Annonce
Hvide Sande

Søndervig-købmand trækker økonomisk støtte til udvikling af Søndervig

Søndervig har alligevel ikke udsigt til at få et nyt vartegn - et tårn midt i byen til omkring 18 millioner. Politikerne opgiver idéen. Visualisering: Møller & Grønborg
Thomas Hansen fra Meny ønsker ikke længere at bidrage økonomisk til det bytårn fra den storstilede udviklingsplan, der skulle være med til at kickstarte Søndervigs udvikling. Der er for stor usikkerhed om, hvordan byrådet vil udvikle badebyen, og hvor man vil placere detailhandlen. Viceborgmesteren ærgrer sig, og byrådet dropper nu at gennemføre projektet.
Annonce

Søndervig: De store planer om at bygge et bytårn til 18 millioner kroner midt i Søndervig bliver nu slet ikke til noget.

Købmand Thomas Hansen har overraskende meddelt, at han ikke længere ønsker at støtte projektet økonomisk. Det sker, fordi der er skabt så stor politisk usikkerhed om, i hvilken retning badebyen skal udvikles, og hvor fremtidig detailhandel og finansiel aktivitet skal ske.

- Jeg vil ikke kalde det en protest. Men en naturlig konsekvens. Lige nu befinder Søndervig sig i et planlægningsmæssigt vacuum, hvor vi reelt ikke ved, hvordan byen skal udvikle sig. Det er usikkert, hvad der skal ske, og derfor har vi efter moden overvejelse besluttet at trække vores opbakning til projektet, siger Thomas Hansen.

Meldingen betyder, at et enigt byråd nu har valgt helt at droppe en ansøgning om støtte fra Realdania til tårn-projektet.

Annonce

Skarpere planlægning

Viceborgmester og formand for styregruppen bag udviklingsplanen Søren Elbæk (S) er ked af meldingen.

- Det ærgrer mig da, at Thomas Hansen har besluttet, at de ikke ønsker at indgå i en medfinansiering af det åbningstræk, der kunne være med til at udvikle midtbyen og gøre den mere attraktiv. Jeg er oprigtig bekymret for, hvilken betydning det kan få for den fremtidige investeringslyst i Søndervig. Men jeg har forståelse for, at Thomas Hansen vil kende planerne for byen og området, inden han investerer i det offentlige rum. Det er der ikke noget underligt i, siger viceborgmesteren.

Kunne I politisk have gjort noget anderledes for at undgå den her situation?

- Det ved jeg ikke. Måske kunne vi have været lidt skarpere planlægningsmæssigt. Nyhavn-området er jo uafklaret. Så selvfølgelig giver det en usikkerhed. Men ærgerlig, det er jeg, siger Søren Elbæk.

Annonce

Fastholder Hvide Sande

Netop Nyhavn er blevet en politisk varm kartoffel. Dansk Folkepartis to byrådsmedlemmer valgte for nylig at stemme imod godkendelsen af udviklingsplanen for Søndervig, fordi området ikke var en del af udviklingsplanen. Det blev taget ud i sidste øjeblik, fordi der er uenighed om, hvad området skal bruges til.

Salling Group søgte først på året om tilladelse til at opføre en dagligvarebutik ved den kommende omfartsvej, og et enigt teknik- og miljøudvalg var indstillet på at give selskabet tid til at undersøge, om der planlægningsmæssigt kan banes vej for butikken. Noget den kommunale forvaltning ikke tror er muligt.

Borgmester Hans Østergaard (V) og viceborgmester Søren Elbæk ønsker ikke en dagligvarebutik uden for Søndervigs bymidte. Men sagen har trukket i langdrag, og derfor er der endnu ikke truffet en endelig politisk beslutning i økonomiudvalget og byrådet om anvendelsen af Nyhavn. Det er uvist, hvornår det bliver afklaret.

Mens byrådet nu dropper at søge Realdania om økonomisk støtte til bytårnet i Søndervig, bliver der sendt en ansøgning afsted for at få en økonomisk håndsrækning til at etablere det såkaldte åbningstræk - en svingbro mellem sluseøen og centrum - i Hvide Sande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Første tilfælde af brasiliansk variant fundet i Danmark

Annonce