Kultur

Søndervig Byfest har succes med tidligt billetsalget

Billetsalget er allerede godt i gang til jubilæumsudgaven af Søndervig Byfest. Musikken bliver leveret af blandet andet husbandet 2 x Volf band, som spiller op til dans, men der bliver også mulighed for at sætte 'fut i fejemøget' med en go-go. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Et lille halvt år inden første akkord er slået an, har de første købt billet til jubilæumsudgaven af Søndervig Byfest.

Søndervig: Knap er foråret begyndt at vise sig i flora og fauna, før billetsalget til sensommerens byfest i Søndervig er skudt i gang.

Selvom der er godt fem måneder til, at Søndervig Byfest lørdag 17. august foregår for femte gang på Badevej i Søndervig, så er der allerede godt i gang med billetsalget.

- Det har været flyvende, tror jeg, man siger, når det går godt. Der er god interesse for byfesten, og vi er godt med i billetsalget i forhold til sidste år. Så det er meget positivt, siger en af arrangørerne Nikolaj Gramstrup.

Indtil videre er der solgt 150 billetter, hvilket er det højeste antal billetter solgt over hovedet på denne tid af året sammenlignet med de andre år. Det tidlige billetsalg har dog et par gode forklaringer.

- Vi har fundet ud af, at vi skal være hurtigere ude for at få virksomheder, personaleforeninger og andre sammenkomster til at købe billet. Og så har usikkerheden omkring Rock i Ringkøbing også gjort et eller andet, siger Nikolaj Gramstrup.

- Vi vil vise vores faste gæster, at vi gerne vil det her. Vi vil have musik og fest i Søndervig, og for at være sikker på, at der kommer nogle folk, har vi valgt at åbne op for billetterne allerede nu, siger han og forklarer, at håbet er, at man allerede et godt stykket tid inden sommerferien kan melde alt udsolgt til byfesten.

- Det er drømmen, og så at vi får en hammer god dag og formår at lave et rimeligt overskud, siger Nikolaj Gramstrup.

Sker det, vil arrangørerne som en tak til folk i Søndervig give en omgang livemusik på 'sandpladsen' i Søndervig.

’Mere fut i fejemøget’

Tidligere har musikken trukket ret godt, og man skal aldrig ændre på et vindende hold, siges det.

Derfor bliver jubilæumsudgaven også stort set som den plejer; I et telt og med fire orkestre. Denne gang bliver musikken leveret af 2 x Volf Band, John Mogensen Jam, Railroad og Hitexpressen.

2 x Volf band har været med alle årene, men sidste år havde man en positiv oplevelse med John Mogensen Cabaret, som fik publikum godt med.

- Der kom godt gang i teltdugen, så det er ud fra den devise, at vi nu har booket John Mogensen Jam. De spiller på trommer, bas og klaver, og så er en af dem klædt ud som John Mogensen. Nu går vi all in og giver den lidt mere gas, så der bliver mere fut i fejemøget, siger Nikolaj Gramstrup med et grin.

- Der er også lagt nogle små overraskelser ind i programmet, nogle små gimmicks, som jeg ikke kan røbe noget om, siger han.

Billetter til byfesten kan købes hos værtshuset Lanternen i Søndervig. Billetprisen er indtil 31. maj 200 kroner og er inklusiv mad. Efter 31. maj stiger prisen til 300 kroner.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Kultur For abonnenter

E-force satsede på at vinde "the double" ved gadefodboldstævne i Hvide Sande

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce