Annonce
Erhverv

Så meget CO2 udleder Landbobanken: Nu har banken fået et bæredygtigheds-regnskab

Der er blus på Landbobanken - og 69 procent af energien kommer fra vedvarende energikilder. Arkivfoto Poul Osmundsen.
Ringkjøbing Landbobank udgiver for første gang en ESG-rapport, der viser bankens hensyntagen til miljø, sociale forhold og bæredygtig selskabsledelse. Det er i stigende grad et krav fra investorer.

RINGKØBING: Ved du, hvor stor en andel af den energi, Ringkjøbing Landbobank forbruger, der kommer fra vedvarende energikilder? Hvor meget CO2, banken udleder? Hvor meget vand, den forbruger? Eller hvor stor en del af de dokumenter, privatkunder underskriver, der er digitale? Eller hvor stor en del af bankens udlån, der går til projekter, der har med vedvarende energi at gøre?

Hvis ikke, så kan du nu få svaret. For Landbobanken har netop for første gang udsendt en såkaldt ESG-rapport.

ESG står for Environment (miljøhensyn), Social (sociale forhold) og Governance (selskabsledelse). I en ESG analyse bliver disse størrelser sat under lup, når en investor skal vurdere en virksomheds værdi.

- Stadig flere investorer stiller krav om ESG-rapporter, fastslår bankdirektør Jørn Nielsen.

Han peger på, at ESG-rapporter er investorens garanti for, at de virksomheder, der investeres i, opfører sig bæredygtigt og dermed har større mulighed for at levere et bedre afkast.

Annonce

Grønne nicher

- Det er et ønske fra Københavns Fondsbørs, at vi udgiver en ESG-rapport. Vi oplever også i stigende grad, at kunder spørger ind til, om deres investeringer bidrager til den bæredygtige omstilling af samfundet, og det må vi selvfølgelig tage højde for, siger administrerende direktør John Fisker.

Bæredygtighed handler dog ikke "blot" om miljøhensyn, understreger han.

- Det drejer sig også om blandt andet vort engagement i lokalsamfundet og andre sociale engagementer. For eksempel yder Landbobanken og Nordjyske Bank støtte til flere end 1400 lokale foreninger.

Andre sociale forhold kan være, hvor hurtigt banken "omsætter" medarbejdere (7,9 procent), hvordan kønsfordelingen er (41,1 procent kvinder), og hvor stort et sygefravær der er i virksomheden (3,5 dage).

Og hvad angår selskabsledelse angår, ses der blandt andet på kønsfordelingen i bestyrelsen (16,7 procent kvinder) og lønforskellen mellem administrerende direktør og medarbejderne er (10,1 gange).

Jørn Nielsen fortæller, at rapporten fra nu af vil udkomme hvert år, og tallene vil også kunne ses på bankens hjemmeside.

Og hvad angår spørgsmålene i indledningen:

Bankens energiforbrug bygger for 69 procents vedkommende på vedvarende energi. Den direkte og indirekte udledning af CO2 er 194,7 tons om året. Vandforbruget er på 5098 kubikmeter. Andelen af digitalt underskrevne dokumenter - hvilket jo sparer papir - er 80 procent, mens udlån til vedvarende energiprojekter udgør 6,7 procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Ildkampe i Afghanistan hører fortiden til: Far har lagt sine våben

Kultur For abonnenter

Seksårige Albert og skolekammeraterne bliver kirkekunstnere: Englen har strithår og store støvler

Annonce