Annonce
Vestjylland

Søndergaard El afviser andel i mulig svindelsag fra Forsvaret

"Søndergaard El har aldrig fået personlige gaver eller andet af Forsvaret," skriver direktør Brian Søndergaard i en skriftlig redegørelse til pressen. Foto: Morten Stricker
- Det har været alment kendt i Forsvaret, at der var disse lister. Listen er blevet løbende opdateret og har været nøje kontrolleret, skriver Søndergaard El.

Holstebro: Søndergaard El tager nu til genmæle i sagen om muligt svindel med Forsvarets penge.

Ifølge en tidligere ansat i firmaet, Karsten Hamborg Ravnsgaard, havde Forsvaret en konto hos firmaet Søndergaard El i Holstebro, hvorpå der blev købt alt fra PH-lamper til køkkener.

Søndergaard El fortæller dog, at der blot er tale om en liste (konto, red.), der gør det muligt for forsvaret hurtigt at kunne få ordnet almindeligt arbejde.

"Denne liste har eksisteret et godt stykke tid. Det har været alment kendt i Forsvaret, at der var disse lister. Listen er blevet løbende opdateret og har været nøje kontrolleret af folk fra Forsvaret og Søndergaard El," skriver direktør Brian Søndergaard i redegørelse og fortsætter:

"Listen er blevet brugt til, at de kunne få udført almindeligt el-arbejde som udskiftning af belysning, udskiftning af hvidevarer m.m. De har også selv bestilt varer som eksempelvis lamper, pizzaovn og andre hvidevarer til deres køkken på kasernen, drone til inspicering af tagfladerne på kasernerne, palleløfter og foldekasser til deres lager m.m."

Søndergaard El oplyser, at virksomheden er meget villig til at samarbejde med politi og andre myndigheder - og at virksomheden er klar til at fremvise "alle vores fakturaer og øvrigt regnskab til dokumentation."

Ifølge Søndergaard El, er varerne til Forsvaret altid blevet leveret hos Forsvaret eller afhentet af Forsvarets folk på firmaadressen i Holstebro.

"Søndergaard El har aldrig haft mistanke om, at enkeltpersoner skulle have beholdt nogle af disse varer personligt. Søndergaard El har aldrig fået personlige gaver eller andet af Forsvaret," skriver virksomheden.

Brian Søndergaard fortæller i redegørelsen, at det konstant svinger, hvor mange penge der står på kontoen afhængigt af, hvor stort trækket fra Forsvaret er:

"Den offentliggjorte liste er fra april måned og viste, at Forsvaret havde omkring 600.000 kroner til gode ved Søndergaard El. De aktuelle tal på listen viser, at Forsvaret aktuelt skylder Søndergaard El 17.100 kroner," hedder det i redegørelsen.

Dagbladet ville gerne stille Brian Søndergaard yderligere spørgsmål til sagen. Men han oplyser, at han kun vil svare skriftligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce