Annonce
Ringkøbing

Så langt er fiberbredbånd nået ud

I de grønne områder er fiberbredbånd tilsluttet eller på vej, i de blå områder er der salgskampagner i gang, mens de røde områder er de kommende salgsområder. Kort: RAH Fiber

6.000 får fiberbredbånd - 7.000 har stadig muligheden

Ringkøbing-Skjern: Rundt omkring i kommunen bliver der gravet og lagt fiberbredbånd i jorden.

Nogle steder er kunderne allerede koblet på, mens andre indtil videre må nøjes med at kigge på opgravede huller og kabeltromler.

- I øjeblikket er vi i gang med at koble de 2.200 boliger i Ringkøbing-Skjern boligforening og Hvide Sande Antenneforening på, fortæller Lars Kofoed Sørensen, salgs- og marketingchef i RAH Fiberbredbånd.

Aftalerne med boligforeningerne starter 1. juli, men på grund af ordrens størrelse er opkoblingen allerede nu begyndt i både Hvide Sande, Ringkøbing, Tarm, Lem, Velling og Skjern.

RAH Fiberbredbånd tilbyder at hjælpe kunderne med at komme godt i gang.

Også sommerhusområderne i Årgab, Bilberg og Nørresand er ved at blive koblet på, så der kan være hurtigt internet i husene, nu hvor højsæsonen står for døren.

- Derefter går vi i gang med de private kunder og grundejerforeninger i Ringkøbing, Hvide Sande, Tim, Stadil, Ølstrup og Højmark. Her har gravearbejdet taget længere tid end beregnet. Vi kan ikke komme med en specifik dato, da installationstidspunktet afhænger af flere faktorer. Vi vil dog informere de konkrete kunder i så god tid som overhovedet muligt, lover Lars Kofoed Sørensen.

Der kommer dog ikke breve ud i sommerferieperioden.

- Vi har haft forskellige krav til tilslutning, i nogle byområder 30 procent, i mindre byområder og sommerhusområder 40 procent, mens kravet har været 50 procent enkelte steder. I alle de områder, hvor vi har kørt kampagne, har vi opnået en tilstrækkelig tilslutning til etablering af fiberbredbånd, Så vi oplever en stor opbakning, siger Lars Kofoed Sørensen.

Siden kommunens udbud blev trukket tilbage, har RAH Fiberbredbånd kun haft kampagner i de områder, som kan klare sig på kommercielle vilkår.

- Vi afventer i øjeblikket kommunens nye markedsafdækning og eventuelle nye tiltag, forklarer Lars Kofoed Sørensen.

Ved udgangen af 2017 regner RAH Fiberbredbånd med at have cirka 6.000 kunder. Det vil være muligt for yderligere 7.000 adresser at bestille fiberbredbånd.

- Vi har gjort 13.000 adresser klar til fiberbredbånd rent kapacitetsmæssigt, heraf vil de 6.000 have fiberbredbånd installeret ved årets udgang. De øvrige kan bestille bredbånd til den pris, der gælder på bestillingstidspunktet, forklarer Lars Kofoed Sørensen.

Annonce

Status på fiberbredbånd

RAH Fiberbredbånd har afsluttet succesfulde kampagner, og har kunder i (kronologisk rækkefølge):- Borris Opland- Lem By- Lem Opland- Velling By- Velling Opland- Dejbjerg By- Ringkøbing (syd øst ned mod fjorden)- Stauning By- No by- Hee by- Hegnet (sommerhus)- Bjerregård (sommerhus)- Vedersø Klit (sommerhus)- Hvide sande Antenneforening

I øjeblikket graves og installeres i:

- Højmark by- Ølstrup by- Tim by- Stadil by- Ringkøbing øst- Ringkøbing nord- Årgab (sommerhus)- Bilberg (sommerhus)- Nørresand (sommerhus)- Søndersand (sommerhus)- Hvide Sande nord- Ringkøbing-Skjern boligforening (fordelt over flere byer)

Efter sommerferien/til efteråret graves og installeres i:

- Hvide Sande syd

Der køres i øjeblikket kampagne i:

- Søndervig- Kloster - har opnået målet.

2017 andet halvår salg:

- Klegod (resten)- Nørre Lyngvig- Bækby (Husby)- Røjklit (Lodbjerg Hede)

2018 salg:

- Spjald by- Haldby Østerby (Stauning Vesterstrand)- Vedersø Klit Syd- Ulfborg by- Staby by- Nørre Fjand- Sønder Nissum

RAH Fiberbredbånd er er baseret på et samarbejde mellem det lokale energiselskab RAH, fiberselskabet Fiber Backbone samt energiselskabet Eniig.

I nogle områder er der allerede fiberbredbånd, mens der andre steder er kampagner i gang. Store landområder må væbne sig med tålmodighed. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Ildkampe i Afghanistan hører fortiden til: Far har lagt sine våben

Annonce