Annonce
Tarm

Sådan bliver du klogere: Gå på universitet for en aften - på Vestjysk Gymnasium i Tarm

Vestjysk Gymnasium i Tarm åbner i november dørene og inviterer både elever og borgere udefra ind i videnskabens verden. Foto Jørgen Kirk
Vestjysk Gymnasium i Tarm åbner i november dørene og inviterer både elever og borgere udefra ind i videnskabens verden til streamede forelæsninger fra Aarhus Universitet. Det falder helt i tråd med kommunens ønske om at give borgerne adgang til mere viden.

Ringkøbing-Skjern Kommune: Som noget nyt begynder Vestjysk Gymnasium i Tarm nu at invitere til udvalgte universitetsforelæsninger - og både elever og interesserede borgere udefra er velkomne.

- Der er tale om streamede foredrag fra Aarhus Universitet, og de bliver vist på storskærm på VGT, hvor alle er velkomne, siger Henrik Fogde i en pressemeddelelse. Han er pædagogisk leder på VGT og tog initiativet til at udbrede universitetsforskningen til gymnasiet, da en af gymnasiets lærere kom med idéen.

- Vi vestjyder er vant til at drage mod universiteterne for at få viden, men med den nyeste tilgængelige teknologi kommer universiteterne nu også til os i Vestjylland, forklarer han.

Annonce
- Der er tale om streamede foredrag fra Aarhus Universitet, og de bliver vist på storskærm på VGT, hvor alle er velkomne, siger pædagogisk leder på VGT Henrik Fogde. Arkivfoto

De bedste hoveder forelæser

Foreløbig er der tre tilbud i november. Alle foredragene vises kl. 19-21 på gymnasiet, og der er gratis adgang.

Naturgeografi-interesserede kan tirsdag 5. november opleve et foredrag om mennesker i klimaets brændpunkter. Professor i klimaforandringer Sebastian H. Mernild, Nansen Centeret, Bergen og journalisterne Lars From og Klaus Dohm fra Jyllands-Posten fortæller.

Tirsdag 19. november er emnet biologi: Forædling af mennesket - før og nu. Professor i zoofysiologi Tobias Wang, Aarhus Universitet, fortæller, hvordan enorme landvindinger inden for genterapi og genetiske tests skaber vigtige etiske dilemmaer.

Kemi er faget tirsdag 26. november. Her taler professor i miljømedicin Torben Sigsgaard, Institut for Folkesundhed, og lektor i analyse- og atmosfærekemi Marianne Glasius, Institut for Kemi, Aarhus Universitet, om forurenende gasser og partikler i luften, som vi indånder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce