Annonce
Vestjylland

Sælger 24 kvadratmeter for 1,5 millioner: - For os er det noget unikt

- Vi faldt for naturen omkring sommerhuset. Lydene og duftene var ikke til at stå for, så det bliver hårdt at skulle af med den, men nu har vi truffet vores beslutning, siger Dorte Overby, der sammen med sin mand, John Sørensen, venter på en køber til deres sommerhus. Foto: Johan Gadegaard
John Sørensen og Dorte Overby har deres drømmesommerhus til salg, og med en pris på lige knap halvanden million kroner for 24 kvadratmeter giver det en af Holstebro Kommunes højeste kvadratmeterpriser. Til gengæld er der en ekstra stor grund med prisen.

Fjand: En pris på lige knap halvanden million kroner for et sommerhus er måske ikke noget, der skiller sig ud. Men når sommerhuset er 24 kvadratmeter stort, sender det kvadratmeterprisen op som en af de højeste blandt de sommerhuse til salg i Holstebro Kommune.

Sådan et sommerhus ejer Dorte Overby og John Sørensen, men kun på lånt tid. Parret forsøger nemlig at komme af med deres lille fristed tæt på Vesterhavet.

Sommerhuset blev sat til salg for lidt over et år siden, og der står stadig et til-salg skilt ved indkørslen. Alligevel er den høje kvadratmeterpris ikke noget, der skaber bekymringer hos parret.

- Jeg har det fint med prisen. Der følger jo en stor grund med, og det er ikke et sommerhus som alle andre, med den natur der hører til. Så det gør ikke os noget, at huset ligger i den høje ende, siger Dorte Overby med henvisning til, at grunden er på mere end syv hektar jord.

En del af denne jord lejer parret ud til en landmand, som har sine køer til at gå på marken i sommerperioden. Det giver en ekstra skilling i kassen hos John Sørensen og Dorte Overby samtidig med, at dyrelivet næsten kommer helt ind på terrassen.

- Når de jokker rundt i jorden, giver det liv til insekter, og det tiltrækker fugle. Der er så mange gæs, at hele strækningen er tapetseret med dem, og når de så letter, føles det næsten som et S-tog, siger Dorte Overby.

Annonce
- Jeg har det fint med prisen. Der følger jo en stor grund med, og det er ikke et sommerhus som alle andre, med den natur der hører til. Så det gør ikke os noget, at huset ligger i den høje ende, siger Dorte Overby om det 24 kvadratmeter store sommerhus. Foto: Johan Gadegaard

Sælger på grund af sygdom

Parret købte det lille sommerhus i sommeren 2016, men nu vil de gerne af med det igen. En kronisk lungesygdom har gjort, at John Sørensen ikke længere kan bruge naturen til blandt andet at gå på jagt, som han gjorde, da de købte det.

Selvom beslutningen om at sælge for længst er truffet, bliver det alligevel vemodigt at sige farvel.

- Jeg kan tydeligt huske følelsen, da vi købte det. Vi så det i lokalavisen, og så var vi ude at se det på en regnvejrsdag. Jeg var helt solgt, og jeg sagde til John, at det her skal vi bare have. Så det bliver da lidt hårdt at skulle af med det, siger Dorte Overby.

Nu er oplevelserne ved det lille sommerhus på lånt tid, men parret forsøger stadig at sætte pris på det, så længe det varer.

- Det er lidt sværere at nyde det, når vi ved, at det skal sælges. Men vi bor ikke så langt herfra, så vi kan stadig finde på at tage herud og få vores aftenkaffe og nappe et spil kort, siger Dorte Overby.

Tager tid at sælge

Om de 24 kvadratmeter snart skifter ejer, er svært at spå om, men ifølge parret har der været meget interesse.

- Vi viste godt, at det kunne blive svært at sælge. Mange vil gerne have store sommerhuse, så hele familien kan være der. Vi satser på naturelskere som os, siger hun.

Problemet har været, at flere af de interesserede købere har haft en hel anden forventning til prisen. Det skaber dog ikke panik hos Overby og Sørensen.

- Vi vil ikke bare give det væk, for vi synes jo, at det er noget helt unikt. Mægleren mener heller ikke, at det er prisen, der har gjort, at det ikke er solgt endnu, siger Dorte Overby.

Da sommerhuset ikke er ret stort, men til gengæld indbyder til jagt og naturoplevelser, satser John Sørensen og Dorte Overby på, at det bliver naturelskere, der ender med at overtage nøglerne. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce