Annonce
Ringkøbing-Skjern

Sætter ekstra busser ind på fyldt rute: - Vi efterlader ikke et barn ved stoppestederne

Buschaufførerne må ikke køre forbi børn, der venter på bussen, slår fagchef Lene Rossen fast. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Flere busser sættes ind mellem Videbæk og Skjern, fordi nogle forældre har været nervøse for, at deres børn kunne risikere at blive afvist ved indgangen til en fyldt bus.
Annonce

Videbæk/Skjern: En forældrehenvendelse fra nogle forældre til børn på Amagerskolen i Skjern har medført, at der nu sættes ekstra busser ind på rute 658, der kører mellem Skjern, Rækker Mølle og Videbæk.

Forældrene frygtede, at deres børn ikke ville komme med bussen, hvis den blev for fyldt, hvilket der var en overhængende fare for, at den blev.


Vi vil hellere have et barn, der står op, selvom coronareglerne siger, at man skal sidde ned, for vi efterlader ikke et barn ved stoppestederne.

Lone Rossen, fagchef for Land, By og Kultur


Derfor sættes der nu flere busser ind på ruten mellem Skjern og Videbæk, som mange skolebørn benytter sig af.

- Vi har været med bussen ude for at se, om det var så presset, som vi hørte, og det var det. Der er derfor sat dubleringsbus ind, siger Lone Rossen, der er fagchef for Land, By og Kultur ved Ringkøbing-Skjern Kommune.

Annonce

Må ikke køre forbi

Presset på busserne er kommet, fordi corona-restriktionerne foreskriver, at alle passagerer skal sidde ned.

- Børnene skal sidde ned i bussen, og der må i princippet ikke være flere med, end der er siddepladser til, siger Lone Rossen.

Hun understreger, at der dog ikke burde være noget at være nervøs for, for buschaufførerne må aldrig lade et barn stå ved et stoppested.

- Vores aftale med Midttrafik, der driver vores busser, er, at de chauffører, der kører vores busser, har ordre på, at de ikke må køre forbi et barn, selvom der ikke er siddeplads til vedkommende. Vi vil hellere have et barn, der står op, selvom coronareglerne siger, at man skal sidde ned, for vi efterlader ikke et barn ved stoppestederne, slår hun fast.

Herning Turist oplyser, at der vil blive sat ekstra busser ind mellem klokken syv og otte om morgenen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Annonce