Annonce
Sport

Sæsonen er slut for bagspiller

Cecilie Mørch Hansen har revet korsbåndet i venstre knæ over, og nu venter en omkring ni måneders pause med hård genoptræning. Arkivfoto

Ringkøbing Håndbolds Cecilie Mørch Hansen har revet korsbåndet i venstre knæ over, og det betyder, hun tidligst bliver klar til håndbold til næste sæson.

Boxer Dameligaen: »Jeg havde det jo på fornemmelsen.«

Cecilie Mørch Hansen var ked af det men også meget fattet, efter hun fredag fik den kedelige besked, at korsbåndet i venstre knæ ganske som frygtet er revet over.

Skaden kom til træning i tirsdags. I en helt udramatisk situation landede Cecilie Mørch Hansen på venstre fod, som hun følte, blev stående, hvor efter det var som om, knæet kørte hen over sig selv. En beskrivelse mange andre korsbåndskadede har givet.

Annonce

»Lige da det skete, tænkte jeg, at det nok var korsbåndet. Men der var også andre meldinger efterfølgende, og jeg tænkte, om det kun var noget, jeg var bange for. Men inderst inde var jeg klar over, at det var helt galt,« fortsætter Cecilie Mørch Hansen.

Den slags skader kommer altid ubelejligt. Både for spilleren selv men så sandelig også for klubben. Cecilie Mørch Hansen har været en vigtig brik i bagkæden for Ringkøbing Håndbold i denne sæson.

»Det er simpelthen så uretfærdigt og synd for Cille. Hun har imponeret alle med sin start i Ringkøbing Håndbold, og hun har efter min mening været en af de absolutte profiler i ligaen med sit offensive spil. Hun kommer med drive, vildskab og kvalitet. Hun kom fra Norge, hvor det var lidt op og ned, men hun har på kort tid bevist, hvor god hun er og hvor meget talent og vilje, hun besidder,« siger cheftræner Lars Rasmussen til klubbens hjemmeside.

Cecilie Mørch Hansen håber selvfølgelig på en operation så hurtigt som muligt, så hun kan begynde den genoptræning, der typisk varer ni måneder.

»Jeg er jo ikke den første, det er sket for. Andre er kommet tilbage efter en tilsvarende skade, og så kan jeg også. Jeg ved, at jeg vil være i gode hænder hos klubbens fysioterapeuter efter operationen. Jeg har da grædt over det, men der er kun én ting at gøre, og det er at få det overstået og komme videre,« siger Cecilie Mørch Hansen, der fik sin håndboldopdragelse i Randers, inden hun skiftede til Vejen og derpå til HK Halden i Norge, inden hun før denne sæson kom til Ringkøbing Håndbold.

Ved siden af håndbolden læser 21-årige Cecilie Mørch Hansen erhvervsøkonomi i Herning.

»Det kan godt blive problematisk et stykke tid, for jeg må jo nok droppe at tage til nogle forelæsninger og så videre i den periode, hvor jeg stort set ikke er mobil,« fortæller hun.

Cecilie Mørch Hansen deler en lejlighed i Ringkøbing sammen med holdkammeraterne Michelle Brandstrup og Mathilde Neesgaard. De to skal nok regne med at blive dirigeret noget rundt som hjælpere de næste måneder.

Det er i øvrigt fjerde gang i dette efterår, at en spiller ødelægger korsbåndet i ROFI-Centret. Først var det en spiller fra HC Odense, så var det en spiller fra SK Århus, senere var det Lærke Møller fra Team Tvis Holstebro og nu Cecilie Mørch Hansen.

»Der er garanteret tale om sort uheld. Jeg har ikke haft nævneværdige knæproblemer tidligere, og jeg har altid følt, at musklerne omkring knæet har været stærke. Det er sort uheld,« siger Cecilie Mørch Hansen.

Klubbens formand Lars Buhl er selvfølgelig godt træt af uheldet.

Det er synd for Cecilie, og det er brand ærgerligt for holdet, der har gang i en helt fantastisk sæson,« siger Lars Buhl.

Han er slet ikke begyndt at tænke på at finde en eventuel erstatning.

»Det hele er så nyt endnu. Lige nu koncentrerer vi os primært om den vigtige udekamp i Åbenrå på onsdag mod SønderjyskE. Det har vi fokus på. Bagefter venter der omkring seks ugers kamppause, og så må vi se, hvad der skal ske. Hvis vi beslutter os for at hente en afløser, så må vi se, om det i det hele taget er muligt, og om det ligger inden for vore økonomiske rammer. Det må vi se på til den tid,« siger Lars Buhl.

Lars Rasmussen siger til hjemmesiden, at Cecilie Mørch Hansen kan regne med fuld opbakning og et optimalt genoptræningsforløb, og så forventer han at se hende tilbage endnu bedre, end hun har været i denne sæson.

»Det er klart, at det rammer os som hold, når så vigtig en spiller er færdig for sæsonen, men vi arbejder på at finde en løsning, så vi ikke vil komme til at stå svækket. Vi er kommet langt i denne sæson, og vi vil ikke give op, selv om vi bliver ramt af en alvorlig skade. Vi arbejdet på at tilknytte en ny spiller for denne sæson, og det, forventer jeg, falder på plads inden 1. december,« siger Lars Rasmussen til hjemmesiden.

Annonce
Skjern For abonnenter

Tyve brød gennem vægge og undgik overvågningskamera: To virksomheder mister over ét ton kobber

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Dagbladsredaktørs tragiske død oprullet på tv: Fokus på kødædende bakterier

Sport For abonnenter

Sådan gik det i weekendens kampe: Tophold smed point og fik profil langtidsskadet – men regner stadig med oprykning

Ringkøbing-Skjern

Vestas lukker tre steder i Europa - fabrik i Esbjerg rammes

Debat

Demokrati, miljø og penge: Er det en god ide, at vi skal have skilteskove op til et valg?

Hvide Sande

Fortsat for farligt: Politiet kan stadig ikke komme ind i laksefabrik for at tjekke årsag til katastrofe-brand

Ringkøbing For abonnenter

Nyt kølehus sikrer fjordfiskeriet: Nu kan fiskerne opbevare fangster, indtil de kan sælges på auktion

Ringkøbing IF

Ringkøbing IFs nye initiativ er en succes: - Danner grundlag for grin og gode stunder

Vestjylland

Gjort til grin for medalje-kommentar: Enhver kan jo se, at det er en talemåde

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Debat

Møllenabo: Sørgeligt, Helge Albertsen

Danmark For abonnenter

Fup-mails vælter ind: Svindlere udnytter farvel til NemID til identitetstyveri

Danmark For abonnenter

Tvivlen meldte sig, da kulturredaktøren så tv-dokumentar: Bør man filme sit dødssyge, grædende barn?

Annonce