Annonce
Hvide Sande

Så er det afgjort: De vandt tv-dyst om sommerhus til to millioner

Charles og Cassia Christensen var naturligvis rundhåndede med champagnen, da de var blevet kåret som vindere af 'Sommerdrømme.' Foto: Jørn Deleuran / TV 2
Vinderne af det populære 'Sommerdrømme'-program på TV 2 er fundet: Cassia og Charles Christensen fra Frederikshavn er nu de lykkelige ejere af et sommerhus til en værdi af to millioner kroner i Hvide Sande.
Annonce

Hvide Sande: Ægteparret Cassia og Charles Christensen fra Frederikshavn kan nu - efter flere måneders venten - slå ud med armene og endelig fortælle, at de har vundet et to millioner kroner dyrt sommerhus i Hvide Sande.

Det var nemlig det, der var på højkant i TV 2-programserien 'Sommerdrømme,' hvor vinderne blev kåret onsdag aften i det sidste af otte afsnit.

- Min sommerdrømme-mand! Han er fantastisk, udbrød 52-årige Cassia umiddelbart efter afgørelsen på den populære føljeton, der blev optaget henover et par måneder i sommeren sidste år.

Undervejs i programmet har fire par uge efter uge - med et budget på 310.000 kroner - forvandlet et nybygget og nøgent træhus til deres respektive drøm af en feriebolig.

Inden finalerunden var stillingen stort set lige, da tre par hver havde to sejre.

I dommernes øjne klarede søstrene Josefine og Katrine sig bedst i soveværelset og i køkkenet, ægteparret Maja og Anders vandt på terrassen og i badeværelset, mens kæresteparret Laura og Isse i den grad meldte sig ind i kampen med sejre i afsnit seks og syv, hvor det gjaldt husets to værelser og udeliv på naturgrundene for enden af Dakotavej.

Som det eneste af de fire par mødte brasilianske Cassia og nordjyske Charles ind til finalen med blot et enkelt trumfkort på hånden, da de havde vundet det afsnit, hvor der var fokus på indretning af stuen.

I sidste program stod der 'entré og optimering' på dagsordenen, og da den endelig dom skulle fældes, pegede pilen altså mod parret fra Frederikshavn.

Det er et hus, som har en smule helårshus i sig. Personligt synes jeg, der er for lidt sommerhus og lidt for meget parcelhus over det. Men det er et meget praktisk og færdigt hus, og jeg tror, det appellerer enormt bredt.

Camilla Kjems, dommer i 'Sommerdrømme'

Annonce

For meget parcelhus

Ved udvælgelsen af det endelige vinderpar var hundrede lokale borgere med til at pege på det hus, der - efter deres mening - tog sig bedst ud efter otte uger med diverse gør-det-selv-projekter i Hvide Sande.

- De lokale var tungen på vægtskålen. Jeg tror, det blev Cassia og Charles, der vandt, fordi de har lavet et hus, som rigtig mange mennesker kan se sig selv i, siger Camilla Kjems, der udgjorde dommerduoen i 'Sommerdrømme' i selskab med bygningssnedker Jacob Carlsson.

62-årige Charles Christensen har sejlet som maskinmester på de syv verdenshave, og han får ros fra Camilla Kjems for at have inddraget elementer fra havet og det maritime miljø i vinderhuset.

Den kvindelige dommer, der har en fortid som chefredaktør på ugebladet Femina og i dag er mediechef på Ude og Hjemme og Familie Journalen, har dog også en løftet pegefinger. Camilla Kjems er ikke just glad for de mange fliser, der er lagt rundt om 'La casa danesa':

- Det er et hus, som har en smule helårshus i sig. Personligt synes jeg, der er for lidt sommerhus og lidt for meget parcelhus over det. Men det er et meget praktisk og færdigt hus, og jeg tror, det appellerer enormt bredt, siger Camilla Kjems, der altså ikke havde Cassia og Charles som favoritter til at vinde den dyrebare præmie.

Annonce

Borgmester på besøg

Udover, at 'Sommerdrømme' er optaget i Hvide Sande, var Vestjylland også repræsenteret blandt deltagerne i skikkelse af Maja og Anders Svanborg fra Troldhede.

Da dommerne gik en sidste runde i ægteparrets sorte træhus, affødte det blandt andet kommentarer om, at 'der har været rigeligt at tage fat på,' og 'det er flot, at de har nået så mange ting.'

I det afsluttende program gjorde Anders det klart, at han kørte den ind med energidrik for at kunne nå det hele. Og i et klip så man Maja fælde en tåre, da klokken var ved at falde i slag:

- Det har været en sindssyg proces, og jeg er mega-stolt over det, vi har fået lavet. Vi har kæmpet en brav kamp, og min krop er bare smadret. Vi har fået skabt et rigtig, rigtig dejligt sommerhus, og vi har gjort alt, hvad vi kunne. Vi kunne ikke have løbet stærkere.

