Annonce
Vestjylland

Sådan: En dejlig, befriende og ærlig melding fra Knaplund

Redaktionschef Mikael Sand. Foto: Jørgen Kirk
Annonce

De fleste af os kender det på en eller anden måde. Det der med, at godt kan være, især som sindig, forsigtig og til tider beskeden vestjyde, svært at komme med en klar melding. Ikke mindst, hvis den kan blive opfattet en smule overraskende og gå lidt imod strømmen.

Når der er langt imellem den type, er det bare en ekstra dejlig og befriende udmelding. Det er lige nøjagtig, hvad Karl Povlsen kommer med. Sammen med kæresten Mathilde Anholm Ingvardsen driver han Knaplund Destilleri, der skal være et sted, der både skal ose af USA og en smag af gin, whisky og moonshine samt danne rammen om arrangementer, der oser af amerikansk kultur.

Når Karl Povlsen skal uddybe målet for Knaplund Destilleri, der går på, at folk skal have lyst til at vende tilbage, og de skal have lyst til at købe en flaske mere, lyder det sådan her: "Jeg kan virkelig ikke lide, når folk siger, at de gerne vil støtte os. Vi er ikke ude i, at folk skal støtte os for, at vi kan eksistere. Vi er ude efter at lave nogle oplevelser og produkter, som folk kommer for at få og gerne kommer igen for, fordi de faktisk godt kan lide det, vi laver".Det er klar tale, der er til at forstå. Nu er min begejstring over den sætning overhovedet ikke lig med, at jeg ikke under de mange virksomheder og foreninger, der i disse coronatider får del i hjælpepakker og får støtte og opbakning fra lokalbefolkningen, der har gjort en dyd ud at handle lokalt for at bakke butikker og andre virksomheder op. De hjælpepakker og opbakning er garanteret en nødvendighed for at holde så mange erhvervshjul i gang som overhovedet muligt.

Alligevel er jeg nødt til at tage hatten af og bøje mig i støvet for en person, der så klart siger, at han ikke vil drive en virksomhed ud fra støtte og almisser. Det skal være gode produkter og arrangementer, kunderne ikke kan undvære, der skal være med til at holde liv og udvikle stedet. Det er da lig med sund fornuft og logik, at hvis kunderne ikke gider købe varerne eller gøre brug af tilbuddene, ja så må en virksomhed lukke. Længere er den ikke .

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Vig bag mig, Satan!

Annonce