Annonce
Hvide Sande

Nyt spisested: Så er der tapas på tallerkenen

Forleden blev der løftet lidt af sløret for det, der venter, når tapasbaren Lille K officielt åbner på Metheasvej i Hvide Sande - det sker onsdag 17. april til frokost. Foto: Christian Kjeldsen
Indehaverne af restauranten Kommandobroen i Hvide Sande åbner på onsdag kombineret tapasbar, take-away og forretning på Metheasvej.

Hvide Sande: Det begynder efterhånden at dufte lidt af Spanien på Metheasvej i Hvide Sande, hvor indehaverne af restauranten Kommandobroen, Michael og Louise Grantland, 17. april åbner Lille K - en kombineret tapasbar og forretning.

- Vi starter helt nede ved tyve kroner. Vi er jo i Vestjylland og ikke i Barcelona, siger Louise Grantland.

Som spisested får Lille K 15-18 siddepladser, og på menuen vil der være et udvalg af traditionelle tapasretter - tilsat lokale lækkerier som østers, kammuslinger og diverse fisk.

- Danskerne har fået øjnene op for, at mange små retter sagtens kan udgøre et velsmagende, samlet måltid. Og så giver tapas uanede muligheder for at sammensætte en varieret og spændende menu, siger Michael Grantland.

Annonce
- Et godt måltid skal have masser af smag og se lækkert ud, siger Michael Grantland, der sammen med sin hustru, Louise, står bag Kommandobroen og nu også Lille K i Hvide Sande. Foto: Christian Kjeldsen

Vinglas og kokkeknive

Visionen for parret bag Lille K er at skabe et sted, hvor man både kan handle og nyde et godt måltid af høj kvalitet til rimelige penge:

- Det er et uformelt sted, hvor man kan komme ind fra gaden og hygge sig med indkøb eller lidt at spise. Vi håber, at stedet kan blive et samlingspunkt for både lokale og turister året igennem, siger Louise Grantland.

Det bliver muligt at købe take-away og gaveartikler i Lille K, der også frister med en lille, eksklusiv afdeling, 'Guldrummet', hvor der blandt andet bliver budt på et udvalg af vine, kokkeknive, glas og grydeserier.

Den officielle åbning af Lille K finder sted onsdag 17. april til frokost.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce