Annonce
Ringkøbing

Så kom der atter biler på Nygade Nord: Gaden delvist åben for trafik

Det ar ikke mange biler, der mandag morgen havde fundet frem til Nygade Nord, men enkelte var der da... Foto Poul Osmundsen.
Mandag åbnede en del af den centrale gade igen for biltrafik.

RINGKØBING: Siden midt i marts har Nygade Nord været lukket for biler, mens gaden er blevet renoveret. Mandag morgen blev der atter åbnet for biltrafik - dog kun på en del af strækningen og foreløbig ensrettet.

Da der stadig er brolægningsarbejder i gang i fortovene helt op mod vejen, vil strækningen indtil videre være ensrettet fra Chr. Husteds Vej mod Nørregade. Gaden var da også kun præget af beskeden trafik, da Dagbladet mandag morgen lagde vejen forbi.

Muligheden for beboerkørsel og arbejdskørsel fra Skolevænget og et stykke op ad Nørregade bliver igen forbudt, da ensretningen af denne del af Nørregade igen gælder. Varekørsel igennem gågaden vil også blive tilladt som før.

Brolægningsarbejdet fortsætter også i sommerferien, dog i nedsat tempo, og gravearbejdet på den sidste del af strækningen - fra Chr. Husteds Vej til I.C. Christensens Allé - vil ligge stille det næste par uger.

Selv om arbejdet altså langt fra er slut endnu, kan man efterhånden få et godt indtryk af, hvordan Nygade Nord kommer til at se ud, når det hele til efteråret står færdig.

Vejbanen bliver smallere, så der bliver mindre plads til bilerne, mens der til gengæld bliver bredere fortove og bedre plads i gaden til vejtræerne. De mange forskellige slags belægning på vej og fortove erstattes af et mere ensartet præg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

Annonce