Videbæk

Sønderupvej spærres i to omgange for gigantflytning og løft

Det er her på Danmark Protein, at det nye spraytørringstårn skal på plads tirsdag og onsdag. Pressefoto
Der skal to megalastbiler og tre kæmpekraner til at transportere og placere en konus på 22 ton korrekt i et nyt spraytørringstårn ved Danmark Protein i Nr. Vium. Sønderupvej vil være spærret i perioder både tirsdag og onsdag formiddag.

Nr. Vium: Projektlederne Ulrik Møller og Ole Moritz Dransfeldt har holdt ualmindeligt godt øje med vejudsigten for tirsdag og onsdag i denne uge. Når man skal have tre kæmpekraner på arbejde med et 22 ton tung objekt, skal der helst ikke være for stærk vind.

- I øjeblikket ser vejrudsigten perfekt ud. Lidt regn, men stille vejr begge dage. Det kan næsten ikke være bedre, siger Ulrik Møller.

Danmark Protein i Nr. Vium er i gang med opførelsen af det femte spraytørringstårn til produktion af valleproteinpulver.

Tårnet bliver blandt de største i verden og kommer til have en højde på cirka 45 meter, fordelt over syv etager og med et grundplan på cirka 750 m².

Tårnet skal indeholde højteknologisk procesudstyr, og tirsdag 4. og onsdag 5. juni skal det største proceskomponent altså indhejses.

- Den største proceskomponent er underdelen af tørrekammeret, som er en tragtformet rustfri konstruktion kaldet konus, der har en diameter på 14 meter, en højde på 17 meter og vejer 22 ton. Denne komponent skal transporteres fra samlingspladsen på Sønderupvej 28 til indløft i tårnet på Sønderupvej 26 med specialtransport, der har en samlet vægt på over 100 ton. Det vil medføre, at Sønderupvej vil være spærret i perioden fra cirka klokken 09.00 til 14.00 tirsdag og fra cirka klokken 09.00 til 12.00 onsdag i området omkring Danmark Protein, siger Ulrik Møller.

- Konusen skal indhejses til 25 meter over terræn, hvilket er en proces, der kommer til at kræve en 300 ton bæltekran, en 500 ton mobilkran og en 100 ton mobilkran. Vi forventer, at indløftningen af konus sker omkring tirsdag middag, siger Ulrik Møller.

Der er etableret omkørsel under de to spærringer af Sønderupvej. Hvis man ønsker at komme tæt på processen for at se de store lastbiler og kraner i arbejde, er det muligt at gå eller cykle på cykelstien ved Danmark Protein.

Konusen bliver flyttet og løftet på plads tirsdag. Pressefoto
0/0
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Portræt For abonnenter

Det ville kræve et stort gulv at skrive hele Hans Ejner Jepsens livshistorie

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer