Annonce
Hvide Sande

Søndervig: Nu graves vejen mellem rundkørsel og lyskryds op - åbnes først igen hen imod påske

Vejen mellem lyskrydset og rundkørslen vil være spærret fra nu af og frem til påske. Google Street.
Ringkøbing-Skjern Forsyning har travlt med at grave på strækning som led i anlægsarbejdet i forbindelse med Lalandia-byggeriet.

SØNDERVIG: Bilister skal nok forvente lidt større trafikale udfordringer i og omkring Søndervig den kommende tid.

I mandags gik entreprenørerne nemlig i gang med at grave Søndervig Landvej op på strækningen fra den nye rundkørsel til lyskrydset.

Arbejdet skulle være startet senere på året, men det er nu fremrykket, og skal være færdigt inden påske.

Det er Ringkøbing-Skjern Forsyning, der graver på strækningen som led i det omfattende anlægsarbejde, der finder sted i og omkring Søndervig i forbindelse med byggeriet af Lalandias badeland og de resterende af i alt 483 sommerhuse på Lalandia-grunden nord for Søndervig Landevej.

Forsyningen benytter samtidig anledningen til at få forbedret regnvandsafledningen fra Søndervig by, få udskiftet gamle kloakrør, og forberede kloaksystemet til større spildevandsmængder i fremtiden. Desuden følger blandt andet etablering af kanaliseringsanlæg og regnvandsbassiner.

Det er spildevandsledninger til kloakken, der nu skal graves ned på Søndervig Landevej.

Annonce

Forskønnelse af vejen

Da Søndervig i årevis har været en trafikmæssig flaskehals - ikke mindst i sommermånederne - har Ringkøbing-Skjern Kommune benyttet byggeriet af badelandet og ferieboligerne til at forskønne vejnettet; en ny rundkørsel og omfartsvej leder nu trafikken syd på uden om Søndervig.


Vi ved godt, at det forstyrrer trafikken ind til Søndervig, at vi graver. Men forhåbentlig generer det mindre, at vi graver nu end hvis det havde været senere på foråret.

Nanna Resen Westen, udviklingskonsulent Ringkøbing-Skjern Kommune


- Vi ved godt, at det forstyrrer trafikken ind til Søndervig, at vi graver. Men forhåbentlig generer det mindre, at vi graver nu end hvis det havde været senere på foråret, siger projektansvarlig hos forsyningen, Andreas Løhde i en pressemeddelelse fra kommunen.

Han tilføjer, at gravearbejdet på Søndervig Landevej desuden skal være færdigt for at give adgang til en ny midlertidig parkeringsplads, der åbner til Kr. Himmelfartsdag på nordsiden af Søndervig Landevej øst for Lalandia-grunden.

Det store anlægsarbejde startede for 10 måneder siden, og indtil nu har der kun været få klager over byggeriet, siger Nanna Resen Westen, udviklingskonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommunes afdeling for Plan og Vejanlæg.

Det samlede anlægs- og byggearbejde i og omkring Søndervig ventes afsluttet i sommeren 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Ringkøbing

Østjysk virksomhed rykker til Vestjylland

Annonce