Videbæk

Så er det slut med lange ventetider hos lægen

Personalet i lægehuset i Spjald er klar til at give patienterne en hurtigere betjening i det nye år. Foto: Svend E. Lembcke

I hvert fald for kunder hos lægehuset i Spjald. Fra 14. januar kan man ikke længere forudbestille en tid. Til gengæld kan man komme til samme dag, man bliver syg.

Spjald: Nu skal det være slut med lange ventetider.

Spjald Lægehus vil afskaffe den slags, og fra midten af januar er det således ambitionen, at man skal kunne få en tid i lægehuset samme dag, som man ringer og er syg. Til gengæld bliver det med ganske få undtagelser ikke muligt at forudbestille en tid i lægehuset i Spjald.

- Vi glæder os meget til at få prøvet det nye koncept af, hvor vi garanterer, at man kan få en tid inden for én dag. Der kommer selvfølgelig ikke flere tider hos lægerne af den grund, men vi håber at kunne gøre det hele lidt mere effektivt og fleksibelt, så patienterne alt i alt får en meget bedre oplevelse, siger Bente Virenfeldt, en af de to læger, der ejer Spjald Lægehus, i en pressemeddelelse.

Tager det som det kommer

Metoden er ifølge lægehuset afprøvet med succes flere steder i landet, og formålet er at komme uacceptabelt lange ventetider til livs.

- Siden Bente og jeg overtog lægehuset fra Birgitte Dyekjær Eriksen og Bent Østergård for et par år siden, har vi afprøvet to forskellige måder at håndtere tidsbestilling på. Der kommer færre og færre læger i Vestjylland, og det betyder, at vi alle sammen skal betjene flere patienter. Vi har fået cirka 600 patienter mere siden opstarten. Det har givet nogle udfordringer og uacceptabel lang ventetid, forklarer Stella Overby, der er den anden ejer af lægehuset.

Det nye koncept betyder, at man fra 14. januar skal bestille en tid på nettet, dagen før man gerne vil til lægen eller ringe ind samme dag mellem klokken 8.00 og 10.00. Så vil man få en tid samme dag.

Graviditetsundersøgelser, børneundersøgelser, rejsevaccinationer og celleskrab vil fortsat være ting, man kan forudbestille tid til. Derudover er lægerne opmærksom på, at visse grupper af patienter måske kan opleve den nye fremgangsmåde som problematisk.

- Vi forudser udfordringer for eksempel med folk, der er afhængige af flextrafik, dem der skal bruge tolkebistand og de lidt mere sårbare borgere generelt, og vi er selvfølgelig indstillet på, at nogle mennesker har brug for lidt mere planlægning, men vi må tage det, som det kommer og forsøge at finde løsninger på alt det, vi kan. Og så håber vi, at folk vil vise forståelse for, at det kan give lidt udfordringer, i hvert fald i starten, siger Stella Overby.

0/0
Danmark

Danmarks billigste hus solgt i løbet af et døgn

Videbæk

350 gymnaster på gulvet i hallen

Videbæk

Seniordamer fra Videbæk på tur til markant virksomhed

Videbæk

Agilia udvider med 2600 kvm

Videbæk

Babyer synger med de gamle

Videbæk

Konservative inviterer til debat

Videbæk

Sej 4. klasse optager vindervideo

Videbæk

Kulturhuset i Spjald er godt kørende

112

To bilister kørte sammen ved Videbæk