Annonce
Erhverv

Sådan gør vi livet lettere for iværksættere: Lasse Vesterby fra Stauning Whisky skal være med til at give Folketinget gode råd

Lasse Vesterby fra Stauning Whisky skal give gode råd om, hvordan vi gør tilværelsen lettere for iværksættere. Foto Jørgen Kirk.
Dansk Industri har sat direktøren fra Stauning til sammen med andre kendte iværksættere at give bud på, hvordan det bliver lettere for nye virksomheder at vokse sig store og stærke.

STAUNING: Hvis der skal findes et eksempel på, hvordan en vild drøm kan vokse til en erhvervsmæssig succeshistorie, finder man vel ikke en bedre fortælling end den om Stauning Whisky.

Det er også årsagen til, at direktør og medstifter Lasse Vesterby netop er blevet udpeget som medlem af et iværksætterpanel, der skal give bud på, hvordan det bliver lettere for nye virksomheder at vokse sig store og stærke.

- Jeg blev lige før jul spurgt, om jeg ville være med i panelet, og vi har haft første møde; det skulle egentlig være foregået i Industriens Hus i Købehavn, men det har selvfølgelig ikke kunnet lade sig gøre på grund af coronaen, så det skete over nettet, fortæller Lasse Vesterby Dagbladet.

Annonce

Højere ambitioner

På Dansk Industris hjemmeside fortæller direktør Lars Sandahl Sørensen, DI, at årsagen til DI-initiativet er, at Danmark har "alvorligt brug for en ny ambitiøs iværksætter-politik, som kan sikre, at vi får flere nye og levedygtige virksomheder".

"Med 2021 og vaccinen har vi endelig taget fat på slutfasen af coronakrisen. Derfor er det også det helt rigtige tidspunkt at sætte nogle langt højere ambitioner for dansk iværksætteri", siger Lars Sandahl Sørensen.

Annonce

Rådgivende panel

For at hjælpe Folketinget med at skabe iværksættervenlig lovgivning har DI derfor nedsat et rådgivende panel med en stribe iværksættere, investorer og eksperter, der skal komme med deres bud på, hvordan det skal gøres lettere at starte nye virksomheder, som kan vokse sig store og stærke.

Ud over Lasse Vesterby deltager blandt andet Le Gammeltoft fra Heartbeat og Anna-Sophie Hartvigsen fra Female Invest i panelet.

Lasse Vesterby finder det spændende at være med i arbejdet, der altså skal udmunde i nogle forslag til Folketinget.

- Jeg har ikke forhåbninger om, at det vil  gøre nogen forskel for Stauning Whisky. Men det vil være fint, hvis vi kan være med til at hjælpe kommende iværksættere, siger han.

Annonce

De største udfordringer

Ifølge Lasse Vesterbys erfaringer som iværksætter er der flere områder, hvor Folketinget vil kunne sætte ind.


Det er ikke nok, at man lærer at tænke kreativt og innovativt, man skal også lære noget om, hvordan man gør sin idé til en forretning, og hvordan man driver en virksomhed.

Lasse Vesterby, direktør og iværksætter, Stauning Whisky.


- Da vi startede Stauning Whisky, var vores største udfordring alle de mange regler, vi skulle finde rundt i. Det vil være godt, hvis de kunne forenkles, siger han.

Det vil også betyde meget for nye iværksættere, hvis der er større smidighed, når det eksempelvis overgår fra studie, SU eller dagpenge.

- Man tjener jo ikke nødvendigvis penge fra første dag, påpeger han.

Annonce

På skoleskemaet

Og så ser Lasse Vesterby gerne, at man i folkeskolen i højere grad end nu lærer om iværksætteri.

- Det er ikke nok, at man lærer at tænke kreativt og innovativt, man skal også lære noget om, hvordan man gør sin idé til en forretning, og hvordan man driver en virksomhed, så noget af det skræmmende ved at kaste sig ud i det, forsvinder, siger han.

Ekspertpanelets ideer indgår i DI's arbejde med at udforme en række konkrete forslag, der bredt vil forbedre vilkårene for danske iværksættere og samtidig skubbe på udviklingen af nye grønne teknologier og bæredygtige løsninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Bombe i minksagen: En af landets største minkavlere indsendte prøver fra smittefrie dyr - Danske Minkavlere tager skarpt afstand fra metoden

Annonce