Annonce
Ringkøbing

Søndervig Vandværk undersøger erstatningsansvar efter vandkoks

Der var hektisk aktivitet efter bruddet på Søndervig Vandværks ledning fredag.  Det tog ni timer, inden skaden var udbedret og forbrugerne igen havde vand i hanerne. Arkivfoto: Lars Kryger
Brud på vandledningen ved Søndervig skabte fredag kaos for 2300 forbrugere, som var uden vand i mange timer. Advokat skal nu fastslå, hvor erstatsningsansvaret ligger.
Annonce

Søndervig: Han kalder det rettidig omhu.

Søndervig Vandværks formand Jens Hebroe har netop bedt vandværkets egen advokat om en juridisk vurdering af, hvem der har ansvaret, hvis en eller flere forbrugere kræver erstatning efter fredagens nedbrud på vandforsyningen.

- Vi er nødt til at vide, hvor vi står. Èt er, at der var nogle af vores kunder, som ikke kunne komme i bad eller få vand til eftermiddagskaffen. Men vi har også landmænd, for hvem ledningsbruddet var meget kritisk. Derfor kigger vores advokat nu på, hvor erstatningsansvaret ligger, fortæller han.

Annonce

Kæmpede i timevis

Meldingen kommer ovenpå en hektisk fredag, hvor kommunens entreprenør ved et uheld kom til at grave Søndervig Vandværks hovedledning over. De næste mange timer kæmpede en stribe folk med at udbedre skaden, så der igen kunne komme vand i hanerne hos de 2300 forbrugere.

Ifølge vandværksformanden afviste Ringkøbing-Skjern Forsyning at hjælpe. Forsyningen har opsagt sin driftsaftale med det private vandværk i Søndervig om vedligeholdelse af ledningsnettet. Aftalen udløber til årsskiftet.

Fredag kaldte vandværkets næstformand Peter Lambæk det for chikane fra Ringkøbing-Skjern Forsyning, at det kommunalt ejede vandværk efter ledningbruddet henviste utilfredse kunder direkte til Søndervig Vandværks formand Jens Hebroe. Han fik i løbet af dagen 400 opkald.


Èt er, at der var nogle af vores kunder, som ikke kunne komme i bad eller få vand til eftermiddagskaffen. Men vi har også landmænd, for hvem ledningsbruddet var meget kritisk. Derfor kigger vores advokat nu på, hvor erstatningsansvaret ligger.

Jens Hebroe, formand for Søndervig Vandværk


Hos Ringkøbing-Skjern Forsyning oplyser bestyrelsesformand Helge Albertsen, at han er blevet informeret om, at vandværket aldrig bad om hjælp, og at ledningsbruddet var sket i forbindelse med vandværkets eget arbejde i forbindelse med Lalandia-projektet. Oplysningerne har han fået af direktør for forsyningen Finn Jessen.

Begge dele afviser vandværksformand Jens Hebroe.

Annonce

Vi skal se fremad

Sikkert er det, at forsyningsformand Helge Albertsen ikke vil "bruge krudt på at undersøge juraen".

- Vi skal se fremad. For vi skal selvfølgelig undgå, at vi kommer i en lignende situation en anden gang, siger han, men erkender, at der har været "uklarhed om rollefordelingen".

Søndervig Vandværk har bedt om et møde med Helge Albertsen. Det kommer til at foregå tirsdag eftermiddag.

Annonce

Et godt forhold

Hos Søndervig Vandværk er formand Jens Hebroe også meget interesseret et godt samarbejde frem til aftalens udløb.

- Vi har altid haft et rigtig godt forhold til forsyningens driftsfolk og administrationen, som altid har leveret god service. Det ønsker vi naturligvis fortsætter, indtil vores veje skilles til nytår.

Fra 2021 går Søndervig Vandværk solo og overtager selv drift og vedligeholdelse af ledningsnettet, ligesom man vil bygge nyt vandværk til ti millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Ungersvende ville slå på hinanden

Ringkøbing

Butikker slog dørene op efter 67 dages nedlukning: - Jeg har virkelig glædet mig til den her dag

Annonce