Annonce
Ringkøbing

Så er der endelig liv i iscafé i klitterne

Angelina Kosar fra Herning har lejet sig ind i iscafé i klitterne. Foto: Mads Dalegaard

Angelina Kosar fra Herning har lejet sig ind i iscafé i klitterne ved Søndervig, hvor den første kaffe allerede er langet over disken.

Annonce

Søndervig: 2.750.000 kroner.

Det var prisen, som erhvervsmanden Claus Kalhøj forlangte, da han i sommeren 2017 satte sin 65 kvadratmeter store iscafé i yderste klitrække i Søndervig til salg.

Siden er der blevet skiftet såvel ejendomsmægler som prisskilt, men da der endnu ikke er trukket en handel i land på Badevej 45, er det nu besluttet at leje huset ud.

Kvinden bag disken er Angelina Kosar, der onsdag bød de første kunder velkommen til:

- Da jeg i sommeren sidste år havde min første ferie i fem år, var jeg på stranden i Søndervig. Da jeg så, at iscaféen var tom, vidste jeg, at jeg var nødt til at få den. Det var et kald, siger den 44-årige kvinde.

I midten af december valgte hun derfor at lukke sin café i hjembyen Herning for i stedet at satse fuldt ud på "Angelinas" i Søndervig:

- Det er det perfekte sted til pandekager og is, tilføjer Angelina Kosar, der på menuen blandt andet også har kaffe, pølser, sodavand, bagels, kebab, franske vafler og frozen yogurt.

Da jeg så, at iscaféen var tom, vidste jeg, at jeg var nødt til at få den. Det var et kald

Angelina Kosar, Søndervig
Sådan har matriklen på Badevej i Søndervig længet taget sig ud, men via en lejeaftale er der netop skabt nyt liv i yderste klitrække. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce

Pris sat ned med 900.000

Sin beslutning om at åbne sin nye arbejdsplads i denne kolde vintertid begrunder hun med, at "der er jo altid folk her":

- Havet tiltrækker folk året rundt, fastslår Angelina Kosar, der allerede føler sig godt taget i mod af både lokalbefolkning og turister.

Her i startfasen kører hun ikke med klokkeklare åbningstider, men når sommeren forhåbentlig blæser milde vinde ind over klitterne, er det planen, at der skal være åbent fra midt på formiddagen og helt til klokken 22:

- Jeg regner med at bo i campingvogn herude om sommeren, tilføjer Angelina Kosar - og lader forstå, at ægtemanden så må klare det derhjemme.

Når hun for alvor har fundet fodfæste dér på kanten af havet, vil Angelina Kosar gerne samarbejde om mulige events - det kunne eksempelvis være vinsmagning i de smukke omgivelser.

Da Claus Kalhøj midt i den absolutte højsæson for salg af softice sidste år skiftede fra EDC til Nybolig, blev der med ét hugget 700.000 kroner af salgsprisen, som i efteråret 2018 atter blev justeret ned. 1.850.000 endte prisen med at lyde på, men det har altså ikke været nok til at få en underskrift på en købsaftale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Feriehusudlejere ser frem til flere danskere - men glæder sig til de stabile tyskere

Annonce