Annonce
112

Sær serieforbrydelse: En halv snes færdelsskilte stjålet

Skilte som disse er blevet stjålet i Skjern, den seneste uge. Arkivfoto: Tom Laursen
Politiet hører gerne fra vidner, som har set, hvem der kunne står bag tyverierne.

Skjern: Man kan kun gisne om motivet bag en sælsom række forbrydelser, der er begået i Skjern i løbet af den seneste uges tid.

Det ligger i hvert fald ikke klart, hvad gerningsmanden har skullet bruge ikke mindre end 10 færdselsskilte fra fodgængerovergange til.

Ikke desto mindre er det lige præcis, hvad der er fjernet fra flere forskellige stedet i Skjern mellem torsdag 16. og tirsdag 21 maj.

Foruden de 10 blå skilte med hvid trekant og sort mand på, er der også blevet fjernet et 40 kilometer-zone-skilt, så i alt 11 skilte er blevet stjålet.

Annonce

Til gene for trafikken

Prisen for hver af fodgængerskiltene er 1200 kroner, og oveni koster det i alt 4000 kroner at få dem sat op igen. Men foruden at koste penge fra kommunekassen hænger skiltene der jo af en grund, forklarer politikommissær Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet - nemlig for at orientere folk, der færdes på vejene.

- Det er en uskik, at man ikke kan have vejskilte hængende, tilføjer han.

Det er ikke første gang, der er nogen, som er ude efter skilte. Inden for det seneste års tid har det og så været galt i Videbæk og området ved Hover og Ølstrup, fortæller politikommissæren.

Politiet hører gerne fra vidner, der måtte have set noget i forbindelse med, at skiltene er blevet fjernet, eller hvis man ser nogen, der har et forgænger-skilt eller andre trafiktavler hængende - der er nemlig ikke nogen lovlig måde af få fat på den slags ting, siger Bjarne Højgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce