Annonce
Videbæk

Sønderupvej spærres i to omgange for gigantflytning og løft

Det er her på Danmark Protein, at det nye spraytørringstårn skal på plads tirsdag og onsdag. Pressefoto
Der skal to megalastbiler og tre kæmpekraner til at transportere og placere en konus på 22 ton korrekt i et nyt spraytørringstårn ved Danmark Protein i Nr. Vium. Sønderupvej vil være spærret i perioder både tirsdag og onsdag formiddag.

Nr. Vium: Projektlederne Ulrik Møller og Ole Moritz Dransfeldt har holdt ualmindeligt godt øje med vejudsigten for tirsdag og onsdag i denne uge. Når man skal have tre kæmpekraner på arbejde med et 22 ton tung objekt, skal der helst ikke være for stærk vind.

- I øjeblikket ser vejrudsigten perfekt ud. Lidt regn, men stille vejr begge dage. Det kan næsten ikke være bedre, siger Ulrik Møller.

Danmark Protein i Nr. Vium er i gang med opførelsen af det femte spraytørringstårn til produktion af valleproteinpulver.

Tårnet bliver blandt de største i verden og kommer til have en højde på cirka 45 meter, fordelt over syv etager og med et grundplan på cirka 750 m².

Tårnet skal indeholde højteknologisk procesudstyr, og tirsdag 4. og onsdag 5. juni skal det største proceskomponent altså indhejses.

- Den største proceskomponent er underdelen af tørrekammeret, som er en tragtformet rustfri konstruktion kaldet konus, der har en diameter på 14 meter, en højde på 17 meter og vejer 22 ton. Denne komponent skal transporteres fra samlingspladsen på Sønderupvej 28 til indløft i tårnet på Sønderupvej 26 med specialtransport, der har en samlet vægt på over 100 ton. Det vil medføre, at Sønderupvej vil være spærret i perioden fra cirka klokken 09.00 til 14.00 tirsdag og fra cirka klokken 09.00 til 12.00 onsdag i området omkring Danmark Protein, siger Ulrik Møller.

- Konusen skal indhejses til 25 meter over terræn, hvilket er en proces, der kommer til at kræve en 300 ton bæltekran, en 500 ton mobilkran og en 100 ton mobilkran. Vi forventer, at indløftningen af konus sker omkring tirsdag middag, siger Ulrik Møller.

Der er etableret omkørsel under de to spærringer af Sønderupvej. Hvis man ønsker at komme tæt på processen for at se de store lastbiler og kraner i arbejde, er det muligt at gå eller cykle på cykelstien ved Danmark Protein.

Konusen bliver flyttet og løftet på plads tirsdag. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Vognmand venter på retningslinjer: Hvis studenterne skal holde en meters afstand kan det ikke lade sig gøre

Annonce