Annonce
Hvide Sande

Søndervigs fremtid til debat på borgermøde

Søndervig skal være populær hos både fastboende og turister, så derfor bliver der sat en ny udviklingsplan i gang. PR-foto
Ringkøbing-Skjern Kommune inviterer til møde om udviklingen i lokalområdet for både turister og fastboende.

Søndervig/Kloster: Vestkysten er en attraktion i sig selv, men derfor vil Ringkøbing-Skjern Kommune stadig gerne udvikle Søndervig til glæde for både dem der bor der, men også de mange turister, der hvert år kommer forbi.

Derfor har Ringkøbing-Skjern Kommune bedt arkitektfirmaet Møller & Grønborg om at komme med forslag til en ny udviklingsplan, som skal øge attraktionen af Søndervig som kystby.

Alle interesserede kan 29. januar komme med til borgermøde, hvor planen præsenteres. Det sker kl. 19-21 i Holmsland Idræts- og Kulturcenter i Kloster, og her vil der være indlæg af viceborgmester Søren Elbæk, der også er formand for kommunens Erhvervs- og Vækstudvalg, samt formand for styregruppen for udviklingen af Søndervig og Hvide Sande.

Derudover vil arkitekterne Møller & Grønborg præsentere deres forslag og svare på spørgsmål, og borgerne kan komme med deres input.

Annonce

Borgermøde om udviklingsplan

Borgermøde om udviklingsplanen for Søndervig holdes 29. januar kl. 19-21 på Holmsland Idræts- og Kulturcenter, Bandsbyvej 2, Kloster, Ringkøbing.

Dørene åbner kl. 18.30, og der vil blive serveret kaffe/te og kage. Tilmelding senest 23. januar via Ringkøbing-Skjern Kommunes hjemmeside.

Program:

19.00-19.15: Velkomst ved viceborgmester og formand for Erhvervs- og Vækstudvalget Søren Elbæk.

19.15-20.30: Præsentation af den strategisk-fysiske udviklingsplan ved arkitektvirksomheden Møller & Grønborg.

20.30-21.00: Opsamling med spørgsmål og kommentarer.

Sammenhæng og god plads

Blandt fokuspunkterne i udviklingsplanen er at trække hav- og fjordlandskabet ind til byen og synliggøre det i bymiljøet, at udvikle overnatningskapaciteten og parkering, at arbejde med de eksisterende stisystemer, så der trækkes linjer på tværs af Søndervig fra havet og ind til fjorden, samtidig med at der skabes en kobling med overgange til Lalandia-feriecenteret, der er under opførelse.

- Kysten er allerede en populær turismedestination, og antallet af turister og andre besøgende vil kun blive forøget i de kommende år. Så udviklingsplanen er Ringkøbing-Skjern Kommunes forsøg på at sikre, at kvalitet i oplevelsen følger med turismekapacitetsudvidelsen, siger Søren Elbæk i en pressemeddelelse.

Parallelt med udarbejdelsen af en udviklingsplan for Søndervig arbejder Møller & Grønborg også på en udviklingsplan for Hvide Sande.

- Begge byer rummer unikke udviklingspotentialer. Vi opfatter det som et stort privilegium at kunne bidrage til at kvalificere udviklingen af både Hvide Sande og Søndervig og styrke stedernes landskabelige og arkitektoniske kvaliteter, siger Jens Christian Pasgaard, arkitekt hos Møller & Grønborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Klar til afgang: Et hyldest-pift med togfløjten

Et højt og triumferende hyldestpift med togfløjten. Det er, hvad Skjern Bank og firmaet Hansen & Larsen har fortjent for deres beslutning om i fællesskab at skænke den gamle remise i Skjern til de lokale folk, der går med spændende planer for et ungdomshus i bygningen. Egentlig bør Hansen & Larsen have to pift, for det var dem, der tilbage i 2016 sikrede remisen mod truende nedrivning ved at købe den af Banedanmark. »Banen er en stor del af historien om Skjerns udvikling, så vi har købt den med øje for, at den skal bevares. Remisen skal gerne indeholde noget, der kan gavne befolkningen,« lød det dengang fra Brian Meldgaard, der er medindehaver af Hansen & Larsen. Meget tyder nu på, at det er lige sådan, det kommer til at gå. Efter en flerårig periode, hvor der var stille om den gamle remise, begyndte der sidste år at ske noget. Gentænk Skjern kom på banen, bogstavelig talt, og køreplanen hang godt sammen: En velbesøgt koncertaften blev efterfulgt af en succesrig fondsansøgning, og dermed var projektet sat godt og grundigt på skinner. Med den netop offentliggjorte donation af bygningen er der masser af lys for enden af tunnellen. De 850.000 kroner fra Realdania - i parentes bemærket 100.000 kroner mere, end de frivillige havde søgt om - skal bruges til at sætte facaden i stand. Næste mål er indvendig restaurering af den mere end 100-årige bygning, og her vil det uden tvivl hjælpe gevaldigt på fondenes lyst til at øse penge ud, når det er en forening med egen bygning, som søger midler. Med andre ord har lokale kræfter med en solid fælles indsats sikret håbet om, at Spillestedet Remisen kan slå dørene op indenfor en ikke alt for fjern fremtid. Der er lang vej og meget arbejde endnu, før Remisen kan fløjte klar til afgang - men mon ikke den hidtidige og meget fornemme opbakning vil give endnu flere skjernboer blod på tanden til at give en hånd eller en skilling med for at få projektet til at lykkes? Det må man håbe! Herfra letter vi i hvert fald på lokofører-kasketten i respekt for en flot indsats.

Kultur

Historisk bolighandel: Over 100 år gammel remise doneres til unge frivillige – nu er vejen banet for et folkehus

Videbæk For abonnenter

Skoler og børnehaver i øst: Vi får ikke nok midler til inklusion

Annonce