Annonce
Skjern

Sæt kryds ved liste dyyyyyyyt: Corona-ramte Borris klarer valgdagen med båthorn og rumdragter

Vælgerne skal blot køre op foran afstemningsstedet ved Borris Hallen og så dytte. Herefter kommer en valgtilforordnet ud, og folk kan sætte deres kryds. Foto: Christian Baadsgaard
Borris tager utraditionelle metoder i brug, når det corona-plagede sogn går til valg. På alle afstemningssteder er der opgraderet med masser af håndsprit og andre værnemidler.

BORRIS: Kommunalvalget 2021 kommer til at skrive sig ind i historien som corona-valget, og om mange år kommer der nok til at gå historier om, hvordan man ude på valgstederne slap igennem valghandlingen med en virus lurende i forhæng og stemmeurner.

Og i hvert fald er Borris godt på vej til at skrive den historie til fremtiden. Byen har i de seneste uger været hårdt ramt af corona.

Så hårdt, at der ikke var ret mange fra Borris til det fælles vælgermøde i Aktivitetshuset i Astrup, da folk enten lå underdrejet med corona eller var isoleret som nær kontakt, men nu handler det om at få flest mulige til at stemme på trods af corona - og det løser Borris på sædvanlig kreativ måde og med et glimt i øjet: Vælgerne skal blot køre op foran afstemningsstedet ved Borris Hallen og så dytte. Herefter kommer en valgtilforordnet ud, og folk kan sætte deres kryds.

Annonce

- Vi har jo nogle, der er utrygge, og nogle har corona, og det vil være ærgerligt, hvis folk lader være med at stemme af den grund, siger Ole Nyholm Knudsen, der er valgstyreformand i Borris om den utraditionelle ide.

Faktisk har man altid haft mulighed for at afgive sin stemme i bilen, men med bevidstheden om at det nok bliver flere denne gang, så kræver det lidt praktisk tilrettelæggelse - især for at det ikke skal udvikle sig til et dyttende kaos over hele parkeringspladsen.

I Borris bliver der således sat kegler op på hallens parkeringsplads, så folk skal holde i det afmærkede felt, når de skal stemme. Desto flere steder, der er at holde styr på, desto større er riskoen for at begå fejl, og det må ikke ske.

Ring til nummeret på skiltet

Bor man ikke i Borris, men er enten coronaramt eller bange for at gå ind og stemme, så er der også en løsning for det. På valgstedets parkeringsplads er der et skilt med et telefonnummer, som man skal ringe til, og så kommer der en valgtilforordnet ud.

Kommunen har købt 43.000 blyanter til valget, men er man mere tryg ved at bruge sin egen kuglepen, er man også velkommen til det. Kommunens kommunikationschef Jesper Lemming fortæller, at en blå og en sort kuglepen er gangbar, og nok er valget demokratietrs festdag, men man må altså ikke sætte sit kryds med en glimmertusch eller lignende farverige skriveredskaber.

Naturligvis er der også håndsprit ude på afstemningsstedet, og hvis man ønsker et mundbind eller handsker, kan man også få det udleveret.

Annonce

Kan tælles med handsker

Alle valgsteder får udleveret overtræksdragter, hjelme og visirer, som de valgtilforordnede kan benytte, og det er op til dem selv, om de vil have det på eller ej. Da vælgerne selv skal putte deres stemme ned i stemmeurnen, kommer de valgtilforordnede ikke til at røre ved papiret alligevel.

Vi har jo nogle, der er utrygge, og nogle har corona, og det vil være ærgerligt, hvis folk lader være med at stemme af den grund.

Ole Nyholm Knudsen, valgstyreformand i Borris

Når stemmerne skal tælles op, er det helt op til de valgtilforordnede, hvordan de vil beskytte sig. Optællingen kan finde sted med handsker, og der er også fingerspids-dutter med i valgkittet.

Kommunen  anbefaler i øvrigt, at man lægger vejen forbi afstemningsstedet mellem klokken 10 og 15, da det er her, der typisk er færrest forsamlet på valgstederne.

Annonce
Tarm For abonnenter

En jul med stærke traditioner: 50 år i træk har Hardy hentet sit juletræ hos Inger

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fra L.O.C. til Birthe Kjær: To festivaler klar med de første navne

Ringkøbing For abonnenter

Dansk er vejen til succes: Ngun har en dansk mand på arbejde og en burmesisk mand derhjemme

Debat

Corona: Fortsæt idrætsaktiviteterne ude i lokalsamfundene

Ringkøbing-Skjern

Coronasmitten sætter fortsat rekorder: 321 lokale er smittet de seneste syv dage

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ribo Vinduer opfører ny fabriksbygning på 9500 kvm., Bechs Hotels ordrebog med alle 250 julefrokost-bestillinger forsvandt og andre glimt fra Gamle Dage

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Hvide Sande For abonnenter

Naboer er rasende over erhvervsmands byggeri af swimmingpool og anneks midt i Søndervig

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Ringkøbing-Skjern

Gæt en træner: Vind billetter til Skjern Håndbolds kamp mod Mors Thy

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ridder af Hvide Sande og meget mere: Tidligere borgmester fik helt særlig overraskelse til sin fødselsdag

Ringkøbing-Skjern

47-årig mand bortvist fra værtshus: - Han råbte og skreg, siger politiet

Annonce