Erhverv

Ryttere om naturstier: Der skal også være plads til hestene

Foreningen Ridespor i Ringkøbing-Skjern Kommune vil gerne have dialog mellem ryttere, vandrere og cyklister, der bruger de samme stier.

SKJERN: Kim Clausen, sekretær i foreningen Ridespor i Ringkøbing-Skjern Kommune, er ikke i tvivl om, at hesteturisme har potentiale her i Naturens Rige.

- Vi har jo pladsen til, at man kan bevæge sig på hesteryg gennem landskabet, siger han.

Ridespor er en forening, der netop arbejder for at åbne landskabet op for ryttere.

- Danmark har jo i tusindvis af år været et "hesteland"; vi har bare glemt det, og det reflekteres i trafiklovgivningen: Hesten sidestilles eksempelvis med en bil, og ryttere tvinges ofte til at færdes på biltrafikerede veje, hvilket er en skidt idé, siger Kim Clausen.

Rytterne ønsker derfor i højere grad at kunne benytte sig af de samme stier i landskabet, som også bruges af vandrere og mountainbikecyklister.

- Der er kommet en tendens til, at man gerne færdes gennem landskabet, og det er også noget, rytterne sætter pris på; man oplever naturen på en særlig måde fra en hesteryg, siger Kim Clausen.

Kim Clausen tør ikke sige, hvor stort potentiale, hesteturisme har turistmæssigt; men han foretrækker også at se det i sammenhæng med vandre- og cykelturisme, idet der er tale om former for turisme, der benytter sig af naturstier og småveje.

- Vort store problem er manglen på sammenhængende stisystemer, hvor vi kan ride, så vi undgår biltrafikken. Men med lidt god vilje fra alle sider, bør der være plads til, at ridende, gående og cyklende kan færdes ad de samme stier. Det er ikke de store investeringer, der skal til, for også at give plads til hestene, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Voldsom kritik af socialtilsynet i Schuberts Minde-sag: Det lugter af personlig hetz

Mest læste

Læserbrev

Højhuse og højspænding: Master, mandater og meninger

Læserbrev: I et læserbrev i Dagbladet søndag retter Bjarne Nielsen en skarp kritik af politikere i almindelighed og af mig i særdeleshed. Bjarne reflekterer over det forhold, at jeg har stemt for et etagebyggeri i Videbæk og nu personligt rammes af etableringen af 400 KV-ledningen, der antagelig bliver placeret meget tæt på Laugesens Have, hvor jeg er leder og hvor jeg har tjenestebolig med bopælspligt. I læserbrevet tillægger Bjarne Nielsen mig holdninger, jeg aldrig har haft, og udtryk, jeg aldrig har brugt. Jeg mener ikke, etagebyggeriet er uden betydning for de naboer, der bor tættest på. Og jeg har aldrig sagt det. Det ville højne kvaliteten af debatten, hvis Bjarne Nielsen ville holde sig til det, jeg faktisk mener, og det, jeg faktisk har sagt. Jeg har besøgt naboerne til etagebyggeriet. Jeg har talt med dem. Jeg har brugt langt mere tid på modstandere af projektet, end jeg har brugt på projektmagerne. I alle politiske sager mener jeg, det er en pligt at orientere sig grundigt, inden man tager stilling. Det har jeg gjort i den sag. Herefter har jeg taget stilling. I byrådet var der et flertal for etagebyggeriet. Det er mandaterne der tæller. Det er demokrati. Jeg forstår og anerkender fuldstændig de gener, det påfører beboerne på Dalsvinget. Det har jeg sagt gennem hele sagen. Det mener jeg stadig. Alle beslutninger i politik har konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af det. Særligt enhver form for udbygning eller udvikling - af hvad art tænkes kan. Vi ønsker øget bosætning i alle vores byer. Vi ønsker en bedre infrastruktur. Vi ønsker et bedre klima. Vi ønsker bedre og større bygninger til institutioner. Det er altid en knivskarp afvejning af fordele og ulemper. Det er et klassisk politisk dilemma. Vi er valgt til at træffe beslutninger. Det mener jeg, politikere skal gøre - og så i øvrigt tage ansvar for beslutningerne. For så vidt angår anlæg af en 400 KV-ledning tæt på Laugesens Have gælder præcis det samme forhold. Jeg er personlig berørt af projektet al den stund, at min bolig kan blive eksproprieret. Jeg er derfor inhabil i sagen - og må ikke deltage i den politiske behandling af sagen. Det beklager jeg. Men det er vel rimeligt, at politikere afholder sig fra at behandle sager, som de kan have personlige interesser i? Jeg er ansat som leder af Laugesens Have. Her er det min opgave at forsvare de forretningsmæssige interesser på stedet. Laugesens Have og jeg selv forventer at blive behandlet med samme rettigheder og pligter som alle andre borgere eller virksomheder. I den forbindelse vil jeg understrege, at Laugesens Have og jeg må tage de heraf følgende konsekvenser. Det er min mening. Jeg har aldrig sagt andet.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Mindreårig pige udsat for seksuelle overgreb af større dreng på Schuberts Minde

Skjern

Fredagen bød på flere færdselsuheld

Annonce