Annonce
Ringkøbing

Så kom den store sol-parabol op

Sådan ser den store parabol ud, der er stillet op foran fjernvarmeværket i Rindum. Fjernvarmedirektør Jesper Skovhus Andersen (tv) dog imod SandiMirs direktør, Carsten Boye Bissonel. Foto: ScandiMir.

Test skal vise, hvor effektiv ScandiMirs unikke solar-system er.

RINGKØBING: Og nu håber Carsten Boye Bisonnel så bare på masser af sol!

Forleden var direktøren for solfanger-firmaet ScandiMir i Ringkøbing. Anledningen var, at den CSP-parabol, der længe har været forberedt, nu endelig er kommet op foran Ringkøbing Fjernvarmeværks afdeling i Rindum.

CSP står for Concentrated Solar Power, altså koncentreret sol-energi, og det er, hvad parabolen går ud på:

De fleste solfangere - for eksempel dem, Ringkøbing Fjernvarmeværk bruger - er flade. En CSP-solfanger er parabolisk, altså i praksis et hulspejl, der samler og koncentrerer solens stråler.

Carsten Boye Bissonel har allerede sat en tilsvarende parobol op i - af alle steder! - Solrød på Sjælland.

Nummer to test-parabol er sat op i Ringkøbing i samarbejde med Ringkøbing Fjernvarmeværk, der altid er på udkig efter alternative, vedvarende energiformer, og direktør Jesper Skovhus Andersen var da også til stede, da den knap 25 kvadratmeter store skærm foldede sig ud.

Formålet er at teste udstyret, fortæller Carsten Boy Bissonel.

- Testresultaterne vil løbende rulle ind hen over foråret og sommeren. Det bliver virkelig spændende at se, om alle enheder spiller sammen som dimensioneret og forventet, og om implementeringen af den helt nye spejlteknologi vil indfri forventningerne, siger han.

Målet med denne solfangertype, der er programmeret, så den følger solen på sin bane, er nemlig at opnå langt større effekt pr. enhed og mindske det grundareal, traditionelle solfangere optager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce