Annonce
Ringkøbing

Så er der 'mad-krig': Hele to fødevarefestivaler er i gang

Der var noget til både den søde tand og den tørre hals, da Fødevarefestival i Ringkøbing og Foodfestival i Hvide Sande slog dørene op lørdag formiddag. Foto: Mads Dalegaard
Lørdag blev der taget hul på hele to lokale fødevarefestivaler på samme tid, da man slog dørene op i dels auktionshallen i Hvide Sande og dels i teltet på havnen i Ringkøbing.

RINGKØBING/HVIDE SANDE: Lørdag formiddag åbnede årets fødevarefestivaler med omkring 55 stande i Ringkøbing og 35 stande i Hvide Sande.

Trods samme starttidspunkt, samme dato og samme omdrejningspunkt, så havde begge fødevarefestivaler et fint antal besøgende lørdag formiddag.

En af forklaringerne kan være de målgrupper, man henvender sig til.

I Hvide Sande har man valgt at fokusere stort set udelukkende på lokale råvarer, ligesom man her har en afdeling for børn, hvor de kan sanse forskellige råvarer.

En af de lokale virksomheder, der er på fødevarefestivalen i Hvide Sande, er Stauning Whisky.

- Vi er her for at vise Stauning Whisky frem, og til en foodfestival synes vi, at der skal drikkes lidt også. Det er jo et lokalt Stauning produkt, så der er stor opbakning i lokalområdet, og så er det her et godt sted at mødes med lokalbefolkningen, som kan smage vores produkt, siger 40-årige Rasmus Vestergaard, der er medejer af Stauning Whisky.

På standen kan man smage tre forskellige whiskyer – En såkaldt Rye Whisky, en mere almindelig malt whisky og hvad han selv betegner som en blandingsproduktion kaldet ”Kaos”.

- Som i Stauning eller Kaos, griner han. Han er ikke i tvivl om, hvorfor de er med på Hvide Sande Foodfestival.

- Vi kan møde folk i øjenhøjde og få feedback på vores produkter. Det tager vi med, siger Rasmus Vestergaard, der trods en fødevarefestival i Ringkøbing er tilfreds med formiddagens fremmøde.

- Fødevarer er en stor del af den her region, så jeg kan godt forstå, at der er stor interesse for at lave det her. Jeg synes, det er et virkelig flot fremmøde, siger han.

Adspurgt om situationen lød svaret dog fra flere besøgende, at der nok var skruet lidt ned for størrelsen i Hvide Sande i forhold til tidligere år.

- Vi var her for et år eller to siden, og dengang var der bespisning og sådan noget var udenfor. Men nu er det, som om det ikke er så fyldt op som sidste gang. Det, synes jeg, er lidt ærgerligt, siger 41-årige Kirstine Overgaard, som kommer fra Lind ved Herning.

- Men der er en del lokale, så jeg synes, at det er et fint arrangement, siger hun.

Annonce
Stauning Whisky var til stede i Hvide Sande, hvor man bød på smagsprøver på tre slags whisky. - Vi kan møde folk i øjenhøjde og få feedback på vores produkter. Det tager vi med, siger Rasmus Vestergaard, medejer af Stauning Whisky. Foto: Mads Dalegaard

Fødevarefestival er en kvalitetsmesse

Tager man turen til Ringkøbing derimod, så er der stande med råvarer fra både ind- og udland. Fødevarefestivalen, der sidste år havde til huse i netop Hvide Sande, byder på alt fra chokolade og tasker til vin og ost.

En af ostesælgerne er 66-årige John Mathiasen fra Egtved. Han er enig i, at fødevaremessen er en unik mulighed for at komme i kontakt med sine kunder.

- Vi er med, fordi en fødevarefestival er en kvalitetsmesse, hvor der kun er fødevarer. Vi kommer i direkte kontakt med forbrugerne. Normalt sælger vi vores varer i butikker, men her har vi den direkte kontakt med kunden, og vi får prøvet ting af, de får lov til at smage. Vi har specialiseret os i at modne ost, og det er rart at se, om det falder i folks smag, siger John Mathiasen fra Ulvedal-Ost.

Han kender arrangøren i Ringkøbing og var på forhånd lidt bekymret for, om der var gæster nok til to fødevarefestivaller.

- Men jeg synes, det går rigtig godt. Vi var selvfølgelig nervøse for, om der kom folk nok her, når fødevarefestivalerne lå så tæt, men det ser fint ud, synes jeg, siger han.

Fødevarefestivalerne holder åbent både lørdag og søndag fra klokken 10 til 16.

Der smagsprøver til både voksne som mindre hos Hvide Sande Foodfestival. Foto: Mads Dalegaard
- Vi kommer i direkte kontakt med forbrugerne. Normalt sælger vi vores varer i butikker, men her har vi den direkte kontakt med kunden, og vi får prøvet ting af, de får lov til at smage. Vi har specialiseret os i at modne ost, og det er rart at se, om det falder i folks smag, siger ostesælger fra Ulvedahl, John Mathiasen. Foto: Mads Dalegaard
I Hvide Sande var der både noget for voksne og for børn. Sidstnævnte kunne prøve kræfter med at sanse fødevarer og teste de fem grundsmage. Foto: Mads Dalegaard
Foodfestival i Hvide Sande. Foto: Mads Dalegaard
I Ringkøbing tegnede fødevarefestivalen et billede af at være mere til en voksen målgruppe med salg af vine, oste, snaps og tasker. Foto: Mads Dalegaard
Der var også såkaldte "Foodtrucks" ved fødevarefestival i Ringkøbing. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce