Annonce
Skjern

Så er efterskoleeleverne tilbage: Vi skal nok få et godt år ud af det alligevel, lyder det

Den røde løber var rullet ud, da eleverne vendte tilbage til deres efterskole. Fra venstre er det Marie Johansen, Nicolai Henriksen og Morten Rask, der alle går i 10. klasse. Foto: Christian Baadsgaard
Efter to måneders nedlukning er efterskoleeleverne mandag vendt tilbage. På DHE i Skjern venter en hverdag, der hurtigt skal få eleverne til at glemme de to måneder, de kedede sig derhjemme.

SKJERN: - Op om morgenen, tænde computeren og så hente en kop kaffe. Man skulle hanke op i sig selv for at lave noget som helst, og når der var fri, vidste man ikke hvad man kunne lave, så man kunne lige så godt gå i seng.

Sådan beskriver de to elever på Den danske design- og håndværksefterskole i Skjern, Nicolai Henriksen og Morten Rask deres efterskoleliv under nedlukningen, og da de mandag kunne gå op ad den røde løber, som efterskolen havde rullet ud for at byde eleverne velkommen tilbage, så var det med glæde og forventning til en langt sjovere hverdag.

To måneder har de været væk fra skolen, og det var bestemt ikke det, de havde forventet, da de i sin tid blev indskrevet.

Nu har de fire måneder tilbage, og når de til den tid skal gøre regnebrættet op, er de helt sikre på, at de nok skal have fået et godt år ud af det alligevel. Ikke et almindeligt efterskoleår, men derimod noget andet.

- Havde vi nu gået i en almindelig 10. klasse, så havde vi jo slet ikke fået de oplevelser, som vi har fået her, selvom det er i et amputeret skoleår, lyder det fra Morten Rask.

Annonce

Skal være plads til efterskoleliv

Alle elever stemplede ind med en negativ coronatest, som skulle fremvises, og nu venter en hverdag med retningslinjer og afstand.


Havde vi nu gået i en almindelig 10. klasse, så havde vi jo slet ikke fået de oplevelser, som vi har fået her, selvom det er i et amputeret skoleår.

Morten Rask, efterskoleelev


- Det med krammere kan vi lade være med, men det mest vanskelige er når vi mødes i timerne og i døråbningerne, konstaterer Marie Johansen, der også går i 10. klasse.

Eleverne skulle møde op med en negativ coronatest. Foto: Christian Baadsgaard

Men står det til efterskoleforstander Leif Milter Hansen, så skal det i videst mulig omfang ligne en helt almindelig efterskolehverdag, som den så ud før coronaen kom i vej.

Derfor er efterskole-kæresteri og almindeligt teenagenærvær heller ikke udelukket. Dog så forsvarligt, som det nu er muligt.

- Der skal være plads til alt det, man gør når man går på efterskole. Lige at give hinanden et kram, når man kan se, at der er en, der trænger til det, siger Leif Milter Hansen.

Eleverne skal være i deres kontaktgrupper, som de spiser sammen med. Deres øvrige kammerater skal de - så vidt det nu er muligt - holde to meters afstand til, og to dage hver uge kommer Falck og laver lyntest.

Dog må eleverne ikke gå ind på hinandens værelser, men det måtte de heller ikke i efteråret.

Annonce

Giver fuld gas

Nu er personalet klar til at give den fuld gas, så de sidste fire måneder på skolen bliver rige på oplevelser.

I år er der af gode grunde ikke en skitur, ligesom ture til England og Berlin er udelukket. Men eleverne skal i stedet med bus rundt og se Danmark.

Måske en tur til Nordjylland og prøve adventuresport, eller en tur til København. Det kommer lidt an på, hvordan de kommende måneder udvikler sig, men målet er at eleverne hurtigt skal glemme, at de har været hjemme i to måneder.

Desuden håber Leif Milter Hansen, at eleverne får mulighed for at lave gymnastikopvisning. Inden de blev sendt hjem, havde eleverne næsten et helt opvisningsprogram klar, så nu handler det bare om at få det gjort færdig, hvis muligheden byder sig.

Mange poser med nyvasket tøj blev båret ind på efterskolen. Foto: Christian Baadsgaard
Naja Ladefoged Matzen og Marie Loft Autzen skulle igennem til Go'Aften Danmark på TV2. Forinden blev forbindelsen testet af. Foto: Christian Baadsgaard
Nu venter der fire måneder med oplevelser. Foto: Christian Baadsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Folketinget lemper rejserestriktioner i fire faser

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Annonce