Annonce
Hvide Sande

Sært syn ved Sidselbjerg Strand: Militærdrone skyllede i land

Militærdronen var "landet" på Sidselsbjerg Strand ved Houvig. Privatfoto: Ivan Givskov
Specialenhed ankom for at fjerne den store drone fra vandkanten.

Houvig: Det var et ualmindeligt syn, der mødte Ivan Givskov på en ellers almindelig tur på stranden. Han er på ferie i Houvig og var på stranden for at se Houvig Fæstningen, da øjnene faldt på en stor gul og rød genstand i vandkanten.

Det viste sig at være en stor drone, der i formen mindede om et jagerfly med rødt skrog og gule vinger samt en stor, rund snude. På dronens vinger stod der ”Banshee Target”, ligesom der på skroget var påtrykt et nummer.

Lidt googling afslører, at der er tale om en militærdrone, der er udviklet til træningsøvelser af antiluftskytsenheder. Det er en letvægtsdrone, der kan flyde på vandet, så den er nem at rekognoscere, hvis den styrter ned. Dronen er udviklet i Storbritannien, men bruges i en række lande verden over - herunder Danmark.

Annonce

Hos lokalpolitiet i Ringkøbing kender man også til dronen, der var endt på stranden. Der skulle ifølge politikommissær Bjarne Højgaard være tale om en af Søværnets droner.

- Vi kontaktede EOD, der er sprængstofeksperterne, som kom og fjernede den. Vi flytter ikke på sådan noget selv.

Rullemaries enhed

EOD (Explosive Ordnance Disposal), der også er kendt som ammunitionsrydningstjenesten, rykker ud, hvis der skal fjernes sprængstoffer, gamle miner eller andet militærgrej, og det er EOD, lokalpolitiet tilkalder, hvis noget af militærets udstyr styrter ned eller skyller op på stranden - også selvom det ligesom dronen ikke er sprængfarligt.


Vi kontaktede EOD, der er sprængstofeksperterne, som kom og fjernede den. Vi flytter ikke på sådan noget selv.

Bjarne Højgaard, politikommissær ved lokalpolitiet.


Det er også EOD, der rykker ud med den fjernstyrede bomberydningsrobot Rullemarie, der bruges til at undersøge, fjerne og uskadeliggøre genstande, der mistænkes for at indeholde sprængstoffer. Den rullende robot var dog angiveligt ikke i sving onsdag på stranden, da dronen ikke indeholder sprængstof.

Dagbladet har været i kontakt med Forsvaret, som dog endnu ikke er vendt tilbage med mere information om dronen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: Indleder Kristi himmelfartsferien med meget få nye smittede

Annonce