Annonce
Ringkøbing

Særligt udsat ønsker armbind for synlighedens skyld

Jonnna Odgaard ønkser sig mere synlighed for de særligt udsatte under coronakrisen. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Mens genåbningen måske får flere af os til at slappe mere af og slække mere på forsigtigheden, som samfundet har været underlagt de seneste par måneder, så er coronavirussen her stadig - og udgør dermed stadig en trussel for folk med svækket immunforsvar.

En af dem er Jonna Odgaard, der har tre lungediagnoser og er i en alder, hvor hun er i særlig risiko, hvis hun bliver smittet.

- Jeg føler på en måde, at man bliver glemt i genåbningen. For os i særlig risiko er det ikke slut, når det åbner igen. Man skal huske, at virussen stadig er iblandt os. Folk kan være smittebærer uden symptomer, eller de kan smitte i inkubationstiden. Man er nødt til stadig at være på vagt, siger Jonna Odgaard.

Hun oplever, at folk ofte ikke holder den anbefalede afstand, når hun er ude for at handle eller gå en tur, og Sundhedsstyrelsens anbefalinger for personer i særlig risiko giver hun ikke meget for. Et af rådene lyder:

”Bed andre om at tage hensyn ved at holde afstand.”

Men der er ikke så enkelt, siger hun:

- Så føler man sig som en sur gammel kone, siger hun.

Derfor har hun foreslået flere myndigheder at lave et særligt armbind til folk i risikogruppen, så andre kan være opmærksomme på, at der skal tages særligt hensyn til dem.

- Det var rart, hvis andre kunne se, at man var særlig sårbar, siger hun.

Svaret, hun er blevet mødt med, er dog et ”tak, men nej tak,” og det ærgrer hende, at myndighederne ikke vil hjælpe på den måde.

- Jeg så i TV Midt/Vest, at der var en privat, der lavede grønne veste med påtryk til særligt sårbare. Men det gode ved, at sundhedsmyndighederne skulle stå bag det, var, at det ville komme med i OBS-meddelelserne i landsdækkende medier, siger Jonna Odgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Annonce