Tarm

Sådan var Lina, Lene og Tina

Tina Lynderup og Lene Jensen fortalte om og spillede sange af Lina Sandell. Foto: Bodil Kronborg

Ådum: Invitationen til en aften med Lina Sandell og hendes kendte sange blev godt modtaget. Cirka 150 mennesker kom og fyldte bænkene i Ådum Kirke, da Charlotte Gjørup Pedersen kunne byde velkommen til Tina Lynderup, som ville fortælle om Lina Sandell, og til Lene Jensen ved klaveret.

Tina Lynderup fortalte først lidt om Lina Sandells sange, som ikke bare er svenske, men også en del af den folkelige og kristelige sang i hele Norden. I alt har Lina Sandell skrevet 1800 sange, men kun én er med i Den Danske Salmebog, "Ingen er så tryg i fare".

Solo- og fællessang

Til aftenens program var der valgt 13 sange, hvoraf to tredjedele var fællessang og resten solo. Tina fortalte, at Lina Sandell, som blev født i 1832 i præstegården i Fröderyd, var et svageligt barn og meget af tiden sad hos sin far i hans studereværelse.

Måske blev hende sange så trøstende på baggrund af de tragedier, hun oplevede i sit liv. Hun så sin far drukne på Vättern søen, hendes eneste barn døde ved fødslen. Selv kæmpede hun med en lungesygdom livet igennem. Hendes mand Carl Oluf Berg gik konkurs på grund af sin godhed.

Alligevel skrev hun som en af sine sidste sange: "Jeg kan ikke tælle dem alle, de tegn på Guds godhed jeg fik."

Sangtekster blev vist på lærredet, blandt andet: "Kun en dag, et øjeblik ad gangen", "Alle dage han mig leder" og "At begynde med dig”. Lina Sandell døde i 1903 i en alder af 71 år. Over tusind deltog i begravelsen. Hendes sange synges stadig og blev på bedste vis formidlet i Ådum kirke af Tina Lynderup og pianist Lene Jensen.

/Bodil

0/0
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Danmark For abonnenter

En uendelig krig - med sprækker i ufreden

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Ringkøbing For abonnenter

Ringkøbing K's eneste beboer drømmer om naboer: Jeg vil så gerne dele alt det her med andre

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte