Tarm

Så kom EU-kandidat Erik Poulsen op i lygtepælene

Det er ikke Abbey Road, men det er derimod Aaboulevarden i Tarm lørdag omkring klokken 12.00 lørdag. Medlemmer af Venstres partiforeninger er klar til at hænge valgplakater med EU-kandidat Erik Poulsen op i lygtepælene. Foto: Jørgen Kirk
Alle partiforeninger havde travlt med at sætte valgplakater op lørdag efter klokken 12.

Tarm: Klokken er lidt i 12 lørdag. På Åboulevarden i Tarm er en gruppe af mænd og kvinder klar til at gå i gang, men de må første starte klokken 12.00, så armbåndsuret bliver studeret flittigt.

De deler sig i to grupper, hvor den ene gruppe via fodgængerfeltet går over vejen med valgplakater under armen. De skal i gang med at sætte valgplakater op for den lokale EU-kandidat fra Venstre, Erik Poulsen.

Kandidaten er selv til forårsmarked på Ausumgaard for at markedsføre sig, men Venstres 18 lokale partiforeninger har alle plakathold ude, fortæller kommuneformand HC Tylvad.

- Vi har 420 plakater med Erik Poulsen og 30 med Morten Løkkegaard, vi skal have sat op i Ringkøbing-Skjern Kommune i dag, forklarer han.

Rundt om ved alle indfaldsveje til kommunens byer kommer der i løbet af lørdag eftermiddag plakater op for alle partier, der stiller op til EU-valget.

Der er også et folketingsvalg på vej, men plakaterne for folketingskandidaterne må vente, indtil statsminister Lars Løkke Rasmussen har udskrevet folketingsvalget.

Så kan alle de gode placeringer være taget af EU-kandidaternes plakater, men det er der også råd for.

I Tarm kommer der to Erik Poulsen-plakater op i nogle lygtepæle. Når folketingsvalget er udskrevet, så kan den ene plakat skiftes ud med en folketingskandidat.

Alle 18 partiforeninger i kommunen var ude og hænge plakater op nu lørdag klokken 12. - Vi har 420 plakater med Erik Poulsen og 30 med Morten Løkkegaard, der skal sættes op, forklarer Venstres kommuneformand HC Tylvad. Foto: Jørgen Kirk
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce