Hvide Sande

Vred og frustreret søn: Nogen har stjålet mindesten fra mors grav

Søndag eftermiddag opdagede Michael Weber, at der var fjernet en lille mindesten fra hans mors gravsted i Hvide Sande. Foto: Michael Weber
Michael Weber er frustreret over, at en mindesten er stjålet fra hans mors grav i Hvide Sande. Han mener ikke, det kan svare sig at melde det til politiet.

Hvide Sande: Michael Weber fik sig en ubehagelig oplevelse, da han søndag eftermiddag besøgte sin mors gravsted på kirkegården i Hvide Sande for at lægge blomster. En mindesten, som han og datteren placerede på gravstedet på mors dag sidste år, var væk.

- Jeg er vred og frustreret. Det er immervæk det sidste hvilested for folk, så man burde da kunne være i fred, siger Michael Weber og tilføjer:

- Jeg ville næsten hellere have, at nogle havde prøvet på at begå indbrud hjemme hos mig. Det er respektløst.

Udover at komme med et opråb, som også bliver delt på Facebook, føler Michael Weber ikke, at han kan gøre så meget:

- Det kan ikke svare sig at melde det til politiet, konkluderer han.

Et budskab, som Michael Weber gerne vil ud med oven på hændelsen, er, at 'karma rammer altid':

- Hvis man gør noget, der er forkert, så plejer det at slå tilbage.

Han håber, at vedkommende, der har fjernet den lille natursten, får dårlig samvittighed og retter op på sit fejltrin.

Hvis man gør noget, der er forkert, så plejer det at slå tilbage

Michael Weber, Hvide Sande

Erstattet med en lanterne

Mindestenen, som Michael Weber og hans 30-årige datter købte for et år siden, har en størrelse på omkring 20 gange 20 centimeter.

I stedet har han nu stillet en lanterne ved sin mors gravsted:

- Så må vi se, hvor lang tid den kan få lov til at stå i fred, siger sønnen.

Michael Weber kender ikke det eksakte gerningstidspunkt. Men da han for en måneds tid siden besøgte sin mors gravsted, lå mindestenen på rette plads.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce