Sport

Sønderjyske-chef: Har klemt for hårdt på ishockeystaven

Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Sønderjyske skal vinde tirsdagens tredje DM-finale, hvis klubben skal undgå fire matchbolde til Rungsted.

Det trækker op til det første ishockey-mesterskab til Rungsted siden 2002, når den tredje kamp i DM-finaleserien spilles i Hørsholm tirsdag aften.

Det nordsjællandske hold fører serien med 2-0 efter sejren på hjemmebane fredag og på udebane i søndags over Sønderjyske.

En ny sejr tirsdag vil sikre fire matchbolde til Rungsted Seier Capital, da serien spilles bedst af syv kampe.

Men det scenarie har Sønderjyske planer om at forpurre. Klubbens sportschef, Kim Lykkeskov, mener, at det er tid til at kaste nerverne langt væk.

- Vi har måske tænkt lidt for meget over, at det er finaler, vi spiller, og dermed måske klemt lidt for hårdt på staven.

- Det skal vi væk fra, og i stedet skal vi fokusere på det faktum, at vi skal over at spille en ishockeykamp i Rungsted en tirsdag aften, og når den er slut, så kører vi hjem igen, ligesom vi så ofte har gjort det, siger Kim Lykkeskov.

Rungsted vandt den første kamp med 4-3 efter lang forlængelse, og Sønderjyske førte undervejs med 3-1. Rungsted vandt den anden finale med 3-2.

Sønderjyske kan finde håb i, at holdet havde et godt tag på Rungsted i grundspillet.

- Selvfølgelig tror vi stadig på det. Rungsted var gode søndag, men vi var tæt på i den første kamp derovre, så det spil skal vi finde frem igen, lyder det fra Kim Lykkeskov.

Tirsdagens tredje finalekamp begynder klokken 20.30.

/ritzau/

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Skjern

Forbudt med slag og spark: Ny judoklub slår dørene op i Skjern

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

112

Dåsekaster i BMW fik kolde fødder: Meldte sig selv til politiet

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Tarm

Har du skjulte skatte? Så vil TV2 Fri gerne se dig til Markedsdage i Tarm

Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Annonce