Om det, at hundrede personer fra lokalbefolkningen skulle være med til at udpege vinderhuset, sagde Anders Svanborg i programmet:

- Det er fornuftige mennesker, der bor her ude. Vi må håbe, at de tager nogle gode beslutninger.

I onsdagens udsendelse kunne man se, at blandt andre borgmester Hans Østergaard (V), viceborgmester Søren Elbæk (A) og film- og kulturkonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommune, Rebecca Molders, var blandt de inviterede gæstedommere.

De var med i dysten

Disse fire par kæmpede om at vinde et fritidshus til en værdi af to millioner kroner i Hvide Sande i 'Sommerdrømme' på TV 2:

Cassia og Charles Christensen fra Frederikshavn: Cassia og Charles er gift og mødte hinanden i Brasilien, hvor Cassia var politibetjent i Sao Paolo. 62-årige Charles er uddannet maskinmester og har sejlet på de syv verdenshave og er nu pensioneret. 52-årige Cassia arbejder som pædagogmedhjælper i en børnehave.

Josefine og Katrine Vintov fra Frederiksberg: Josefine og Katrine er søstre og er vokset op på en gård på Djursland. De elsker friluftslivet, de er kreative og aktive. 29-årige Josefine er uddannet landskabsarkitekt, og 25-årige Katrine er snart færdig som antropolog.

Laura Emilie Thomsen og Isse Dahir fra København: Laura og Isse har været kærester i et par år. 25-årige Laura studerer på CBS, mens jævnaldrende Isse arbejder med udsatte børn og unge. Isse er født i Somalia og kom til Danmark som seks-årig.

Maja og Anders Svanborg fra Troldhede: Maja og Anders - begge 30 år - er gift og har to piger på fem og to år. Maja er uddannet grafisk designer og arbejder ved House of Finn Juhl i Ringkøbing. Anders er uddannet møbelsnedker og er i dag selvstændig med virksomheden Svanel.

Annonce

En smuk køretur

Der er glød i stemmen, når Camilla Kjems kigger tilbage på de mange uger med tv-optagelser i Hvide Sande:

- Det var fantastisk. Jeg var heldig at få lov til at opleve vestkysten i meget forskelligt vejrlig - fra meget solrige og varme dage til dage, hvor vestenvinden skabte et konstant lydtæppe, siger Camilla Kjems, der er født på Bornholm og i dag bosat i København:

- Efter mange timer på motorvejen er det fuldstændig forrygende smukt at komme kørende sydfra og op mod Hvide Sande. Det er en helt unik natur.

Videre omtaler Camilla Kjems Ringkøbing som 'en skøn by,' hvor hun ind i mellem havde sine børn med på shopping, når tiden tillod det.

Til august går TV 2 i gang med optagelser til en ny runde 'Sommerdrømme.' Geografien er endnu ikke afsløret, men det ligger fast, at der er genvalg til dommerparret.

Inden da har Camilla Kjems lidt at se til med at istandsætte det sommerhus, hun sidste år købte på Bornholm.

Vi runder af med en kommentar fra en træt Charles Christensen, der sagde dette et døgns tid før, han og Cassia blev udråbt som vindere:

- Jeg vil ønske, at vi kan blive boende her ...

Det blev ved drømmen for Maja og Anders Svanborg fra Troldhede. Ægteparret var det vestjyske islæt i 'Sommerdrømme,' hvor de formåede at vinde to ud af programmets otte konkurrencer. Foto: Jørn Deleuran / TV 2
Som uddannet maskinmester har Charles Christensen sejlet på de syv verdenshave, og det var vist kærlighed ved første blik, da han mødte brasilianske Cassia i Sao Paolo, hvor hun arbejdede som politibetjent. 62-årige Charles - der er ti år ældre end sin ægtefælle - lever i dag livet som pensionist i Frederikshavn, mens hun arbejder som pædagogmedhjælper i en børnehave. Foto: Jørn Deleuran / TV 2
52-årige Cassia, der er fra Brasilien, fremviser glad og stolt nøglen, der passer til døren i det to millioner kroner dyre fritidshus, som hun og ægtemanden, Charles Christensen, har vundet på Dakotavej i Hvide Sande. Foto: Jørn Deleuran / TV 2
Kæresteparret Laura og Isse fra København havde ikke de store erfaringer med gør-det-selv-projekter, da de ankom til Hvide Sande, men det unge par klarede sig alligevel ret godt i 'Sommerdrømme.' Foto: Jørn Deleuran / TV 2
Sådan ser man ud, når man lige har fået at vide, at man har vundet et sommerhus til en værdi af to millioner kroner: Cassia og Charles Christensen fra Frederikshavn skal nu have Hvide Sande plottet ind på deres verdenskort, for det er dér, TV 2-programmet 'Sommerdrømme' har udspillet sig over otte uger. Foto: Jørn Deleuran / TV 2
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Lærervikar smittet med corona: Ringkøbing Skole sender flere end 100 hjem

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Ringkøbing

Endnu en HHX-elev er covid-19-ramt: Nu er 50 elever sendt hjem

Annonce