Annonce
Ringkøbing-Skjern

Så er det helt sikkert: Akutklinikken genåbner på mandag

Fra på mandag kan man igen blive lappet sammen på akutklinikken i Ringkøbing. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Et stort flertal i regionens forretningsudvalg står bag en genåbning af akutklinikkerne. KD'er er tilfreds med, at beslutningen blev truffet uden de store sværdslag.

Ringkøbing-Skjern: Hun havde forventet, at det ville blive en kamp.

Derfor glæder Marianne Karlsmose (KD) sig over, at et stort flertal i regionens forretningsudvalg nu støtter en genåbning af akutklinikkerne i Ringkøbing, Skive, Silkeborg og Grenaa fra på mandag.

- Det var en nødløsning at lukke akutklinikkerne. Derfor er jeg meget tilfreds med, at der var flertal for at åbne dem igen i stedet for at forlænge lukningen. Jeg havde troet, at det ville blive lidt af en kamp, fortæller hun.


Antallet af indlæggelser falder. Det samme gør smittetallet. Derfor er der kun gode argumenter for at genåbne klinikkerne.

Marianne Karlsmose (KD), regionsrådsmedlem


Fra morgenstunden mandag stod det klart, at Socialdemokratiet og Venstres medlemmer af hospitalsudvalget anbefalede en genåbning. Og det var der altså også meget bred opbakning til i forretningsudvalget, som holdt møde mandag formiddag.

- Antallet af indlæggelser falder. Det samme gør smittetallet. Derfor er der kun gode argumenter for at genåbne klinikkerne, mener Marianne Karlsmose.

Annonce

Giv dem nye opgaver

Dansk Folkeparti har også presset på for en genåbning. Også her er der tilfredshed med forretningsudvalgets flertalsbeslutning.

- Vi har kæmpet mod lukningerne i hele perioden og i stedet afhjælpe travlheden på de store hospitaler ved jobbank og inddragelse af personale, der har mindre at lave som følge af nedlukninger af funktioner på de store hospitaler. Og så kan akutklinikkerne hjælpe med at tage flere opgaver, der kan løses lokalt – som eksempelvis vaccination, siger Steen Thomsen (DF), der ligesom Marianne Karlsmose sidder i regionsrådets forretningsudvalg.

Der er også en henvendelse på vej til de fire borgmestre, som havde appelleret til en genåbning af klinikkerne. De er indkaldt til møde her til eftermiddag, hvor der blandt andet skal tales om samarbejde, hvis coronasituationen skulle udvikle sig negativt.

Annonce

Tilfreds borgmester

Borgmester Hans Østergaard (V) er meget tilfreds med udfaldet af det politiske møde i regionen.

- Jeg er meget tilfreds med, at klinikkerne bliver genåbnet. Vi havde svært ved at se argumenterne for at forlænge nedlukningen. Og det var vi ikke alene om. Jeg er glad for, at der nu igen bliver åbnet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Bombe i minksagen: En af landets største minkavlere indsendte prøver fra smittefrie dyr - Danske Minkavlere tager skarpt afstand fra metoden

Navne

Ny i Landbobanken

Annonce