Erhvervs- og Vækstudvalget Søren Elbæk.

19.15-20.30: Præsentation af den strategisk-fysiske udviklingsplan ved arkitektvirksomheden Møller & Grønborg.

20.30-21.00: Opsamling med spørgsmål og kommentarer.

Sammenhæng og god plads

Blandt fokuspunkterne i udviklingsplanen er at trække hav- og fjordlandskabet ind til byen og synliggøre det i bymiljøet, at udvikle overnatningskapaciteten og parkering, at arbejde med de eksisterende stisystemer, så der trækkes linjer på tværs af Søndervig fra havet og ind til fjorden, samtidig med at der skabes en kobling med overgange til Lalandia-feriecenteret, der er under opførelse.

- Kysten er allerede en populær turismedestination, og antallet af turister og andre besøgende vil kun blive forøget i de kommende år. Så udviklingsplanen er Ringkøbing-Skjern Kommunes forsøg på at sikre, at kvalitet i oplevelsen følger med turismekapacitetsudvidelsen, siger Søren Elbæk i en pressemeddelelse.

Parallelt med udarbejdelsen af en udviklingsplan for Søndervig arbejder Møller & Grønborg også på en udviklingsplan for Hvide Sande.

- Begge byer rummer unikke udviklingspotentialer. Vi opfatter det som et stort privilegium at kunne bidrage til at kvalificere udviklingen af både Hvide Sande og Søndervig og styrke stedernes landskabelige og arkitektoniske kvaliteter, siger Jens Christian Pasgaard, arkitekt hos Møller & Grønborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Borgmester: Det du gør nu, gør en forskel

Læserbrev: Hvis du har tunet ind på Danmarks Radio for nylig, så har du med garanti hørt ovenstående sætning, som jeg har gået og tænkt lidt over. Vores handlinger er jo aldrig uden konsekvenser. Men særligt lige nu, hvor det første chok over de drastiske tiltag har lagt sig, og vi har en solbeskinnet weekend foran os, så kan det, vi gør lige nu, gøre en stor forskel til det værre eller det bedre. Derfor vil jeg appellere til, at vi holder fast i de gode vaner, vi efterhånden kender så godt: Hold afstand, bliv hjemme hvis du er syg, vask hænder og sprit af ofte, host og nys i albuebøjningen og hold ekstra fokus på rengøringen. Endnu ved vi ikke, hvor stejl kurven over coronasmittede bliver, men det er netop det, vi hver især har noget at sige i: Ved at lade være med at forsamles i forårssolen, ved lade være med at bagatellisere situationen og give os selv dispensation fra retningslinjerne. Vi skal have bremset coronasmitten lige nu. Og det gør vi ved at holde fast og holde ved. For det, vi gør nu, gør en forskel. Vi har alle et ansvar at tage på os, for at vi kommer hurtigst og bedst muligt ud på den anden side. Som kommune gør vi primært to ting: Vi følger de nationale anvisninger til punkt og prikke og har lukket ned for stort set alt, der ikke kan betegnes som kritiske funktioner. Vi opruster på antallet af aflastningspladser, og vi klæder personalet fagligt på til at kunne håndtere opgaven, når vi skal tage imod borgere, der bliver udskrevet fra hospitalerne i en dårligere helbredstilstand end normalt. Og så gør vi alt, hvad vi kan, for at støtte op om det lokale erhvervsliv: Senest har vi opfordret lokale advokater, revisorer og rådgivere til at yde gratis hjælp til lokale erhvervsdrivende i vanskeligheder. Vi har peget på muligheden for at sende medarbejdere på efter- og videreuddannelse som et alternativ til hjemsendelse eller fyring. Og vi har fremrykket investeringer i anlæg for 20 mio. kroner. På samme måde kan vi alle som private borgere gøre en forskel ved at lægge vores penge lokalt. Det, vi gør nu, gør en forskel. Forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky, som fornyligt gæstede Ringkøbing-Skjern bibliotekerne, har givet sit bud på en opskrift til at komme godt igennem coronakrisen. Hun skriver blandt andet: ”Mennesker er lidt som appelsiner – det er først når man presser dem, at man finder ud af, hvad de egentlig indeholder. I krige og kriser er der altid mennesker, der får lov til at udvikle et stort og fantastisk mod. Eller blot øve sig på venlighed.” Lad os vise os selv og hinanden, at der er saft og kraft i os, at vi formår at holde ved og gøre en positiv forskel. Og hav så en god weekend.

Ringkøbing-Skjern

Politiker sendt hjem: - Jeg er privilegeret, for jeg behøver ikke være bange for at miste mit arbejde, inden det her er ovre

Annonce