Annonce
Videbæk

Sælgere af giftejendom skal betale købere 400.000 kroner

Retten i Herning har netop afsagt dom i Guldregnallé-sagen fra Videbæk, hvor ejerne af ejendommen Guldregnallé 9 har stævnet sælgerne og Ringkøbing-Skjern Kommune. Arkivfoto
Henriette og Eigil Kølbæk Olesen er netop ved retten i Herning blevet dømt til at skulle betale 400.000 kroner til Vicki Gørtler Olesen og Rene Eistrup som et afslag i købsprisen på den forurenede ejendom Guldregnallé 9 i Videbæk.

Videbæk/Herning: Retten i Herning har netop afsagt dom i Guldregnallé-sagen fra Videbæk, hvor ejerne af ejendommen Guldregnallé 9 har stævnet sælgerne og Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ejerne Vicki Gørtler Olesen og René Eistrup købte Guldregnallé 9 i 2010, men i 2015 viste undersøgelser, at grunden var forurenet med klorerede opløsningsmidler. Parret anlagde derfor sag mod sælgerne Henriette og Eigil Kølbæk Olesen med krav om afslag i købsprisen, som var på 967.500 kroner. Kravet lød på et afslag på 470.000 kroner.

Dommen giver ejerne af Guldregnallé 9 medhold og dømmer sælgerne Henriette og Eigil Kølbæk Olesen til at betale 400.000 kroner som et afslag. Desuden skal de betale sagsomkostningerne på 91.326 kroner.

I dommen fastslås det, at ejendommen på salgstidspunktet var forurenet, og at hverken køber eller sælger var klar over det. Forureningen har medført restriktioner for ejendommens anvendelse - ejerne kan for eksempel ikke låne penge til en udvidelse. Derfor finder retten det bevist, at ejendommen var behæftet med en værdiforringende mangel. Derfor har Vicki Gørtler Olesen og Rene Eistrup krav på et afslag, som retten sætter til 400.000 kroner, vurderet efter den daværende salgspris holdt op mod, hvad ejendommen kunne sælges for i dag.

De 491.000 kroner, som sælgerne Kølbæk Olesen i alt skal betale, skal falde inden 14 dage.

Ejerne af Guldregnalle 9 anlagde samtidig krav om erstatning mod Ringkøbing-Skjern Kommune, idet det var den daværende Videbæk Kommune, som i 1974 udstykkede grundene på Guldregnallé, hvilket skete på en tidligere losseplads, der rummede forurenede materialer. Men fordi grunden blev solgt helt tilbage i 1977, argumenterede kommunen over for retten med, at sagen var forældet, og at kommunen derfor skulle frifindes.

Dommen, afsagt af dommer Hanne Rokkjær Fløe, tager påstanden til følge, så Ringkøbing-Skjern Kommune frifindes, idet kravet er forældet. Ejerne er af Guldregnalle 9 skal derfor betale kommunens sagsomkostninger på 65.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce