x
Annonce
Vestjylland

Søger projekter der skal bruge penge

- I bestyrelsen håber vi at se flere gode projekter til den sidste ansøgningsrunde, siger formanden FLAG Vestjylland, havnedirektør Steen Davidsen, Hvide Sande. Arkivfoto: Jørgen Kirk.
Der er tre millioner til rådighed indenfor FLAG-midlerne

Thyborøn: FLAG Vestjylland har tre millioner kroner i kassen, som søger nye ejere. Pengene skal bruges til at støtte maritime erhvervsprojekter indenfor Esbjerg, Ringkøbing-Skjern, Holstebro eller Lemvig Kommuner.

- I bestyrelsen håber vi at se flere gode projekter til den sidste ansøgningsrunde, siger formanden FLAG Vestjylland, havnedirektør Steen Davidsen, Hvide Sande.

- Vi har gode muligheder for at hjælpe projekter, hvis de rammer inden for vores strategi. Vi ser meget gerne, at primære aktører inden for fiskeri og følgeerhverv har lyst til at samarbejde og søge støtte, siger han og oplyser, at der er mulighed for op til 50 procents støtte til projekter.

FLAG Vestjylland er en forening, der fordeler midler fra EU's Hav- og Fiskeriudviklingsprogram. Bestyrelse består af personer med særlige kompetencer inden for fiskeri, havnedrift og maritime erhverv i almindelighed, personer med udgangspunkt i egnens foreningsliv og personer, som er udpeget af offentlige myndigheder. Ansøgningsrunden den 25. maj 2020 er den sidste i år, og den sidste i denne programperiode, som udløber med udgangen af 2020. Det forventes, at en ny programperiode starter i 2021, men detaljer er ikke på plads endnu.

Der er tidligere bevilget støtte til meget forskelligartede projekter som etablering af nye produktionsanlæg i fiskerisektoren, iværksætterprojekter i forbindelse med afsætning af projekter fra fiskeriet og projekter, som skal markedsføre fisk på spisebordet og samarbejde mellem aktører inden for fiskeriet. Også projekter, som relaterer til den maritime turisme har fået støtte. Interesserede kan orientere sig på FLAG Vestjyllands hjemmeside eller hos foreningens koordinator.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Med politiet på patrulje: God ro og orden under blå himmel i Søndervig

Læserbrev

Borgmester: Det du gør nu, gør en forskel

Læserbrev: Hvis du har tunet ind på Danmarks Radio for nylig, så har du med garanti hørt ovenstående sætning, som jeg har gået og tænkt lidt over. Vores handlinger er jo aldrig uden konsekvenser. Men særligt lige nu, hvor det første chok over de drastiske tiltag har lagt sig, og vi har en solbeskinnet weekend foran os, så kan det, vi gør lige nu, gøre en stor forskel til det værre eller det bedre. Derfor vil jeg appellere til, at vi holder fast i de gode vaner, vi efterhånden kender så godt: Hold afstand, bliv hjemme hvis du er syg, vask hænder og sprit af ofte, host og nys i albuebøjningen og hold ekstra fokus på rengøringen. Endnu ved vi ikke, hvor stejl kurven over coronasmittede bliver, men det er netop det, vi hver især har noget at sige i: Ved at lade være med at forsamles i forårssolen, ved lade være med at bagatellisere situationen og give os selv dispensation fra retningslinjerne. Vi skal have bremset coronasmitten lige nu. Og det gør vi ved at holde fast og holde ved. For det, vi gør nu, gør en forskel. Vi har alle et ansvar at tage på os, for at vi kommer hurtigst og bedst muligt ud på den anden side. Som kommune gør vi primært to ting: Vi følger de nationale anvisninger til punkt og prikke og har lukket ned for stort set alt, der ikke kan betegnes som kritiske funktioner. Vi opruster på antallet af aflastningspladser, og vi klæder personalet fagligt på til at kunne håndtere opgaven, når vi skal tage imod borgere, der bliver udskrevet fra hospitalerne i en dårligere helbredstilstand end normalt. Og så gør vi alt, hvad vi kan, for at støtte op om det lokale erhvervsliv: Senest har vi opfordret lokale advokater, revisorer og rådgivere til at yde gratis hjælp til lokale erhvervsdrivende i vanskeligheder. Vi har peget på muligheden for at sende medarbejdere på efter- og videreuddannelse som et alternativ til hjemsendelse eller fyring. Og vi har fremrykket investeringer i anlæg for 20 mio. kroner. På samme måde kan vi alle som private borgere gøre en forskel ved at lægge vores penge lokalt. Det, vi gør nu, gør en forskel. Forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky, som fornyligt gæstede Ringkøbing-Skjern bibliotekerne, har givet sit bud på en opskrift til at komme godt igennem coronakrisen. Hun skriver blandt andet: ”Mennesker er lidt som appelsiner – det er først når man presser dem, at man finder ud af, hvad de egentlig indeholder. I krige og kriser er der altid mennesker, der får lov til at udvikle et stort og fantastisk mod. Eller blot øve sig på venlighed.” Lad os vise os selv og hinanden, at der er saft og kraft i os, at vi formår at holde ved og gøre en positiv forskel. Og hav så en god weekend.

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce