x
Annonce
Kultur

Sådan hjælper vi hinanden når livet gør ondt

kjern-Tarm Menighedspleje inviterer til foredrag tirsdag 31. marts kl. 19.00 i Kirkehuset i Tarm. Foredragsholderen er Ruth Østergaard Poulsen, som har været sygehuspræst på Aalborg Universitetshospital i 19 år. Privatfoto

Tarm: Skjern-Tarm Menighedspleje inviterer til foredrag tirsdag 31. marts kl. 19.00 i Kirkehuset i Tarm. Foredragsholderen er Ruth Østergaard Poulsen, som har været sygehuspræst på Aalborg Universitetshospital i 19 år.

Gennem utallige samtaler med mennesker i sorg og krise har hun opbygget en solid erfaring med, hvad vi mennesker har brug for, når ulykken rammer.

Patienterne fortæller nemlig meget om, at mange i bedste mening kommer til at sige noget, som faktisk sårer. Trøst er en fornærmelse, hvis der ingen trøst er, og tiden læger ikke alle sår.

I dette foredrag vil Ruth Østergaard Poulsen komme med masser af bud på, hvad vi kan gøre og ikke mindst, hvad vi ikke skal gøre og sige, når et menneske er i sorg.

Foredraget, der er tænkt som oplæg til samtale senere på aftenen, vil også berøre, hvad troen kan bruges til, og hvad den ikke kan bruges til.

Menighedsplejen Skjern-Tarm har eksisteret siden 2014 og tager sig af opgaver som aflastningstjeneste, julehjælp, feriehjælp, sorggruppe og udlån af konfirmations tøj.

/ Bodil

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce