Annonce
Ringkøbing-Skjern

Så er den rette person til toppost fundet: Ny turistdirektør fra østkysten ser stort potentiale på vestkysten

51-årige Peer Heldgaard Kristensen er født i Brande og i dag bosat med sin familie i Hou syd for Aarhus. Når han 1. april tiltræder jobbet som direktør for Destination Vesterhavet, vil Peer Heldgaard Kristesen også have en bopæl i Vestjylland. Pressefoto: Destination Vesterhavet
51-årige Peer Heldgaard Kristensen tiltræder 1. april jobbet som direktør for Destination Vesterhavet.

Ringkøbing-Skjern: Det bliver 51-årige Peer Heldgaard Kristensen, der kommer til at stå i spidsen for Destination Vesterhavet med virkning fra 1. april.

- Jeg fik en henvendelse fra det rekrutteringsfirma, der var koblet på ansættelsen. De præsenterede mig for de visioner og planer, der er for at udvikle destinationen. Det bliver fantastisk spændende at være med til at realisere ambitionen om at skabe Nordeuropas førende kystferiedestination. Det drives jeg af, siger Peer Heldgaard Kristensen, der i dag er direktør for Aarhus Airport.

Når Peer Heldgaard Kristensen med virkning fra 1. april tiltræder jobbet som direktør for Destination Vesterhavet, kommer han også til at trække på nyttig viden fra sine syv år som direktør for VisitAarhus:

Annonce

- Da jeg kom til Aarhus i 2012, lå byen med en turisme, der var meget konstant. Ambitionen var at rykke Aarhus op i en anden liga med mange flere turister og mange flere internationale turister. Vi lå og leverede nogle meget højere vækstrater, end man så i Danmark på det tidspunkt, siger Peer Heldgaard Kristensen, der i den østjyske storby var med til at satse målrettet på blandt andet kongresser og krydstogtturisme.

Medejer af sommerhus

Peer Heldgaard Kristensen har i forvejen et tæt forhold til vestkysten, da hans forældre i 1973 købte et sommerhus i Årgab syd for Hvide Sande:

- I dag er jeg selv lykkelig medejer af sommerhuset og er derfor vant til at komme i området. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang, siger den kommende direktør for Destination Vesterhavet.

I samarbejde med rekrutteringsvirksomheden Genitor blev topjobbet slået op i september, og målet var at have direktøren klar til tiltrædelse med virkning fra 1. januar.


Peer er en sværvægter i turismekredse og er bredt respekteret for sin store viden, erfaring og resultater. Det er en kæmpe fordel at få ham med ombord i Destination Vesterhavet

Hans Østergaard, borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune


Formanden for bestyrelsen i Destination Vesterhavet, Lisbeth Valther, glæder sig over, at der nu er fundet en ny mand til den chefstol, der har stået tom, siden Liv Thøger-Aldahl i sommeren 2020 takkede af efter blot et halvt år som direktør for turismesamarbejdet mellem kommunerne Ringkøbing-Skjern og Varde:

- Ønsket var at finde en direktør med passion for Vesterhavet og turismeudvikling og som både har erfaringen og kompetencen til at realisere vores ambition om Vesterhavet som Nordeuropas førende kystferiedestination målt på gæstetilfredshed og døgnforbrug - og det har vi opnået med valget af Peer, siger Lisbeth Valther i en pressemeddelelse.

Annonce

7,5 millioner overnatninger

Også næstformanden i bestyrelsen, Hans Østergaard, der er borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, er yderst tilfreds med ansættelsen:

- Peer er en sværvægter i turismekredse og er bredt respekteret for sin store viden, erfaring og resultater. Det er en kæmpe fordel at få ham med ombord i Destination Vesterhavet - både i forhold til udvikling af turismen lokalt og i relation til det organisatoriske arbejde nationalt i turismen.

Destination Vesterhavet var i 2020 Danmarks største turismedestination målt på antallet af overnatninger - flere end 7,5 millioner - og i de kommende år bliver der redt op til endnu flere personer i takt med, at Lalandia-byggeriet med omkring 500 feriehuse skrider frem i Søndervig:

- Lalandia er et super stærkt projekt. Det er den slags, der skal til for at kunne lave et gearskifte i sin turisme. Det kommer til at give afsmitning til hele området, siger Peer Heldgaard Kristensen.

Han ønsker endnu ikke at lufte kommende vækstrater:

- Nej, det har vi ikke sat tal på. Det er klart, at vi skal have nogle målsætninger, men dem vil jeg gerne komme tiltage til, når jeg har haft lidt tid i jobbet, tilføjer Peer Heldgaard Kristensen.

Annonce

Også nationale kampe

Privat holder den kommende turistdirektør med hustru og fire børn fast i sin base i Hou syd for Aarhus, men Peer Heldgaard Kristensen kommer også til at have en bopæl i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Om det job, der venter forude med hovedkontor i Hvide Sande, siger han:

- Der er masser af potentiale i området - med eksempelvis øget forbrug, flere turister og forlængelse af sæsoner. Det er opgaven, der driver mig. Jeg har arbejdet med turismeudvikling det meste af mit liv, og jeg har prøvet mange af grebene, siger Peer Heldgaard Kristensen, der også har en lang karriere som direktør og marketingchef inden for turisme og oplevelsesøkonomi med i bagagen.

Han tilføjer, at han vil være til stede i det vestjyske område det meste af tiden:

- Det er jo dér, destinationen udvikles fra. Men turismekampen vindes ikke kun i Vestjylland. Vi skal også ud at kæmpe de nationale kampe.

Destination Vesterhavet

Destination Vesterhavet er et samarbejde mellem Varde Kommune og Ringkøbing-Skjern Kommune.

Destination Vesterhavet har til opgave at udvikle og markedsføre turismen i de to kommuner. 

Selskabet blev dannet 1. januar 2020 som en fusion mellem Ringkøbing-Fjord Turisme og Turistdelen af Pro-Varde. 

Destinationen har i dag 12 ansatte - med hovedkontor i Hvide Sande og et satellit-kontor i Blåvand.

Destination Vesterhavet var i 2020 Danmarks største turismedestination målt på antallet af overnatninger - flere end 7,5 millioner.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

70-årige Ove har fisket fra Tyskerhavnen i over 50 år: Jeg ville være glad, hvis laksefabrikken blev væk

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Freja kunne ikke få en dagplejeplads til datteren Saga: Nu kæmper Hvide Sande for en vuggestue

Navne For abonnenter

Christina fra Skjern fandt en konkylie på stranden: Det fund har sendt hende i det internationale modemagasin Vogue

Ringkøbing-Skjern

TP Kjoler fik navn på tyv på ét døgn

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Danmarkspremiere: Arkitekt Flemming Bay-Jørgensen designer stole af vand-rør og andre glimt fra Gamle Dage

Morten Messerschmidt ny formand for Dansk Folkeparti

Sport For abonnenter

Nogen jagter det perfekte slag hele livet: Jytte fra Hover lavede 'hole in one' to gange på fire måneder

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Ringkøbing-Skjern

Kjoleforretning offentliggør video af fræk tyv: - Jeg ved godt, det er ulovligt

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Debat

Troen og tvivlen: Inger skal opstå fra de døde, siger Johannes. Hvis blot der er én af de tilstedeværende, der har troen!

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing

Samler underskrifter mod Raunonia: Så mange har nu skrevet under

Annonce